به گزارش خبرنگار سینما صبا، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در بخشی از صحبتهای خود در یکصد و بیست و سومین جلسه شورای معاونین و مدیران سینمایی که در روزهای گذشته رسانهای شد، با اشاره به جلسه با دکتر عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم نکات زیر را اعلام کرد:
۱- در جلسهای که در خدمت وزیر محترم بودهام گزارشی جامع و کاملی از وضعیت سینمای کشور، دستاوردها، مشکلات و چالشهای آن را ارائه دادهام.
۲- در این جلسه مجموعه برنامههای پیشروی سازمان در سال ۱۴۰۳ تشریح شد.
۳- در این جلسه گزارشی از روند تولیدات در حوزه سینمای کوتاه، مستند و بلند، توسعه زیرساخت سینما ارائه شد.
۴- در دیدار با وزیر ارشاد گزارشی از ضریب وضعیت مخاطبان و رونق فروش، مناسبات بینالملل و سایر موارد نیز ارائه شد.
۵- (به وزیر ارشاد گفتم): تا زمانی که جنابعالی شخص جدیدی را منصوب کنید تا روز و ساعتی که در مسئولیت حضور داشته باشم، کوچکترین وقفهای در روند امور و پیشبرد برنامه ها ایجاد نخواهد شد.
۶- با توجه به گزارش ارائه شده از سوی مدیران عامل موسسات و دبیران جشنوارههای مهر سینما، کودک و نوجوان، سینما حقیقت، فیلم کوتاه تهران و فجر، همه رویدادهای منطقهای، ملی و بینالمللی در تقویم زمانی اعلام شده برگزار خواهند شد و حتی در روال برگزاری این رویدادها نسبت به سال گذشته جلوتر هستیم.
۷-خوشبختانه، در همه حوزهها شاهد ادامه تلاشها و برنامهها هستیم و تولید آثار مستند و کوتاه با افق تعریف شده همچنان ادامه دارد. در حوزه سینمای بلند نیز، بنیاد فارابی در ادامه روند تولیدات مشترک و حمایتی خود، آثار جدیدی از مهرماه امسال به جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان و جشنواره بینالمللی فیلم فجر در بهمن ماه میرساند. از این آثار ۷ فیلم در مرحله تولید و پس تولید و ۶ فیلم در مرحله پیش تولید قرار دارند. امسال تولیدات متنوعی در ژانر، موضوعات و گونههای کودک و نوجوان، مقاومت، دفاع مقدس، پرتره، کمدی، اجتماعی، تاریخ معاصر و غیره در دستور کار تولید فارابی قرار گرفته که اولین سری این آثار مهرماه در جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان روی پرده میرود.
***
در مقاطع متناظر ادوار گذشته، رئیس سازمان سینمایی و مدیرانش تغییر پیدا میکردند و صرفا جشنوارههای نزدیکتر به زمان استقرار مدیران (غالبا جشنواره فیلم کودک، جشنواره فیلم کوتاه و یا سینماحقیقت) به دبیری دبیران قبلی به کار خود ادامه میدادند، اما این بار «افکار عمومی» در حال متقاعد شدن است که «با توجه به جلسه برگزار شده مابین رئیس سازمان سینمایی و وزیر ارشاد و ارائه «مجموعه برنامههای پیش روی سازمان سینمایی در سال ۱۴۰۳» در حال حاضر تغییروضعیتی را در استقرار مدیران سینمایی کشور شاهد نباشیم.»
طبیعی است که وقتی «همه چیز در سازمان سینمایی، در حال حرکت است»، توقف قطار در حال حرکت در این مقطع کاری منطقی نباشد، به ویژه آن که دولت چهاردهم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با مشی تند سیاسی وارد میدان نشدهاند، اما این یک «استنباط» است که شاید مورد توجه بخشی از اهالی سینما نباشد.
به هر روی مشخص شدن «ماندن موقت» یا حتی «دائم» یا «تغییر» مدیران سینمای ایران، چیزی است که به جای گمانهزنی بهتر است به صورت شفاف از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شود، چرا که نیمه دوم سال، به دلیل «افزایش شتاب در روند تولیدات سینمایی» و «برپایی چند جشنواره اصلی سینمای ایران و در رأس آنها جشنواره فیلم فجر»، نیمهای است که «تثبیت سیاستهای سینمایی» یا «تغییر» آنها، بر شکل و جنس فعالیتها و چگونگی مشارکت هنرمندان سینما، اثر مستقیم دارد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است