به گزارش خبرگزاری صبا، انجمن های فرهنگی و صنفی فعال در حوزه هنر و فرهنگ، به ماجرای حذف معافیت مالیاتی فرهنگی و هنری واکنش نشان دادند و با تلاش مدیران فرهنگی و نگاه مثبت دولت، معافیت مالیاتی فرهنگی و هنری در قانون مالیاتی همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند. در پی این مسأله، انجمن طراحان گرافیک ایران در بیانیه ای مواضع خود را در قبال موضوع معافیت مالیاتی اعلام کرد.
در این بیانیه آمده است: «انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران چندی پیش با نگرانی اطلاع یافت که در متن پیشنویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی موضوع بخشودگی مالیاتی طراحان گرافیک همراه با بعضی دیگر از حرفههای فرهنگی هنری (ماده ۱۳۹ بند ل) حذف گردیده است و روز ـ دوشنبه یازده آذر ۹۸ ـ با کمال مسرت خبر یافتیم که این ماده قانون بسیار ارشمند و حامی فرهنگ و هنر با تصویب دولت همچون گذشته پایدار خواهد بود. در این باره برخود لازم دیدیم که یک بار دیگر وضعیت دشوار حرفهای و معیشتی متخصصان و فعالان شاغل در حرفه طراحی گرافیک را بیان کنیم تا بتوانیم به عنوان یکی انجمنهای صنفیـفرهنگی کشور با نزدیک به دو هزار عضو و بیست و دو سال فعالیت رسمی، با روشنی بیشتر میزانِ ارزش بخشودگی قانونی مالیاتی برای اهالی این حرفه و نیز مراتب خشنودی اعضای این انجمن را به اطلاع مسئولان عالی رتبه رسانده باشیم.
گرافیک حرفه ای تاثیرگذار در اقتصاد است که خود اقتصادی شکننده دارد. از نظر ما طراحان گرافیک: یک: حرفه طراحی گرافیک با اینکه از نظر اقتصادی بسیار آسیبپذیر و شکننده است، در میان سایر شاخههای مختلف هنرهای تجسمی بیش از همه در امر توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور مؤثر است. زیرا همان طور که همه می دانند این حرفه با فعالیت هنریِ کاربردی خود در ارائه و بستهبندی انواع محصولات و کالاها اعم از تجاری و فرهنگی، نشر کتاب، عموم نشریات، طراحی محیطی و راهنماهای شهری و هویتسازی بصری برای نهادها، مؤسسات، صنایع و عموم کسبوکارها اعم از دولتی و خصوصی، نقش تعیینکنندهای دارد. از این رو گسترش و استفاده از تخصص طراحی گرافیک و ارتقا یافتن سطح کمی و کیفی این حرفه نقش چشمگیری در پیشرفت اقتصاد و فرهنگ دارد. ولی متخصصان و اهالی این حرفه سالهاست از آسیبهای اقتصادی شغلی خود رنج میبرند.
دو: خروج و گریز از شغل طراحی گرافیک در این سال ها بسیار زیاد شده است. نزدیک به یک قرن است که طراحان گرافیک در بیشتر عرصههای فرهنگی و اقتصادی حضور دارند. ولی علیرغم این حضور، بر حسب آمار و اطلاعات این انجمن متوسط سنی فعالان حرفهای در این رشته ( براساس آمار سنی اعضای انجمن که نزدیک به ۲۰۰۰ نفر از جدیترین و علاقهمندترین افراد این حرفه هستند)، کمتر از ۳۵ سال است، این موضوع حاکی از آن است که بیشتر طراحان گرافیک وقتی به ۳۵سالگی نزدیک میشوند، به دلیل تنگناهای معیشتی از فعالیت حرفهای در این زمینه چشمپوشی کرده و به تدریج به مشاغل دیگر رو میآورند. در نتیجه تا به امروز کوششها و فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی کشور همچنان با کمبود دانش و مهارتهای خلاقانه طراحانِ با تجربه مواجه است و این امر دلیل بسیاری از آسیبهایی است که در نحوه ارائه، نشر و عرضه انواع کالاهای فرهنگی، صنعتی و تجاری در کشور مشاهده میکنیم. به همین دلیل به صورت جاری شاهد خروج بسیاری از افراد حرفهای و ماهر هستیم که البته همراه با ورود دانشجویان و تازه فارغالتحصیلان جدید به حرفه است. در غیاب یا کمبود حضور طراحان باتجربه و ماهر در این عرصه، تعداد قابل توجهی از مراکز چاپ و تولید، یا دفاتر خدمات فنی برحسب ضرورتهای اجتماعی به ارائه خدمات نوعی از طراحی گرافیک میپردازند تا این کار مهم به هر صورت انجام پذیرد. بدیهی است که کیفیت خدمات طراحی این مراکز بسیار نازل است و در امر ارتباطات تصویری به طور کلی، آسیب های تدریجی فراوانی وارد میشود.
سه: دفتر کار اکثریت غالب اعضای این انجمن در اماکن مسکونی استقرار یافته است، تنها دلیل این موضوع سنگین بودن هزینههای مکانهای اداری یا تجاری برای شاغلان این حرفه است. هزینه همین دفترها نیز در بهترین شکل خود به طور متوسط با همکاری دو تا سه نفر طراح قابل تامین است، (بر این اساس پایین بودن میزان امکانات مالی طراحان غیر عضو در انجمن که تعدادی به مراتب بیش از اعضای انجمن را تشکیل می دهند قابل تخمین و تصور است). درآمد ناخالص سالانه و متوسط اعضای این انجمن کمتر از بیست میلیون تا شصت میلیون تومان در سال است با این درآمد به دشواری میتوان هزینههای محل، بهروزرسانی و تامین ابزار کار را پوشش داد.
کمثمر ماندن هزینههای آموزش عالی برای رشته طراحی گرافیک، چهارمین موضوعی است که هیات مدیره انجمن مطرح کرده است. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به درستی به اهمیت هنر و طراحی در توسعه ارکان مختلف کشور (نشر، صنعت، اقتصاد، فرهنگ و …) پیب رده است. از این رو به توسعه این رشتهها و بیش از همه طراحی گرافیک توجهی خاص کرده و بودجه قابل توجهی را به گسترش آموزش عموم این رشته ها به خصوص طراحی گرافیک در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ـ در سطح کارشناس و کارشناس ارشد ـ اختصاص داده است. فارغ التحصیلان این مراکز آموزشی تنها در رشته طراحی گرافیک (ارتباط تصویری) در چند سال اخیر نزدیک به نیممیلیون نفر هستند. ولی چه سود که بیشتر این فارغالتحصیلان حتی با مهارت و استعداد کافی، به خاطر پیشبینی مخاطرات و محدودیتهای اقتصادی در این شغل ترجیح می دهند به کار حرفهای در زمینه طراحی گرافیک وارد نشوند. ماده قانون معافیت مالیاتی برای این حرفه به منزله تسهیلگری و حمایت، تشویق برای تداوم این نوع مشاغل فرهنگیـهنری وضع شده است.
معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی و هنری که به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشوند، ماده ۱۳۹ بند ل، موجود در قوانین و مقررات مالیاتی، با دقت و به درستی ناظر بر حمایت از طراحان و هنرمندان است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در بالا بردن کیفیت ارائه و عرضه محصولات و کالاها اعم از فرهنگی تا اقتصادی کشور سهم قابلتوجهی ادا میکنند، زیرا این حرفهها در سطحی وسیع خود از اقتصادی آسیبپذیر و شکننده در رنج هستند. قانونگذار به سهم خود با وضع قانون بخشودگی مالیاتی برای این مشاغل ، سعی در حمایت، ترویج و تشویق استفاده از طراحی و هنر در ارکان مختلف فعالیتهای اجتماعی نموده است که مثال بارز آن حمایت از فعالیت حرفهای طراحان گرافیک است. از این رو انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران صمیمانه از دقت و توجه مسئولان عالیرتبهای که بر استمرار و ابقای این ماده از قوانین مالیاتی پافشاری کرده و آنر ا به تصویب مجدد رساندند، صمیمانه قدردانی میکند.»
در همین زمینه بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/
There are no comments yet