به گزارش صبا به نقل از نمایش مرکزی آثار بخش مسابقه جشنواره در سینما بهمن تهران از تاریخ ۸ الی ۱۳ دیماه ۱۴۰۳ از ساعت ۰۹:۰۰ تا ۲۲:۱۵ انجام میشود.
همچنین همانند دورههای پیشین، فرصتی فراهم شدهاست تا علاقهمندان بتوانند منتخب فیلمهای این جشنواره را بهصورت رایگان و با اینترنت نیمبها در سامانه عماریار تماشاکنند. اکران برخط در سکوی عماریار ۲۴ ساعت پس از اکران در سینما بهمن انجام خواهدشد.
افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار ۷ دی ماه در سینما بهمن تهران برگزار شد. در طی این مراسم چفیه شهیدان خالقیپور به غلامرضا صنعتگر و دستکش ننه عصمت به فاطمه خطیب اهدا شد. همچنین فانوسهای بحش نماهنگ، تولیدات تلویزیونی، پویانمایی و فیلم به صاحبان آن رسید.
دبیر پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با اشاره به حاج نادر طالبزاده گفت: «نادر طالبزاده یک قدم برداشت و یک فضا برای بچههای انقلاب و مقاومت درست کرد. جشنواره عمار هر روز به روز پربارتر شده و حالا وارد بخش بینالمللی شدهایم.»
وی افزود: «ما وظیفه داریم در این دوره کنونی، که دنیا بهم ریخته است، راه درست را جستجو کنیم. ما هنرمندان و جوانان باید با جوانان دنیا صحبت کرده و حقیقت را به آنها برسانیم. با چنین نسلکشی و جنایتی همچنان تلاش میکنند این خبر را کنترل و سانسور کنند. ۴۶ هزار نفر را به شهادت رساندهاند اما این موضوع در صدر اخبار رسانههای دنیا نیست. ما باید این خبر را به دنیا برسانیم. باید اعتماد به نفس داشته باشیم. حرف زیادی زیادی برای گفتن داریم که حالا وقت گفتن آن است. مقام معظم رهبری بارها از تبیین سخن میگویند. خب چه کسی باید این کار رو انجام بده؟»
دبیر پانزدهمین جشنواره فیلم عمار گفت: « ما یک خط داریم که خط امام خمینی و امام خامنهای است. دیروز شاهد بودیم که در غزه پنج خبرنگار دیگر نیز شهید شدند و خبرگزاریهایی به آن اشاره کردند. این خبرنگارها فقط میخواستند واقعیت این نسل کشی را منتشر کنند و کار خود را انجام بدهند اما کشته شدند و صدای کسی درنیامد. ما واقعیت این ادای حقوق بشر را در غزه دیدهایم.»
پس از صحبتهای مرضیه هاشمی، برگزیدگان بخش مسابقه «فیلم ما» و «نماهنگ» معرفی شدند. هیئت داوران بخش نماهنگ، متشکل از محمد گلریز، مهدیار عقابی، زینالعابدین تقیپور ضمن تقدیر از اثر «فرزند خورشید» به کارگردانی وحید امینی، لوح افتخار این بخش را به دلیل «پرداخت تصویری بیتکلف و امیدآفرینی در جامعه روستایی» به اثر«مردمان روستا» به کارگردانی ابوالفضل گل و اثر«منجی العالم» به کارگردانی وحید امینی به دلیل «خالقیت تصویری و پرداخت جذاب» اهدا کرد.
هیئت داوران در بخش فیلم ما ضمن تقدیر از اثر «بابا علی» به کارگردانی امیرحسین ملکزاده و اثر «نوک آویز» به کارگردانی حمید عالی و مسعود معماری، لوح افتخار این بخش را به دلیل «پرداخت هنرمندانه و نوجوانانه به موضوع و ارائه راهکار جمعی با بهرهگیری از ظرفیتهای بومی منطقه» به اثر«الف ب نون» به کارگردانی آقای «علی استودان» اهدا کرد. در این بخش خانواده شهید مدافع حرم حسین اماناللهی و خانواده همسر و شهید محمدهادی حاج رحیمی درخواست شد تا برای اهدای جوایز به برگزیدگان به روی صحنه تشریف بیاورند. همچنین فانوس بخش «نماهنگ» به دلیل «انتخاب و پرداخت درست به موضوع و بیان شایسته احساسات» به اثر «قبله افلاک» به کارگردانی سامان درویشی اهدا شد.
صاحب بعدی دستکش ننه عصمت؛ بانویی از جنس مقاومت
در ادامه از نویسنده کتاب تبسم کلارا، از نرگس سادات مظلومی، به منظور معرفی برنده جایزه ویژه دستکش ننه عصمت دعوت به عمل آمد. این کتاب روایتگر سالها فعالیت خیریه بینالمللی انفاق و فاطمه خطیب، یکی از مؤسسان آن، میباشد.
او گفت: «به امید این که این دست تلاشهای خالصانه دیده شود. این کتاب تقدیم به پدرم میکنم که سالها فعالیت بین المللی داشتند و از سرکار خانم عجیب به پاس فعالیتهایشان تقدیر میکنم.»
در آیین افتتاحیه پانزدهمین جشنواره عمار «دستکش ننه عصمت» یکی از جوایز ویژه جشنواره مردمی فیلم عمار توسط خانواده شهید خدادادی به فاطمه خطیب فعال جهادی در عرصه داخلی و بین المللی اهدا شد. او در صحبتهای خود اشاره کرد: «ضمن یاد کردن از شهدای مقاومت و ضمن عرض تاسف و شرمندگی نسبت به مادران و کودکان غزه. خدا بر ما رحم کند، خدا بر ما رحم کند، خدا بر ما رحم کند که مبادا در آخرت کنار دشمنان حسین قرار بگیریم.»
پس از اهدا جایزه دستکش ننه عصمت و پخش سرود سیدنا القاعد از گروه مشکات الزهرا، اهدا جوایز برندگان از سر گرفته شد. هیئت داوران متشکل از محمدحسین نیرومند، محمدرضا سرشار، محمدصادق باطنی و مهدی جعفری جوزانی در بخش پویانمایی ضمن تقدیر از اثر«علم» به تهیهکنندگی حسین رضاییفرد و اثر«روحالله» به تهیهکنندگی رضوانه فتحی، لوح افتخار این بخش را به دلیل «تلاش برای پیوند دادن میان ادبیات اساطیری و موضوعات روز انقلاب اسلامی و تکنیک خوب هنری» به اثر«اسطوره» به تهیهکنندگی سید مصطفی حسینی اهدا کردند.
فانوس این بخش به دلیل «مضمون تاریخی مهم، روایت جذاب و همه فهم و تکنیک قابل قبول هنری» به اثر «ساعت جادویی» به تهیه کنندگی «محمدمهدی نخعی راد- ناصر جاهدنیا» اهدا شد.
در ادامه با دعوت از غلامرضا صنعتگر، او بر روی صحنه افتتاحیه جشنواره عمار آمد و اثر «صبح فردا» را اجرا و پس از آن در صحبتهایش اشاره کرد: «امیدوارم تا جایی که در توانم هست بتوانم به کشور عزیزم ادای دین کنم.»
وی پیرامون اجرای موسیقی خود در دمشق، گفت: «بعد از کنسرت به حرم حضرت رقیه و حضرت زینب میرفتیم. به من اطلاع دادند که برخی از کسانی که در سال گذشته در برگزاری کنسرت به من کمک کردند، طی روزهای اخیر به شهادت رسیدهاند. این خبر برای من بسیار ناراحت کننده بود.»
با دعوت از استاد مودب به عنوان یکی از شاعران آثار صنعتگر، او به روی صحنه آمد و گفت: « صدای آقای صنعتگر بخشی از خاطرات سالهای اخیر ما را ساخته است. این هنرمند خود را وقف اهل بیت و شهدا کرده است و کم پیش میآید که خوانندهای در این تراز و با این صدای خاص، خود را اینگونه وقف موضوعاتی کند که نیاز ماست. من به آقای صنعتگر غبطه میخورم و دعا میکنم حنجره ایشان همچنان برای ما بخواند.»
در ادامه میلاد عرفانپور، شاعر متعهد، پیرامون غلامرضا صنعتگر گفت: «ضمن تقدیر از غلامرضا صنعتگر به ویژگیهای این خواننده پرداختند و ضمن یاداوری به اینکه اگر هنرمندی پای مردم و آرمانهای انقلاب بماند در این مسیر مورد هجمه و تهمتهای فراوان قرار میگیرد، غلامرضای عزیز صدای خود را خرج آرمانهای انقلاب و مردم کرده است.» میلاد عرفانپور ابیاتی که بیان داشت دقایقی پیش سروده را به غلامرضا صنعتگر تقدیم کرد و این آثار در حضور میهمانان خواند.
مادر شهید خالقیپور، یادگار فرزند شهیدش را به صنعتگر اهدا کرد
به منظور اهدا جایزه «چفیه شهید خالقی پور»، مادر این شهید به همراه خانواده شهید فراهانی و خانواده شهید اعتمادیان روی سن آمدند و جایزه «چفیه شهید خالقیپور» توسط مادر این شهید بزرگوار به غلامرضا صنعتگر اهدا شد.
مادر شهید خالقیپور با اشاره به داستان چفیه پسرش گفت: «مفتخرم که خدای متعال عمر داد که در تمام دورههای گذشته جشنواره حضور پیدا کردم و با همه فرزندانم آمدم. این افتخار بزرگی است. این چفیه که در دستان پسرم میبینید. چفیه پسر دومم رسول خالقیپور است که آغشته به خون او بود. خون خشک شده بود اما با اشک چشمانم آن را شستم تا هرسال در این جشنواره به یک عزیز اهدا بشود.»
پس از سخنان مادر شهید، غلامرضا صنعتگر پیرامون حس و حالش پس از دریافت جایزه و سخنان مادر شهید گفت: «زبان قاصر از صحبت است انشاءالله بتوانم در این مسیر به بهترین شکل ادای دین کنم از مهدی سیار و محسن صفایی تشکر ویژه دارم که همیشه در کنارم بودند. گاهی زبان آنقدر قاصر است که نمیشود صحبت کرد. امیدوارم بتوانم در این مسیر ادای دین کنم. از همه کسانی که همیشه کنار من بودند و اجازه ندادند ترکشهای فضای مجازی را بخورم تشکر میکنم.»
هیئت داوران متشکل از حمیدشاه آبادی، فرزاد جمشیدی، علی نادری، حجت الاسلام محمد حسین جمال زاده، و فریده فرخی نژاد در بخش برنامه «تلویزیونی » ضمن تقدیر از اثر «بروپی کارت» به تهیه کنندگی «وحیدعلی» لوح افتخار این بخش به اثر «بوم استاد لطفی» به تهیه کنندگی «احمدرضا بلیغ و احمدرضا زارعی» اهدا شد. ضمنا جایزه فانوس این بخش به اثر «خونه مونه» به تهیه کنندگی «محمد داوود صالحی» تعلق گرفت.
همچنین هیئت داوران در بخش گزارش خبری ضمن تقدیر از اثر «به یاد مادر رزمندگان» به کارگردانی «نوید سالم زاده»، لوح افتخار این بخش را به اثر «زمین خواری (رضاخان)» به کارگردانی « مریم محمدی » اهدا کردند. ضمنا فانوس این بخش به «صدای زندگی» به کارگردانی « کاظم دهقانی اشکذری» اهدا شد.
و در نهایت در بخش «میان برنامه و آیتم» ضمن تقدیر از اثر «ساعت بهشتی» به کارگردانی «پوریا فعله گری» و اثر «نشان مقاومت » به کارگردانی «عرفان رزمی» لوح افتخار این بخش به «الف تا (مدرسه شهید بهشتی)»، به کارگردانی «ایمان ایزی»، « رویای یحیی» به کارگردانی «حسین الهام» و «روز اصفهان» به کارگردانی «علی عشوری» اختصاص گرفت. ضمنا جایزه ویژه فانوس به اثر «رئیسی مرسی» به کارگردانی «سعید ساروقی» تعلق گرفت.
پس از اتمام اهدا جوایز، مراسم افتتاحیه پانزدهمین دوره از جشنواره مردمی فیلم عمار به اتمام رسید اما طبق برنامه پس از افتتاحیه، مستند سنگر هفت تپه کاری از علی زهیری با موضوع اعتراض و حقطلبی کارگران هفتتپه اکران شد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است