به گزارش خبرنگار سینما صبا، اردشیر کاظمی را نخستین بار سال ۱۳۸۰ و در نقش دکتر «یادداشتهای کودکی» دیدیم؛ سریال ماه مبارک رمضان شبکه تهران که نویسندگی آن را اصغر فرهادی برعهده داشت و پریسا بختآور هم کارگردانش بود. کاظمی که از همان زمان به یکی از کهنسالان بامزه و دوستداشتنی تلویزیون و سینمای ایران تبدیل شد، چند سال بعد (۱۳۸۶) در همکاری دیگری با زوج فرهادی- بختآور در فیلم «دایره زنگی» بهترین نقش سینمایی خود یعنی سرهنگ را بازی کرد و دیالوگهایش وایرال و همهگیر شد.
همه مخاطبانی که دوست دارند بیشتر با این پیرمرد دوست داشتنی سینمای ایران آشنا شوند و فارغ از نقشهای کوتاه و گزیدهگویی او در آثار، به شخصیت خاص و متفاوت او پی ببرند، میتوانند منتظر مستند «گیله پیرمرد» به کارگردانی علی رستگار باشند که بیش از هر فیلم و سریال دیگری به اردشیر کاظمی نزدیک شده است. طبق شنیدهها میزان این مواجهه به قدری بوده که این چهره نازنین و محبوب را در لحظاتی حسابی کلافه کرده و باعث شده است که او از کوره دربرود!
صبا در گفتوگو با میلاد باقری تهیهکننده این مستند، چند و چون تولید «گیله پیرمرد» را جویا شده است. باقری که مدیرتولید فیلم سینمایی «دایان» اثر بهروز نورانیپور و برنامه پربیننده «شوک» بود، ساخت مستندهایی چون «واهیک» و «کرونا» را در کارنامه دارد. او همچنین اجرا و کارگردانی «خانه ما» را هم برعهده داشت که آخرین گفتوگوی زندهیاد رضا داودنژاد جلوی دوربین این برنامه بود.
***به تازگی خبر ساخت مستند «گیله پیرمرد» به تهیهکنندگی شما رسانهای شد. فیلمی که از حالا کنجکاویهایی برای تماشای آن وجود دارد. چطور تصمیم گرفتید سراغ روایت شخصیت و زندگی اردشیر کاظمی بروید؟
-من چند سال پیش به واسطه همکاری با جناب علی رستگار که با اردشیر کاظمی رفاقتی داشت، با این شخصیت دوست داشتنی آشنا شدم. از همان زمان احساس کردیم شخصیت و زندگی ایشان پتانسیل ساخت مستند را دارد اما اردشیر کاظمی چندان تمایلی به این کار نداشت. تا اینکه بالاخره اردیبهشت امسال رضایت ایشان را گرفتیم و بلافاصله کار وارد پیش تولید و ساخت شد.
***فیلم در چه مرحلهای است؟
-۸۰ درصد روند تولید پیش رفته و کار در تهران، رشت و بندرانزلی فیلمبرداری شد. اینجا جا دارد از مردم عزیز استان گیلان بابت همکاری کامل و صمیمانهشان تشکر و قدردانی کنم.
***در خلال تولید این فیلم، به چه نکتهای درباره اردشیر کاظمی رسیدید و احیانا مخاطبان چه چهره و روایت تازهای را از این بازیگر خواهند دید؟
-خیلیها اردشیر خانِ کاظمی را به اسم نمیشناسند اما چهرهاش برای مخاطبان سینما کاملا آشناست. اما با دیدن این مستند، نام اردشیر کاظمی هم در ذهن مردم حک خواهد شد. ما در این فیلم بیشتر سراغ بخشهای نادیده شخصیت و زندگی ایشان رفتیم. علاقه بیش از حد ایشان به مطالعه، او را به یک دایرهالمعارف فرهنگی و تاریخی با حافظهای قوی در این سن و سال تبدیل کرده که قطعا تماشای آن برای مخاطبان جذاب خواهد بود. به نظرم تماشاگران با دیدن زندگی شخصی ایشان شگفتزده خواهند شد و به خصوص عصبانیت خاص و بامزه ایشان روی پرده سینما برای آنها جالب خواهد بود.
***از اردشیر کاظمی به عنوان پیرترین بازیگر ایران نام میبرند اما ظاهرا اینطور نیست. در «گیله پیرمرد» به این شایعه هم پرداختهاید؟
‘بله، خودشان در این مورد توضیح داده و گفتهاند که متولد ۱۳۱۷ هستند. همانطور که میدانید هنرمندان سن و سال دارتر از اردشیر کاظمی هم داریم، آقای علی نصیریان، خانم ژاله علو، آقای منصور سپهرنیا و …
***برای تولید فیلم با چه چالشهایی روبرو بودید؟
-باوجود شیرینی شخصیت اردشیر کاظمی، شرایط سنی ایشان موقعیتهای فیلمبرداری را پیچیده میکرد. طبیعتا ساعتها کار کردن در روز برای ایشان سخت بود که این سختی به گروه هم منتقل میشد و چالش ایجاد میکرد. علاقه مردم به ایشان و ابراز محبت آنها به اردشیر و مقاومت این بازیگر در مقابل شهرت و تقاضاهای عکس یادگاری، اگرچه کار فیلمبرداری را سخت میکرد، اما لحظاتی پر از طنز را هم رقم زد که در فیلم خواهید دید.
***این مستند محصول کجاست و از حمایت کدام نهاد برخوردار است؟
-مستند «گیله پیرمرد» تا اینجا با هزینه شخصی و با امکانات حداقلی و به اصطلاح چمدانی تولید شده است. با این حال حتی با این وضع هم کار متاثر از تورم اقتصادی جامعه است و هزینه فیلمسازی برای فیلمسازان و گروههایی که مستقل و بدون حمایت کار میکنند، بسیار بالا و شرایط هم طاقت فرساست.
***مخاطبان چه زمانی فیلم را میبینند؟
-این مستند برای حضور در هجدهمین جشنواره سینما حقیقت آماده میشود. امیدوارم فیلم در این رویداد حاضر باشد و آن را کنار مردم ببینیم.
There are no comments yet