به گزارش خبرنگار فرهنگ و میراث فرهنگی صبا؛ نخستین کنگره علمی و تخصصی هتلداری ایران امروز سهشنبه ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۳ با حضور محمدعلی ابوطالبی مدیر عامل شرکت هتلهای بینالمللی پارسیان، ناصر رضایی رئیس گروه گردشگری پژوهشگاه میراث فرهنگی، یحیی نقیزاده مدیر کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری معاونت گردشگری، مصطفی فاطمی مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی معاونت گردشگری، جمشید حمزهزاده رئیس جامعه حرفهای هتلداران ایران و سایر فعالان عرصه هتلداری در هتل پارسیان اوین برگزار شد.
در این مراسم، برگزیدگان کنگره معرفی شدند و یک قطعه فرش و تندیس کنگره به صاحبان مقالات برتر داده شد.
دکتر نقیزاده مدیر کل نظارت معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این برنامه گفت: جایگاه، اهمیت و اعتبار کنگره هتلداری ایران مطالبی را برشمرد و پیرامون راهکارهای رشد و تویت صنعت هتلداری و به کشف راههای کاهش فاصله مابین صنعت گردشگری بین کشورهای همسایه و صنعت هتلداری و گردشگری کشورمان تاکید کرد.
سید مصطفی فاطمی نیز در بخش دیگری از کنگره گفت: دولت، بخش خصوصی و دانشگاه ۳ جزیره جدا هستند که فاصله زیادی با هم دارند اما گاهی به واسطه برگزاری کنگرهها و همایشها، فاصله مذکور کاهش پیدا میکند.
او بیان کرد: باید نقش خصوصی در هتلداری پر رنگ شود. الآن ۲۶۰۰ مجموعه گردشگری کشور در دست ساخت است که ۷۰۰ تای آنها هتل هستند و اکثر سازندگان این هتلها مشاور هتلداری خاصی ندارد و ما تصمیم داریم که متخصصان حوزه هتلداری را به سرمایهگذاران فعال در حوزه گردشگری وصل کنیم.
[میراث فرهنگی عصاره تجربه زیسته گذشتگان ما است]
مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از کنگره علمی و تخصصی هتلداری ایران گفت: واقعا جای خالی کنگره تخصصی هتلداری احساس میشد چون من معتقدم که گردشگری و اقتصاد محلی میتواند پاسدار خوبی از میراث فرهنگی کشورمان باشد. میراث فرهنگی عصاره تجربه زیسته گذشتگان ما است.
او افزود: هتل و هتلینگ و هتلداری بخش مهمی از بخش سختافزاری گردشگری است. جنس آداب مهماننوازی با جنس کنگره امروز ما تناسب دارد. چه خوب است که ما بتوانیم از تجربه زیسته مهماننوازی کشورمان کمک بگیریم.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: اقوام مختلف آداب مختلفی برای مهماننوازی دارند و این میراث ناملموس باید مستندنگاری و ثبت و ضبط شود تا بتوان از آن استفاده کرد.
نسرین خدایاری
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است