به گزارش خبرنگار هنری صبا، این برنامه به منظور تشریح سندهای هنری مصوب این شورا با حضور دبیر شورای هنر برگزار شد.
محمدحسین ایمانی خوشخو در این نشست گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از نهادهای سیاستگذار و قانون گذار در حوزه هنر است و شورایی به نام شورای هنر دارد که تا قبل از سال ۸۸ اقدامهای مهمی از جمله جایزه جلال آل احمد و فرهنگستان را انجام داد.کمیسیون هنر و معماری که تشکیل شد مسئولیت شورا به این کمیسیون سپرده شد. در دولت شهید رئیسی شورای هنر دوران فعالی داشت و در هر هفته دو بار و در مجموع ۴۲ جلسه تشکیل داد و ۱۹ مصوبه داشت.
وی افزود: مشکل اصلی در کشور جزیرهای عمل کردن است. دستگاههای مختلفی در هنر فعالیت دارند که هیچ ارتباطی با هم ندارند که بعضا موازیکاری هم دارند. این ناهماهنگی ضربه بدی به شورا زد. لذا در شورای هنر همه دستگاههای فرهنگی و هنری از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد، وزارت علوم و چند دستگاه دیگر عضویت دارند و این ناهماهنگیها در شورا برطرف شد.
او ادامه داد: سند بالا دستی هنر یعنی نظامنامه هنر در یک رشته خاص. برای مثال سند معماری، این سند پس از ۸ سال در شورای هنر تصویب شد. ما در حیطه معماری مشکل جدی داریم. اصل معماری هنر است. لذا در این سند جایگاهی برای هنر معماری مشخص شد و برای سال جاری جشنواره معماری فجر برنامه ریزی شده است. در سند هنرهای تجسمی ۷۷ بند تعیین شده است و با توجه به اهمیت موضوع یک مصوبه تکمیلی برای حراج داشتیم که ۱۰ بند است.
خوشخو همچنین گفت: در تاسیس شهر جهانی صنایع خلاق فرهنگی با ابلاغ رئیس جمهور شهید این بنا در ۳۰۰ هکتار در تهران ایجاد میشود. این بنا یک اتفاق شاید بینظیر در منطقه و برای گردشگران جذاب است. در این دوره با توجه به اهمیتهای حوزه سینما، سند سینما در کارگروهی تنظیم و به دنبال ۱۰ جلسه تخصصی، دوشنبه گذشته به تصویب نهایی رسید.
او اضافه کرد: مسئله سند سینما به حدود ۱۲ سال قبل برمیگردد. در این زمینه سندی تنظیم شد و در حدود ۱۰ جلسه بررسی شد، آقای دهکردی مدیرعامل خانه سینما آمدند و به درخواست او، جلسهای در خانه سینما برگزار شد و فرصت بیشتری خواسته شد اما این فرصت سوزی است که از موقعیت استفاده نشود. در این سند حقوق ذینفعان را در نظر گرفتیم. من به دوستان خانه سینما گفتم که نقشآفرینی آنها در عمل بیشتر خواهد بود. علاوه بر اینها سند ملی سینما ۴۲ بند دارد که همه ایجابی هستند و سلبی نیستند. شورای راهبردی هم متشکل از تمام دستاندرکاران سینما در نظر گرفته شده تا برای اجرا فعال باشد و سند بیش از ۶۰ کشور هم برای این موضوع بررسی شده است.
دبیر شورای هنر ادامه داد: یکی از دستگاههای ضعیف در شورای هنر وزارت آموزش و پرورش بود. هنر باید حتی از مهدکودک آموزش داده شود.باید کاری کنیم تا وضعیت فرهنگ ما ارتقا پیدا کند. ما از منابع فرهنگیمان آنگونه که باید و شاید استفاده نکردیم. اقتصاد فرهنگ در کشورهای دیگر رقم بالایی است و در کشور ما اینگونه است که باید پول داده شود تا کار فرهنگی انجام شود در حالیکه هنرمند ما باید بپذیرد که باید از هنر پول در آورد.
او در پایان نیز گفت: سند موسیقی توسط عالیترین مقام صادر شد و وزارت کشور هم ابلاغیه داد. بنابراین هیچ شخصیت حقیقی و حقوقی حق لغو هیچ کنسرتی را ندارد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است