جزئیات چهل‌و‌سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر/ پوستر فجر ۴۳ رونمایی نشد! | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۹ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۵۶
صبا گزارش می‌دهد؛

جزئیات چهل‌و‌سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر/ پوستر فجر ۴۳ رونمایی نشد!

نشست خبری چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر صبح امروز، شنبه ۱۵ دی ماه با حضور مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر جشنواره، هنرمندان، خبرنگاران و مدیران بخش‌های مختلف جشنواره برگزار شد.

 

علی حیدری/صبا؛ نشست خبری چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر صبح امروز، شنبه ۱۵ دی ماه با حضور مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر جشنواره، هنرمندان، خبرنگاران و مدیران بخش‌های مختلف جشنواره برگزار شد.

اتابک پورنادری، سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی» در ابتدای این نشست گفت: اهالی رسانه همیشه در کنار تئاتر هستند و همیشه با نگاه خود، مکمل راه تئاتر و هنرمندان و مدیریت این عرصه بوده‌اند.من تازه به جمع عزیزان پیوستم و در شرایطی آمدم که با شعار همدلی و رفاه، جشنواره چهل و سوم را با شکوه بیشتر برگزار کنیم.

وی تاکید کرد: معتقدم کار اصلی را هنرمندان انجام می‌دهند و ستاد باید میزبان خوبی باشد. تلاش می‌کنیم این برگزاری خوب با توجه با محدودیت‌ها در حداکثر قرار گیرد، با نظم خاص خانواده تئاتر را در جشنواره ببینیم و رسالت اصلی خود را به سرانجام برسانیم.

وی افزود: من بر این باورم که گام اصلی هر رویدادی هنری را هنرمندان بر می‌دارند و بقیه نظام طراحی شده برای هر جشنواره‌ای در راستای ایجاد مسیری برای هموار سازی مسیر هنرمندان آن رویداد است.

خیرالله تقیانی‌پور ، دبیر جشنواره هم گفت: پیوسته تلاش کرده‌ام در کسوت کارگردان،نویسنده و در وضع کنونی هم به عنوان دبیر، در کنار اهالی فهیم تئاتر حضور داشته باشم.

سپس سعید نجفیان، «دبیر اجرایی» چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر با بیان اینکه هفتم مرداد ماه فراخوان جشنواره منتشر شده توضیح داد: بخش مسابقه صحنه‌ای متشکل از چند عنوان می‌شد که مرور نمایش‌های اجرا شده از آذر ۱۴۰۲ تا آذر ۱۴۰۳ را داشتیم. . در کل ۲۸۱ اثر متقاضی بودند که توسط ۵ نفر بررسی شد و از این میان ۱۵ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرد.

وی افزود: در بخش برگزیدگان جشنواره استانی نیز ۳۴ جشنواره برگزار کردند که قرار بود تا آخر آبان تمام شود. به‌خاطر جشنواره‌های ملی زمان برخی جشنواره‌ها تغییر کرد و تا آخر آذر برگزار شد. در این بخش ۸۰ اثر معرفی شدند که در نهایت ۱۴ اثر از استان‌ها می‌توانستند در این بخش از جشنواره شرکت کنند.

نجفیان گفت: برگزیده‌های جشنواره‌های ملی را داشتیم به این شکل که این جشنواره‌ها نمایندگانی معرفی کرده بودند که از آنها معدودکارهایی برای بخش رقابتی انتخاب شدند. بخش غزه را داشتیم که ۶ اثر صحنه‌ای در این بحش معرفی می‌شود. همچنین در بخش صحنه‌ای ۳۶ اثر را در بخش مسابقه خواهیم داشت.

به گفته وی، ویژگی جشنواره امسال این است که کارگاه‌هایی با حضور قطب الدین صادقی، حمید رضا نعیمی، امیر دژاکام و نادر برهانی‌مرند برگزار خواهد شد و از جشنواره تئاتر کویر، سودای عشق، مقاومت و توان‌بخشان نیز در بخش صحنه‌ای اجراهایی به روی صحنه خواهد رفت.

 

ارسال ۳۵۰ نمایشنامه برای شرکت در جشنواره

ایوب آقاخانی،مدیر بخش نمایشنامه نویسی چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر  نیز در این نشست گفت: امسال به سهم خود کوشیده‌ام که چون سالیانی که افتخار داوری و یا مدیریت در جشنواره تئاتر فجر را داشتم، آثاری متفاوت و توانمند را گزینش کنم.

وی توضیح داد:بخش نمایشنامه‌نویسی امسال با همکاری همکاران برگزار شد و تلاش کردیم جشنواره را به شکلی متفاوت اجرا کنیم. مدت ثبت‌نام تمدید نشد، با این حال ۳۵۰ اثر برای شرکت در جشنواره ارسال شد که از این میان، ۴۰ اثر برتر برای داوری انتخاب شدند. فرآیند داوری نیز با سرعت بیشتری انجام گرفت. به دلیل مشکلات دوره‌های گذشته در چاپ نمایشنامه‌ها، امسال این فرآیند زودتر آغاز شد تا مجوز‌ها سریع‌تر صادر شود. ۱۲ اثر به‌عنوان نمایشنامه‌های منتخب انتخاب شدند، اما آثار مرتبط با حوزه مقاومت، غزه و مظلومیت فلسطین، به دلیل معیار‌های متفاوت سنجش، به‌صورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهند گرفت. امیدوارم خلق محتوا در حوزه زیبایی‌شناسی و مسائل اجتماعی پیرامون، با دقت و صبوری ادامه یابد.

آقاخانی تاکید کرد:۳۵۰ نمایشنامه متقاضی در این رویداد، رقم بسیار پهناوری است که باید از جانب مدیران فرهنگی این حد از علاقه‌مندی پاسخ درخوری یابد تا این حجم از علاقه‌مندان به قلم‌زدن در حوزه تئاتر سرخورده و بی‌انگیزه نشوند.

 

۶نمایش منتخب بین‌الملل روی صحنه می‌رود

در ادامه، مژگان وکیلی ، مدیر امور بین‌الملل مرکز کل هنرهای نمایشی گزارشی از آثار بین‌الملل ارائه کرد: از زمان ارسال فراخوان چهل‌و‌‌سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در بخش بین‌الملل، ۲۳۱ اثر از کشورهای مختلف، متقاضی حضور در جشنواره شدند که باتوجه به اینکه این بخش به صورت غیر رقابتی برگزار می‌شود، بیش از ۴۵ کشور، متقاضی حضور در بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر شدند. کشورهایی از جمله پرتغال، روسیه، برزیل، سوئد، کشورهای عربی و… اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند، که با معیار هایی مانند قابل اجرا بودن اثر در تهران و… این آثار بررسی شد که در نهایت به ۲۰ اثر رسیدیم  و پس از داوری نهایی ۶ اثر منتخب حضور در این بخش از این رویداد هنری بین‌المللی شدند که به روی صحنه خواهند رفت.

وی درباره کارگاه های آموزشی توسط اساتید بین‌الملل در این جشنواره گفت: ۱۵ استاد بین‌المللی برای برگزاری کارگاه درخواست داشتند، باتوجه به بررسی های محتوایی، یک کارگاه آموزشی مورد پذیرش ما بود که این کارگاه «کاوش در تبیین و اجرای تئاتر معاصر» از کشور هند است که به مدت ۳ روز برگزار می‌شود.

 

هزار عکس به دبیرخانه رسید

مهدی آشنا، مدیربخش عکس و پوستر جشنواره» در ادامه به ارائه گزارشی از آثار دریافتی و منتخب دبیرخانه جشنواره، پرداخت : حدود ۱۰۰۰ عکس به دبیرخانه رسید، که ۸۹ اثر پذیرفته شده  به مسابقه نهایی عکس راه پیدا کردند.

به گفته وی، ۱۲۰ پوستر هم به دبیرخانه ارسال شده که ۴۹ اثر پذیرفته شده به بخش مسابقه پوستر رسید.

 

۱۸ مقاله به داوری نهایی رسید

سید جواد روشن، مدیر بخش پژوهش جشنواره هم گفت :۶۲ چکیده مقاله به دبیرخانه جشنواره در این بخش رسید که ۳۰ چکیده منتخب اطلاع‌رسانی شد که در نهایت ۱۸ مقاله برای داوری نهایی به هیئت داوران رسیده است، در هفته آینده لیست این مقالات منتخب اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی افزود: احتمالا برخی از مقالات برگزیده در انتشارات نمایش، در یک مجلد به چاپ خواهد رسید؛ ۲ جلد کتاب نیز در کنار مقالات در صورت میسر شدن صدور مجوز های لازم، منتشر خواهد شد.

 

۳۰ نمایش خیابانی از ۲۱ شهر ایران

داریوش نصیری، مدیر بخش تئاتر بیرونی و خیابانی هم گفت : طبق اعلام‌های رسمی که در خصوص بخش «اجراهای بیرونی و خیابانی» جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر صورت گرفته است؛ ۱۶۷ اثر از ۶۶ شهر ایران به دبیرخانه رسید که ۱۰۳ کارگردان آقا و ۳۳ کارگردان خانم برای این رویداد اثر نمایشی بیرونی و خیابانی ارسال کردند.

وی افزود : که مجموعاً ۳۰ اثر پذیرفته، شامل ۱۰ اثر در بخش تولیدات تازه، ۱۰ اثر در بخش برگزیدگان استانی و ۵ اثر از برگزیدگان جشنواره ها من‌جمله جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت و ۱ یا ۲ اثر در بخش مهمان، روی صحنه خواهند رفت که این آثار پذیرفته شده، مجموعا از ۲۱ شهر ایران هستند.

انتخاب ۳ نمایش برتر در فجرپلاس

داوود نامور، مدیر بخش به اضافه فجر/فجر پلاس هم اظهار کرد : این بخش از جشنواره اولین بار توسط فرهاد مهندس‌پور در سال ۹۶ برگزار شد؛ امسال با پیشنهادی که آقای نجفیان و آقای تقیانی‌پور داشتم، مبنی بر رقابتی‌سازی جشنواره در این بخش بود که ما انتخاب آثار را به عهده مدیران تماشاخانه های خصوصی گذاشتیم، از ۱ تا ۳ اثر از آثار برگزیده‌ای که در طی یک سال گذشته در آن تماشاخانه به روی صحنه رفتند، انتخاب شدند؛ لازم به ذکر است که بیش از ۱۰ تماشاخانه در این بخش متمایل به ارسال اثر بودند.

وی افزود : ۲۲ اثر در این بخش حضور خواهد داشت و ۳ نمایش برتر انتخاب می‌شود که به صورت کلی مورد تجلیل قرار خواهد گرفت.

پوستر رونمایی نشد!

مهدی دوایی، مدیر هنری جشنواره هم گفت:به علت مشکلات پیش آمده پوستر این رویداد در این نشست خبری رونمایی نخواهد شد!

اتابک پورنادری در مورد تخصیص بودجه جشنواره هم تصریح کرد : بودجه به جشنواره تخصیص داده شده، اما متأسفانه به دلیل بدهی‌های گزافی که مرکز کل هنرهای نمایشی به جشنواره های پیشین داشته، سبب بروز چالش‌هایی در خصوص بحث مالی شده است.

 

 

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است


آخرین اخبار

پربازدیدها