به گزارش صبا، مایا کاستا کارگردان ایتالیایی فیلم «مانگاتا» که سال گذشته در چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران حضور داشت، درباره لحظات به یاد ماندنی خود از این رویداد بیان کرد: لحظات زیادی را میتوانم نام ببرم اما من واقعا از مراسم اختتامیه جشنواره شگفتزده شدم. انتظار نداشتم که پایان این رویداد به این اندازه بزرگ و تاثیرگذار باشد.
وی درباره فضای حاکم بر جشنواره تهران بیان کرد: به نظرم جشنواره فیلم کوتاه تهران رویداد مهمی است که هم توسط حرفهایهای سینما و ھم عاشقان فیلم بسیار مورد احترام قرار دارد.
کاستا ادامه داد: به نظر میرسید که مخاطبان جشنواره بعد از تماشای فیلمھایی که دیده بودند، با علاقه و با شناخت صحبت میکردند. همچنین خبرنگاران زیادی را دیدم که در حال انجام مصاحبه بودند و خودم ھم در چند گفت و گو شرکت کردم.
این فیلمساز خاطر نشان کرد: آنچه بیش از ھمه من را درباره فیلمهای کوتاهی که دیدم تحت تأثیر قرار داد، این بود که انتخابها بسیار جامع بودند و دایره وسیعی از فرھنگھای مختلف را در سطح جهانی پوشش میدادند. این فیلمها ھمه به نوعی سوالات وجودی و بسیار ھوشمندانهای را مطرح میکردند. با وجود اختصار این گونه سینما یعنی فیلم کوتاه، همه این فیلمھا تفکر عمیقی را در من برانگیختند و حتی تا روزھا و ھفتهھای بعد هم به آنها فکر میکردم.
کاستا درباره سینمای ایران عنوان کرد: برخی از فیلمھا و کارگردانان مورد علاقه من ایرانی ھستند. بازدید از موزه سینما هم برایم در جریان سفر به ایران و حضور در جشنواره لذت بخش بود و دیدار با افرادی دانا و پرشور جذابیت زیادی داشت.
وی افزود: به نظرم سینما در ایران، یک تجربه جمعی بسیار قوی است و مردم به دنبال داستانھایی ھستند که به مسائل وجودی بسیار مھم بپردازد. فکر میکنم این حس جمعی در غرب کاملا از بین رفته است، اما این تجربه در تھران خیلی من را تحت تأثیر قرار داد و برای مدت طولانی ادامه داشت.
کاستا درباره درک و دریافت خود از سینما یا فرھنگ ایران گفت: با مهربانی و مهمان نوازی باورنکردنی مواجه شدم. در ھمه جاھایی که بودیم با سخاوت و احترام از ما استقبال شد. انتخاب موزهھا و مکانھایی توریست برای بازدید بسیار عالی بود و به من بینشی عالی از فرھنگ ایرانی داد. من در دانشگاه درباره امپراتوری ایران مطالعه کرده و بسیاری از یافتهھای باستان شناسی را فقط در کتابھا دیده بودم. دیدن زنده آنها در تھران تجربه بسیار ھیجان انگیزی بود.
این سینماگر تجربه کلی خود از شناخت بیشتر ایران و سینمایش را مسحورکننده توصیف و بیان کرد: شرکت در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران را به همه فیلمسازان توصیه می کنم! به نظرم کیفیت این جشنواره بسیار بیشتر از بسیاری از جشنوارهھای اروپایی یا آمریکایی است. کیفیت فیلم ھا و ھمچنین حرفهای بودن برگزارکنندگان، فیلمسازان و کنجکاوی تماشاگران من را بسیار تحت تأثیر قرار داد و الهام بخش بود. برنامه ریزی این رویداد متنوع و عالی بود و من ھمیشه این تجربه فراموش نشدنی را از تهران در قلب خود خواھم داشت.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است