به گزارش خبرنگار موسیقی صبا، علیرضا قربانی در حالی شب گذشته دهم تیرماه در تخت جمشید به صحنه رفت که پیشتر درگیر حواشی فراوان برای برگزاری کنسرت شده بود.
درخواست مجوز برای کنسرت علیرضا قربانی در تختجمشید بیش از یک سال گذشته داده شده بود و در نهایت با صدور مجوز، اجرای آن از تاریخ ۹ تیرماه الی ۱۲ تیرماه ۱۴۰۳ برنامهریزی شده است.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، که مجوز برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در «تخت جمشید» را صادر کرده و درخواست برای مجوز برگزاری این کنسرت تقریبا نیمه دوم سال ۱۴۰۲ به این وزارتخانه داده شده و پس از بررسی فنی اداره کل پایگاههای میراث ملی و جهانی و تعیین ضوابط فنی و جزئی، طی تشریفاتی با صدور مجوز موافقت شده و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اعلام شده است. سپس، فرایند برگزاری این کنسرت در تخت جمشید با استان فارس طی شده و ضوابط فنی کنسرت به اداره کل میراث فرهنگی استان فارس نیز برای رعایت، ابلاغ شده است.
میراث فرهنگی با برگزارکننده کنسرت حدود چهار تا پنج جلسه داشته است تا مطابق با ضوابط فنی، محل اجرای کنسرت و نصب باندهای صدا تعیین شود. برگزارکننده همچنین برای اجرای کنسرت در تخت جمشید تعهداتی داده و قراردادی هم امضا شده است،
درباره برپایی کنسرت در تخت جمشید، نظرات مثبت بسیاری از سوی کارشناسان مرمت، باستانشناسی، میراث فرهنگی و حتی بخشی از افکار عمومی نیز مطرح شده است و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس هم بر این عقیده است که «برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری، نشاط اجتماعی را بههمراه دارد و موجب رونق و توسعه گردشگری میشود» و موضوع مخالفت صرف با برگزاری کنسرت و یا رویدادهای فرهنگی در بناها و محوطههای تاریخی نیست، بلکه مسئله نگرانکنندهای که اکنون از سوی برخی کارشناسان میراث فرهنگی مطرح میشود، آن است که با توجه به وضعیت حال حاضر تخت جمشید، آسیب و خسارتها ممکن است همزمان با برپایی کنسرت مشخص نشود، اما روند فرسایش و تخریبها را تشدید کند و چند سال دیگر، اثر آن معلوم شود. هرچند در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی قوانین مفصلی درباره تخریب میراث فرهنگی وجود دارد که از ماده ۵۵۸ تا ۵۶۹ را شامل میشود و در تمامی این موارد اگر در باره اثر باستانی که ثبت ملی شده تخلفی رخ دهد، حداکثر مجازات در نظر گرفته میشود، اما بدون وجود سند کارشناسی و سنجشهای دقیق، چگونه منشأ آسیبهایی که در بلندمدت خود را نشان میدهند میتوان اثبات کرد؟ آن زمان چه کسی پاسخگوی خسارتهای جبرانناپذیر احتمالی در «تخت جمشید» خواهد بود؟
در نهایت بعد از تمامی این مسائل، این خواننده اولین شب اجرای خود را در این بنای تاریخی به صحنه برد، قربانی در ابتدای اجرای شب گذشته خود گفت: خوشآمد میگویم حضورتان را را در گهواره تمدن بشریت، در تخت جمشید، این مکان بسیار ارزشمند. اینجا دومین اثر ثبت شده تاریخی و ارزشمند به عنوان ابنیه تاریخی در یونسکو است.
قربانی افزود: وظیفه تک تک ما فرزندان این آب و خاک است که به فکر حفظ این مکان باشیم و دغدغه هر ایرانی باید این باشد. از روز ابتدایی که تصمیمی گرفتیم این برنامه را تدارک ببینیم، با بسیاری از کارشناسان میراث فرهنگی و کارشناسان مستقل همفکری کردیم تا مبادا کنسرت ما ذره ای آسیب به این یادگار و دیرینه نیاکان ما وارد نکند. ما موظفیم این تاریخ را با گوشت و پوست و خون مان حفظ کنیم. امیدوارم این حرکت با حفظ تمام اصول در تمام این مکان ها برنامه اجرا کنیم و باعث رونق اینجا و بیشتر دیده شدن شان شویم.