در حالی که 12 اسفند 1401 در مراسم پایانی هفدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت روی ناو شهید رودکی از «برگزاری سالانه» این رویداد سخن گفته شد، برگزاری دوسالانه این رویداد هم در ابهام به سر میبرد.
به گزارش خبرنگار سینما صبا، طی ادوار مختلف جشنواره فیلم دفاع مقدس که بعدها به جشنواره فیلم مقاومت تغییر عنوان داد و در واقع وسیعتر و بینالمللیتر شد، در این روزها و در گرامیداشت هفته دفاع مقدس، همه در انتظار برپایی این رویداد بودند. رویدادی که گاه با توقف و تعطیلی مواجه شده بود، اما غالبا با توجه به حجم تولیدات، به صورت «دوسالانه» برگزار میشد.
جلال غفاری دبیر هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت در نشست خبری دوره هفدهم تأکید کرد: جشنواره باید بتواند زنجیره اتفاقات دیگر را هم رقم بزند. با تدبیری که شد از آنجایی که نیاز داشتیم جشنواره از نشاط نیفتد، تصمیم به برگزاری سالانه رویداد گرفتیم و از این دوره به شکل سالانه برگزار میشود. وی در آن نشست افزود: ما از این پس دبیرخانه دایمی خواهیم داشت و بنا داریم اتحادیه فیلمسازان مستقل را شکل بدهیم.
از آن روز ماهها گذشته اما هنوز تکلیف روشنی برای ادامه حیات این جشنواره نمیتوان متصور بود. طبیعتا این وعدههای آرمانگرایانه، نیاز به همافزایی تشکلها و نهادهای برگزار کننده دارد و نکته جالبتر آن که جشنواره فیلم مقاومت در دورهای به این حال و روز افتاده که رئیس سازمان سینمایی، «محمد خزاعی» به عنوان دبیر ادوار این رویداد، خود از افرادی بود که در برگزاری منظم این جشنواره تلاش فراوانی به خرج داده بود.
جشنواره دو سالانه فیلم مقاومت، سابقهای برابر با ۳۱ سال دارد که در سالهای آغازین جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شکل گرفت و درابتدا به صورت هفته فیلم و درسالهای بعد به صورت یادواره برگزار شد و در نهایت به«جشنواره»ای سینمایی تبدیل شد که جشنوارههای چهارم و پنجم دبیران افتخاری داشتند اما از جشنواره ششم به بعد جشنواره با دبیر مستقل به کار خود ادامه داد.
دوره اول (۱۳۶۲): درسال ۱۳۶۲ و در بحبوحه جنگ تحمیلی نخستین گام جشنواره فیلم دفاع مقدس با برگزاری هفته فیلم در تهران و اهواز برگزار شد.
دوره دوم (۱۳۶۶): دومین یادواره فیلم دفاع مقدس از ۱ تا ۷ مهرماه ۱۳۶۳ همزمان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس در تهران برگزار شد.
دوره سوم (۱۳۶۹): سومین جشنواره همچنان به صورت یادواره در آستانه هشتمین سالگرد آزادی خرمشهر از ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خرداد ۱۳۶۶ به شکل همزمان در تهران و اهواز برگزار شد.
دوره چهارم (۱۳۷۱): پنجمین دوره جشنواره به دبیری افتخاری رامین احدی از تاریخ ۳۰ شهریور تا ۵ مهر ۱۳۷۱ در کرمان برگزار شد.
دوره پنجم (۱۳۷۳): در سال ۱۳۷۳ با هدف توجه به سینمای دفاع مقدس و تحسین از سازندگان این آثار به طور همزمان در تهران و خوزستان برگزار شد.
دوره ششم (۱۳۷۵): هفتمین دوره جشنواره ۲۸ شهریور تا ۲ مهرماه ۱۳۷۵ به دبیری حبیب اله کاسهساز در شیراز برگزار شد.
دوره هفتم (۱۳۷۷): استان همدان میزبان هفتمین دوره جشنواره بود از ۳۱ شهریور تا ۵ مهر که به دبیری محمدرضا شرف الدین برگزار شد.
دوره هشتم (۱۳۷۹): هشتمین دوره جشنواره به دبیری عبدالحسن برزیده همزمان با گرامیداشت بیستمین سال حماسه دفاع مقدس از ۷ تا ۱۲ مهرماه در تهران برگزار شد.
دوره نهم (۱۳۸۱): نهمین دوره جشنواره به دبیری علی اصغر غلامرضایی از ۱۸ تا ۲۱ آذرماه ۱۳۸۱ در تهران برگزار شد.
دوره دهم (۱۳۸۴): دهمین دوره جشنواره از ۱ تا ۴ آذر ۱۳۸۴ به دبیری محمدرضا شرف الدین در تهران برپا شد.
دوره یازدهم (۱۳۸۹): یازدهمین دوره جشنواره پس از وقفهای ۵ ساله از تاریخ ۲۹ شهریورتا ۲ مهرماه۱۳۸۹ به دبیری محمد خزاعی در تهران برگزار شد.
دوره دوازدهم (۱۳۹۱): دوازدهمین دوره جشنواره، از تاریخ ۳ تا ۷ مهر ۱۳۹۱ به دبیری محمد خزاعی و به میزبانی استان کرمان برگزار شد.
دوره سیزدهم (۱۳۹۳): سیزدهمین دوره جشنواره، مهر ۱۳۹۳ بهدبیری محمد خزاعی در تهران برگزار شد.
دوره چهاردهم (۱۳۹۵): چهاردهمین دوره جشنواره شهریور و مهر ۱۳۹۵ به دبیری محمد خزاعی در تهران برگزار شد.
دوره پانزدهم (۱۳۹۷): پانزدهمین دوره جشنواره آبان و آذر ۱۳۹۷ به دبیری محمد خزاعی در تهران برگزار شد.
دوره شانزدهم (۱۳۹۹): شانزدهمین دوره جشنواره، شهریور و مهر ۱۳۹۹ در هفته گرامیداشت دفاع مقدس به دبیری مهدی عظیمی میرآبادی در تهران برگزار شد.
دوره هفدهم (۱۴۰۱): هفدهمین دوره جشنواره، اسفند ۱۴۰۱ به دبیری جلال غفاری درخلیج فارس برگزار شد.
دوره هجدهم (؟)
[محمدخزاعی که بارها یک تنه جشنواره مقاومت را نجات داد و رکورددار دبیری این رویداد بوده است]
There are no comments yet