مهدیه مالکی/صبا؛ امیرعسکری، کارگردان و تهیهکننده مستند بلند «تو به کوچ عادت داشتی» درباره این مستند گفت: این مستند روایت کننده دوران زندگی حاج قاسم از سال ۱۳۳۵ تا سال ۱۳۶۷ است که خود حاج قاسم درباره دوران کودکی اش صحبت کرده است البته هم بازیهای حاج قاسم نیز صحبت هایی کرده اند که بعدها جزو فرماندهان نظامی دوران جنگ بودند و حتی برخی از آنها در سوریه و عراق نیز همراه حاج قاسم بودهاند. در این مستند بعد از دوران کودکی به هجرت حاج قاسم در سن ۱۳ سالگی از قنات ملک به کرمان برای ادای دین پدر پرداخته میشود و بعد به دوران آشنایی حاج قاسم با امام و مکتب ایشان و ورود ایشان به سپاه تا آخر جنگ روایت میشود.البته پرداختن به تمامی دوران زندگی حاج قاسم از دوران کودکی تا شهادت در قالب یک مستند نمیگنجد.
این پژوهشگر دفاع مقدس در پاسخ به اینکه به هدف خود از ساخت این فیلم دست پیدا کردید تصریح کرد: از نظر خودم مستند« تو به کوچ عادت داشتی» فیلم خوبی است و بارها این فیلم را دیدهام ولی دلزده نشدهام، من حساسیت زیادی به این فیلم داشتم به طوری که پنج بار متن و دوبار نریتور فیلم تغییر کرد و نریتور فیلم از زبان دختر حاج قاسم روایت میکند.
عسکری در پاسخ به اینکه این مستند چه تاثیری در زندگی شما داشت خاطرنشان کرد: مستندهایی که من می سازم در حوزه مقاومت است، همیشه فیلم هایم را به فال نیک می گیرم و برای زندگی من منشا خیر و برکت هستند چون در فضای مقدسی فعالیت میکنم و دوستان خوبی پیدا کردم برای مثال مهدی انصاری را از قبل میشناختم ولی وقتی با هم همکاری کردیم فهمیدم در تدوین پدیده است و در تدوین مستند «تو به کوچ عادت داشتی » شاهکار کرد.
وی ادامه داد: من در ابتدا قصد نداشتم بر روی فیلم موسیقی کار کنم و برآوردی نیز برای این کار در نظر نگرفته بودم ولی موسیقی هویت جدیدی به فیلم داد و دانیال استادعبد الحمید، موزیسین این مستند شبانه روز برای موسیقی این کار تلاش کرد و به آن چیزی که میخواستیم رسیدیم و تدوین مهدی، قلم امیرحسین اکاتی و موسیقی دانیال همگی بینظیر بودند و به این مستند کمک کردند.
عسکری با بیان اینکه تولید فیلم حدود دو سال زمان برده درباره مرحله تحقیق و پژوهش این مستند گفت: من قبل از شهادت حاج قاسم قصد داشتم از زندگی ایشان مستند تهیه کنم ولی میدانستم ایشان با این قضیه مخالف است و حتی گفته بودند که برای شهیدانی که فیلمی از آنها نیست مستند بسازید به همین خاطر من از همان زمان فیلم و عکسهای حاج قاسم را آرشیو میکردم.
عسکری درباره رویدادهای پیشبینی نشده فیلم خاطرنشان کرد: زمانی که من مستند را شروع کردم صوتی از حاج قاسم نداشتم و همه میگفتند که ایشان درباره کودکی و دوران انقلاب صحبتی نکرده است ولی خوشبختانه آنقدر پیگیری کردم تا در نهایت یک مصاحبه صوتی درباره دوران کودکی و یک مصاحبه تصویری درباره دوران انقلاب از حاج قاسم پیدا کردم.
وی درباره چالشهای ساخت این مستند گفت: مردمی که در روستای زادگاه حاج قاسم زندگی می کردند چون قبلا تاریخ شفاهی از آنها تهیه شده بود، حضور دوباره جلوی دوربین به مدت طولانی برایشان سخت بود ضمن اینکه جای برخی از افراد دراین مستند خالی بود که حضورشان اتفاق ویژهای را برای این مستند رقم می زند ولی متاسفانه حضور پیدا نکردند.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است