به گزارش صبا، در این نشست که در ساعت پنج بعد از ظهر چهارشنبه ششم تیر ۱۴۰۳ در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار میشود، پس از نمایش فیلم نقد و بررسی این اثر با حضور استاد محمد علی موحد و با سخنرانی داریوش رحمانیان، محمدعلی بهمنی قاجار، غلامعلی مصدق، أرد عطارپور و علی دهباشی انجام خواهد شد.
«رویای سیاه» مستندی درباره بخشی از تاریخ معاصر و به خصوص سرگذشت نفت ایران است. روایت فیلم از سالهای آغازین سده ۱۳۰۰ شروع میشود و راوی فیلم دکتر محمدعلی موحد مورّخ و ادیب برجسته ایرانی است. شیرینی این روایت از فراز و فرودها و رخدادهای اجتماعی به همراه تصاویر
آرشیوی بدیع و غیر تکراری و همچنین صداهای کمتر شنیده شده سیاستمداران ایرانی ترکیبی مؤثر و قدرتمند در این فیلم ایجاد کرده است. اگرچه فیلم تا سالهای پس از انقلاب و آغاز جنگ عراق و ایران ادامه مییابد اما چگالی وقایع آن بیشتر در اواخر دهه ۲۰ و اوایل دهه ۳۰ قرار گرفته است. دکتر موحد که در اوج جنبش بزرگ نفت یکی از اعضای شرکت نفت در آبادان بوده مشاهدات مستقیم خود را از آن واقعه بیان میکند. روایت او تازگی و ناگفتههای بسیاری دارد؛ چرا که در سالهای بعدتر وی یکی از مدیران ارشد شرکت ملی نفت ایران و نیز سازمان جهانی اوپک میشود؛ و بر همین اساس جزئیاتی را بیان میکند که در نوع خود بسیار شنیدنی و جذاب است. فیلم «رویای «سیاه سرگذشت نفت را تا آغاز جنگ عراق و ایران دنبال میکند محقق تهیه کننده و کارگردان این فیلم أرد عطارپور، مستندساز پیشکسوت کشورمان است.
أرد عطارپور بیش از سی سال است که به عنوان محقق، تهیهکننده و کارگردان در حوزه سینمای مستند فعالیت میکند با این که تنوع موضوعی آثار او گسترده است اما فیلمهای بسیاری درباره تاریخ به ویژه تاریخ معاصر دارد. فیلم «رویای سیاه» نمونهای از این گونه است. طی این سالیان او موفق به دریافت جوایز مختلفی از جشنواره های ایرانی و خارجی شده و ارد عطارپور تهیهکننده آثار بسیاری از کارگردانان مطرح سینمای مستند ایران نیز بوده است.
There are no comments yet