به گزارش صبا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، این نمایشگاه چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ افتتاح میشود و تا ۱۰ روز ادامه خواهد داشت.
در دیباچه این نمایشگاه آمده است:« در قابهای این مجموعه، اشکها روایتگراند، سکوت به سخن درآمده و اندوه، زبان تصویر یافته است. ۲۱ عکس، ۲۱ لحظه از سوگواری . هر تصویر، بازتاب اندوهی بیپایان است که در چهرهها جاری، در دستها گره خورده و در سایهها تنیده شده است.»
این نمایشگاه ادای دینی است به اشکهایی که نه از جنس غم، که از عمق عشقاند؛ اشکهایی که حکایتی جاودانه از یک داغ آسمانی را در خود نگه میدارند. اینجا، قابها سخن میگویند.
محمد نوروزی در یادداشتی درباره فعالیتهای خود و نگاهش در این گالری محیطی چنین نوشته است:« با نام و یاد خدای مهربانم
از سال ۱۳۵۸، دوربین به همدم همیشگی من بدل شد، ابزاری که از آن برای روایت نور و سایه، زندگی و مرگ و حقیقتهای پنهان بهره گرفتم.
از همان آغاز، عکاسی برای من فراتر از یک هنر بود؛ جستوجویی در قلب انسانیت و روایتگر زمانه.
در سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۲، در میان آتش جنگ و نبض زندگی، بهعنوان عکاس به ثبت صحنههایی پرداختم که تاریخ مردانگی را از نزدیک لمس میکرد. همزمان، در جنگ هشتساله، با دوربینی در دست و نگاهی جستجوگر و حقیقت بین، لحظاتی را جاودانه کردم که شاید تنها بازتابی از آنها در اشکها و خاطرات باقی مانده است.
از سال ۱۳۶۲، عکاسی خبری راهی جدید به روی من گشود.با ورودم به دنیای مطبوعات،صحنههای بینالمللی از جنگ تا سیل، زلزله و حج خونین و….. همگی در قاب دوربینم جان گرفتند. حاصل این سفرها، کتابهایی از عکسهای جنگ و تاریخ است که صدای خاموش انسانیت را روایت میکنند.
در سال ۱۳۸۳، در ۳۸سالگی، بهعنوان جوانترین بازنشسته عکاسی خبری ایران از صحنه مطبوعات کنار رفتم، اما مسیرم در دنیای عکاسی همچنان ادامه یافت. مسئولیت بخش عکس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی، مدیریت آموزشگاه سایت عکاسی و تألیف کتب درسی تخصصی در سازمان تالیف و پژوهش کتب درسی وزارت آموزش و پرورش تنها گوشهای از این سفر مستمر بوده است.
حضورم در نمایشگاهها و جشنوارههای داخلی و خارجی، همراه با دریافت افتخاراتی چون دیپلم یونسکو ژاپن و عنوان عکاس برتر از نگاه مردم، افتخاری برای من و ابزاری برای بازتاب صدای بیصدایان بوده است.
در سالهای اخیر، برگزاری کارگاههای آموزشی در زمینه عکاسی خبری، مستند و اخلاق حرفهای و تدریس در دانشکده خبر و علامه، به من این فرصت را داد تا تجربیاتم را به نسلهای جدید منتقل کنم. همچنین، داوری جشنوارهها و دبیری پنج دوره جشنواره عکس خبری مطبوعاتی ایران، افتخار همراهی با بهترینهای این عرصه را نصیبم کرده است.
و اینک همچنان بر این باورم که عکاسی چیزی فراتر از هنر است؛ زبان تصویر، ابزار روایت حقیقت و پلی میان نسلها برای ماندگاری لحظات ناب انسانی.
قاب دوربین من، همیشه جایی برای حقیقت دارد، حتی اگر در سکوتی عمیق پنهان باشد.»
مجموعه عکسهای این نمایشگاه با عنوان «سر بهسوی آسمان» از ساعت ۱۶ چهارشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ در گالری محیطی خانه هنرمندان ایران (واقع در ضلع جنوب غربی بوستان هنرمندان) افتتاح شده و تا سهشنبه ۲۴ آذر همهروزه پذیرای علاقمندان است.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است