به گزارش خبرنگار سینما صبا، آیتم دوم میز پرونده ویژه برنامه دیشب هفت، به «نسل نو و انجمن سینمای جوانان» اختصاص داشت که با حضور مهدی آذرپندار برپا شد.
مهدی آذرپندار مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران درباره اظهارات سید ضیا هاشمی در این برنامه گفت: آقای هاشمی بیشتر میتوانند بدنه سینما و بخش تجاری آن را تحلیل کنند و برای تحلیل فیلم کوتاه انتخاب مناسبی نیستند چرا که پیگیر سینمای کوتاه نیستند. در تمام این سالها بخش عمدهای از افتخارات عمده سینمای کوتاه مربوط به انجمن سینمای جوانان بوده است و نمیتوان گفت هر جا دولت وارد شده کار را خراب کرده است. طبیعی است که هر نسلی خود را برتر بداند اما من از وسط نسلی میآیم که برای دیدن و ساختن فیلم کوتاه از شهرستانهای دور به تهران میآیند. اصلا به این شکل نیست که تعداد زیادی فیلم کوتاه صرفا برای خارج هستند.
افخمی گفت: به نظر میرسد نسل نو بعدی ما با رکود فیلمسازی مواجه خواهد شد و گویا سینما اهمیتش را از دست داده است.
آذرپندار اظهار کرد: به طور کلی این را قبول دارم. فکر میکنم دهه ۶۰ و ۷۰ بیشتر الهامبخش سینمای بلند بود تا الهام گیرنده، بنابراین عنصر خلاقیت در فیلم کوتاه جدی تر میشد. از اواخر دهه ۸۰ در جشنواره فیلم کوتاه تهران شبیه فیلمهای بلند سینمای ما هستند. چون میخواستند فیلمی بسازند که تهیهکنندگان فیلمهای بلند را به آنها بسپارند.
او درباره رویکرد و سیاست مدیریتش بیان کرد: من میخواهم فیلم کوتاههای ما الهامبخش باشند نه الهام گیرنده چرا که اینجا عرصهای است که آدمها جسورانهتر فیلم بسازند. ما در این فضا سینمای ژانر را پیشنهاد دادیم چرا که در سینمای بلندمان نبود. من بیشتر از فضای تجاری به نوآوری اهمیت میدهم. من اشکال فیلم کوتاه را عدم تنوع میدانستم و برای همین ژانر را پیشنهاد دادم چرا که قبلا جشنواره فیلم کوتاه عموما به درام اختصاص داشت. من میتوانم دفاع کنم و بگویم تقریبا تمام ژانرها در جشنواره فیلم کوتاه تهران حضور دارد. شایان ذکر است که امسال سه فیلم داریم که کاملا با هوش مصنوعی ساخته شده اند.
او درباره هوش مصنوعی گفت: هنوز هوش مصنوعی نتواسته به کیفیت سینما برسد اما باید گفت که سرعت بسیار بالایی در پیشرفت دارد. البته که حذف عوامل خلاق نگرانی ما هم است اما باید فعالانه با این موضوع برخورد کرد. تداوم حس در هوش مصنوعی کم است و برای همین هنوز الکن به نظر میرسد.
There are no comments yet