رضا مهدوی، در گفتوگو با خبرنگار موسیقی صبا، درباره این جشنواره گفت: ششمین جشنواره موسیقی و سرود بسیج هنرمندان متفاوت از دیگر جشنوارههای سرود است و همچون شش دوره قبل بخش سرود و موسیقی جدا از هم برگزار میشود، با این تفاوت که سرودهای به ما هو سرود و آکاپلا که بینیاز از هر سازی، دارای لایههای مختلف صدا است، پذیرفته میشوند به همین علت درصد بسیاری از گروه ها تکراری نیستند و در جشنوارههای دیگر سرود شرکت نکردهاند. البته حضور گروهها در جشنوارههای دیگر مانعی برای حضور در این جشنواره نیست.
وی افزود: این جشنواره در دو مرحله استانی و سراسری برگزار میشود که برگزیدگان استانی هر رشته به مرحله سراسری راه پیدا میکنند.
مهدوی با توضیح بیشتر درباره این رویکرد، گفت: سرودهای شبیه سرودهای ابتدای انقلاب تا پایان دهه شصت در این جشنواره پذیرفته میشوند و سرودهای امروزی که موسیقی و تکخوان دارند و دیداری است پذیرفته نمیشوند و همه باید گروهخوان باشند با مضامین انقلابی سرودهای دهه شصت با همان ویژگیهایی که آن زمان پخش میشد.
دبیر ششمین جشنواره موسیقی و سرود بسیج تصریح کرد: آکاپلا نیاز به آلات موسیقی ندارد و حنجره ها کار ساز را انجام می دهند و از لایههای مختلف صوتی بهره میبرد که کار بسیار سختی است و احتمالا در این زمینه آثار زیادی نخواهیم داشت، چون کار بسیار سختی است و دانش آن عموما در کشور کم است.
وی افزود: در دورههای قبلی آکاپلا نداشتیم و فقط موسیقی و سرود بود ولی امسال آکاپلا اضافه شده با این رویکرد که سرود باید به معنای واقعی کلمه سرود باشد، چون بسیاری از آثاری که در جشنوارهها و رسانهها پخش میشود سرود نیستند بلکه عموما موسیقیهای ترکیبی و پاپ هستند.
مهدوی درباره استقبال عمومی از بخش موسیقی و سرود جشنواره گفت: در بخش استانی استقبال خوبی صورت گرفته ولی چون زمان برای ارسال آثار وجود دارد به صورت دقیق نمیتوانیم آمار دهیم و پیشبینی ما این است که حدود ۲۰۰۰ نفر از کل کشور شرکت کنند.
وی درباره محل برگزاری جشنواره سراسری خاطرنشان کرد: به احتمال زیاد جشنواره سراسری موسیقی بسیج امسال در همدان برگزار خواهد شد گرچه هنوز این تصمیم به قطعیت نرسیده است ولی مطمئنا در یکی از استانها که امکانات لازم برای جشنواره را داراست، برگزار خواهد شد.
دبیر ششمین جشنواره موسیقی و سرود بسیج در پاسخ به اینکه در کدام بخش از جشنواره بیشتر استقبال شده است تصریح کرد: بیشتر در بخش موسیقی استقبال شده چون توانایی و فراوانی آن در سطح کشور بیشتر است.
وی ادامه داد: بخش موسیقی شامل گروههای مختلف، نواحی، مقامی، کلاسیک غربی، کلاسیک ایرانی، موسیقی دستگاهی، تلفیقی و پاپ میشود.
مهدوی در پاسخ به اینکه به چه هدفی نام آوای عشق برای این جشنواره انتخاب شده است، گفت: عنوان ششمین جشنواره موسیقی و سرود بسیج آوای عشق ، نام گرفته تا هر که عاشق وطن است بتواند با پنج موضوع انتخابی در جشنواره شرکت کند.
وی ادامه داد: ما برای این جشنواره گروه سنی مقرر نکردیم تا هر گروه سنی بتواند در این جشنواره شرکت کند و گروههای دختر و پسر جدا از هم اجرا کنند.
دبیر ششمین جشنواره موسیقی و سرود بسیج در پایان افزود: وزارت آموزش و پرورش باید متولی سرود کشور باشد و سرود را در دوره ابتدایی به دانش آموزان آموزش دهد ولی متاسفانه سالهاست که این حوزه را رها کرده و انجمن بسیج هنرمندان میتواند متولی سرود کشور شده و با برگزاری چنین جشنوارههایی، هدفگذاری و سیاستگذاریهای لازم را برای سرود کشور انجام دهد.
وی در پایان با ابراز تشکر از سردار سلیمانی، فرماندار بسیج مستضعفان گفت: باید از سردار سلیمانی تشکر کنیم که طرحهای ما را پذیرفتند و اینکه نام موسیقی و سرود کنار هم میآید در بدنه بسیج و سپاه اتفاق مهمی است و اینکه به انجمنهای هنری اقشار اهمیت دادند و با انتخاب آقای زینال خیری که از بدنه انجمنهای هنری بسیج هستند و این عرصه بهتر درک میکنند، امسال جشنواره کاملا متفاوت از سالهای گذشته برگزار شده و این اتفاق خوب را به فال نیک میگیریم و امیدواریم در بدنه سپاه و بسیج فعالیتهای فرهنگی و هنری بیش از پیش رخ دهد تا گونههای متفاوت موسیقی و اقشار مختلف هنرمندان در این برنامهها شرکت کنند و الگوسازی توسط این جشنوارهها در سطح کشور انجام شود.
مهدیه مالکی
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است