عیسی شوقی در گفتوگو با خبرنگار تجسمی صبا، درباره سبک طراحی خود در نمایشگاه طراحی و نقاشی «کلام روح» در گالری زرنا گفت: سبک طراحی که امروز در آثار من مشاهده میکنید به طراحی مارپیچ معروف است و تقریبا سه سال میشود که در میان طراحان و علاقهمندان شناخته شده است. شیوه خلق اثر نیز با استفاده از ابزارهای دیجیتال طراحی و درنهایت قلم راپید و رواننویس اجرایی میشود. اولین بار خیلی اتفاقی با این سبک از طراحی آشنا شدم و فهمیدم میتوان را به گونه زیباتر و با جزییات بیشتر به مخاطب ارائه داد.
این طراح درباره شیوه علاقهمندی خود به این سبک از طراحی بیان کرد: شیوه مواجهه من با این گونه از طراحی برای من سراسر جذابیت بود، چراکه طرح نهایی شما در پایان به شکل سه بُعدی دیده میشود که از دید من اتفاق جذابی بود. به همین دلیل از آنجایی که گرافیک خواندهام و در این فضا فعال بودهام توانستم امضای خود را بر این سبک بزنم؛ از این نظر که نمونه اولیه که من دیدم بسیار سادهتر و بیشتر با استفاده از ابزار دیجیتال بود اما من سعی کردم با توجه به اندک سابقهای که داشتم طرحی با کیفیت بالاتر و در ابعاد بزرگتر به مخاطبم ارائه دهم.
او درباره ویژگیها و چالشهای این سبک عنوان کرد: این سبک طراحی جدید و نو است و همین باعث میشود نگاه به آن متفاوت باشد، تماشای یک طرح سه بعدی در ابعادی بزرگ و تلاش برای درک آن اتفاق جالبیست که به هرحال تا امروز هر زمان مقابل مخاطب قرار گرفته او را متوقف کرده است. ویژگی دیگر این سبک این است که شما برای درک طراحی نیاز به نزدیک بودن به آن ندارید چراکه هرچه دورتر بایستید نگاه دقیقتری خواهید داشت. شاید وجه تمایز آن با دیگر آثار در همین باشد که توجه به جزییات شما را به نگاه اصلی نمیرساند بلکه باید از دور این جزییات را کنار هم تماشا کنید.
شوقی درباره چالشهای این سبک طراحی گفت: از چالشهای این سبک از طراحی اگر بخواهم بگویم حساسیت و دقت زیادی است که در هنگام کار باید وجود داشته باشد. لحظهای بیدقتی و یا بدشانسی بر سر پس دادن جوهر قلم راپید میتواند باعث شود طرحی که ۸۰ درصد آن کامل شده دیگر حیات نداشته باشد.
او درباره ارتباطی که مخاطب با این سبک از طراحی و آثار او پیدا میکند، عنوان کرد: از آنجایی که طراحی مارپیچ به صورت دیجیتال در دنیای مجازی و حتی در دنیای حقیقی به صورت عکس قابل دسترسی و استفاده است، مخاطب زمانی که با اثر من مواجه میشود نیز تصور میکند که درحال تماشای یک عکس است اما زمانی که با کمی دقت رد راپید را میبیند و یا درباره سبک طراحی از خودم میپرسد متوجه میشود که تمام این تابلو را با قلم راپید طراحی کردهاند و در آن لحظه برایشان تصویری که میبینند بسیار جالبتر میشود و حتی سوالاتشان نیز درباره کار شروع میشود.
این طراح بیان کرد: نکتهای که درباره شکل مواجه مخاطب با طراحی مارپیچ باید بگویم این است که تمامی افرادی که به طراحی، نقاشی و به طور کل به حوزه هنرهای تجسمی علاقهمند و با سبکهای گوناگون طراحی آشنا هستند زمانی که طراحی مارپیچ را میبینند و متوجه میشود تمام این تابلو با دست و قلم راپید کشیده شده است واکنش جالبی دارد و حداقل سعی میکند بیشتر روی آن تمرکز کند، این اتفاق برای من بسیار لذتبخش است.
شوقی در پایان درباره هدف خود از تمرکز روی این سبک از طراحی گفت: هدف من این است که این سبک طراحی نیز به اندازه دیگر سبکها شناخته شود و آثاری را در سبکها و گونههای متفاوت در نمایشگاهها تماشا کنیم. قطعا علاقه به برگزاری یک نمایشگاه انفرادی در پاییز پیش رو را دارم اما اتفاق سختی است چراکه برای هر اثر من به صورت میانگین ۲۰۰ ساعت مشغول طراحی هستم و این کمی چالشبرانگیز است.
غزاله سعادتی
There are no comments yet