به گزارش صبا، نشستهای خبری و نمایش فیلمها شاهد واکنشهای مختلفی از سوی عوامل و هنرمندان بود که به شدت فضای جشنواره را تحت تأثیر قرار داد.
بسیاری از هنرمندان و سازندگان فیلمها در برابر اتهامات و انتقادات مطرحشده از سوی رسانهها و مخاطبان، توضیحات و دفاعیات خود را ارائه دادند.
در ادامه، به مرور مهمترین حاشیهها و اتفاقات این روز خواهیم پرداخت.
سونیا پوریامین اولین مجری زن نبود
نشست رسانهای فیلم سینمایی «آنتیک» در دومین روز جشنواره فیلم فجر ۴۳ توسط سونیا پوریامین اجرا شد.
روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر اعلام کرد که برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر، نشست رسانهای فیلمهای جشنواره توسط یکی از مجریان زن اداره شد.
فروغ، بیشتر از این بود. او زنی بود که با کلماتش مرزها را شکست و با دوربینش واقعیتها را نشان داد. این فیلم نه تنها نتوانست عمقِ وجود او را نشان دهد، بلکه تصویری سطحی و نادرست از او ارائه کرد.
به عنوانِ عضوی از خانوادهی فروغ معتقدم این فیلم نتوانست حق مطلب را درباره او ادا کند. فروغ فرخزاد شایسته یک روایتِ واقعی و احترامآمیز بود، نه این داستان عاشقانه کلیشهای و بیعمق.»
پیشنهاد اهدای پرینت فیلمنامه به مخاطبان
اعتراض به کیفیت صدای سالن کاخ جشنواره چندین بار تکرار شده ولی ظاهراً قرار نیست، وضع صدا تغییری بکند.
پژمان جمشیدی در واکنش به مشکلات صدای سالن کاخ جشنواره گفت: فیلمنامه را پرینت بگیرید و به همه مخاطبان بدهید چون صدا که شنیده نمیشود
آرش آقابابایی، آهنگساز انیمیشن «افسانه سپهر» درباره کیفیت بد سالن میلاد گفت: «تلاشی که ما در حوزه صدا کرده بودیم به دلیل سالن اینجا قابل پردازش نبود و فقط یک هرج و مرج شنیدیم.»
آقابابایی چندمین نفری بود که به کیفیت پایین صدای سالن اعتراض کرد. روز اول جشنواره، جواد افشار، کارگردان فیلم «صیاد» و حسین میرزامحمدی، کارگردان «بازی خونی» به این موضوع انتقاد شدیدی داشتند.
این خبر با واکنش صریح سحر عصر آزاد، منتقد سینما مواجه شد. او یادآوری کرد که سالها پیش مجری، کارشناس نشستهای فجر بوده و پیشوند «اولین» درست نیست.
دست رد «رضا بابک» به سینه صداوسیما
رضا بابک، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران، شنبهشب، ۱۳ بهمن در حاشیه «جشنواره فیلم فجر» از انجام مصاحبه با گزارشگر صداوسیما خودداری کرد.
این بازیگر ۷۸ ساله در واکنش به درخواست مصاحبه، با اشاره به اختلافات طولانیمدت با صدا و سیما گفت: «من با صدا و سیما مصاحبه نمیکنم. ۱۵ یا ۱۶ سالی است که با صداوسیما مشکل دارم».
رضا بابک به عنوان کارگردان، نویسنده و بازیگر در تلویزیون فعالیت کرده است. سریال تلویزیونی «آرایشگاه زیبا» نیز از جمله کارهای شناختهشده و محبوب او به شمار میرود.
نارضایتی برادرزاده فروغ فرخزاد
واکنش برادرزاده فروغ فرخزاد به فیلم «رگهای آبی» به خاطر جملات تند و تیزی مورد توجه قرار گرفت. او این فیلم را خیانت به یاد و خاطره فروغ دانست.
در اولین روز جشنواره فجر، «رگهای آبی» اثر جهانگیرِ کوثری در کاخِ جشنواره برجِ میلاد، برای منتقدان و اهالی رسانه پخش شد و سام فرخزاد، برادرزاده فروغ با انتشارِ متنی پیرامون این فیلم نوشت: «این فیلم نه تنها نتوانست زندگی فروغ فرخزاد را درست روایت کند، بلکه به نوعی خیانت به یاد و خاطره او بود. فروغ، شاعری که با جسارت و صداقت، دنیای شعرِ فارسی را تکان داد، در این فیلم به یک شخصیت فرعی در داستانِ عشقش تبدیل شد! جای خالیِ شعرها، فیلمسازیها و دغدغههای اجتماعیاش در این فیلم به شدت احساس میشد.
پای مناظرههای انتخابات به جشنواره باز شد
تکه ای از فیلم «شاهنقش» منتشر شده که در آن شاهد بگومگوی هومن برقنورد و بهرنگ علوی هستیم.
در این بگومگو هومن خطاب به بهرنگ، متلکی میگوید که یادآور حرفهای مسعود پزشکیان در مناظرات انتخاباتی است. او میپرسد: تا آخرش میمونی دیگه؟
«شاهنقش» به کارگردانی شاهد احمدلو و تهیه کنندگی علی قائممقامی در بخش سودای سیمرغ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد.
اعتراض انیمیشن سازان
در نشست خبری انیمیشن «افسانه سپهر» در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، مهدی جعفری جوزانی، نویسنده و تهیهکننده این انیمیشن، از نگاه دبیرخانه جشنواره فیلم فجر نسبت به انیمیشن انتقاد کرد. او بیان کرد که تعداد جوایز اختصاصیافته به انیمیشن در جشنواره کافی نیست و این امر نشاندهنده عدم توجه مناسب به این حوزه است.
عوامل انیمیشن «افسانه سپهر» از اعطای تنها یک جایزه به بخش انیمیشن در جشنواره فیلم فجر گلایه داشتند و آن را ناعادلانه دانستند.
«آنتیک» توهین به مقدسات نیست
هادی نائیجی، کارگردان «آنتیک»، در واکنش به برخی تفسیرها مبنی بر توهین به مقدسات در فیلمش، تأکید کرد که آنچه در فیلم به تصویر کشیده شده، خرافه است و ارتباطی به دین ندارد. او بیان کرد: «اگر کسی تأسیس یک امامزاده تقلبی را دین و مقدس میداند، خودش باید پاسخگو باشد.»
سانس فوقالعاده نصیب چه فیلمهایی شد؟
۹ فیلم در ۱۸ سانس دومین روز از چهل وسومین جشنواره فیلم فجر در سینماهای مردمی به سانس فوقالعاده رسید. این فیلمها اصلیترین رقبای دریافت سیمرغ مردمی هستند و احتمالاً گیشه پررونقی هم در هنگام اکران عمومی خواهند داشت.
فیلمهای سینمایی «بازی را بکش» به کارگردانی محمدابراهیم عزیزی، «موسی کلیمالله» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا، «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی، «صددام» به کارگردانی پدرام پورامیری، «شمال از جنوب غربی» به کارگردانی حمید زرگرنژاد، «تاکسیدرمی» به کارگردانی محمد پایدار، «رها» به کارگردانی حسام فرهمند، «گوزنهای اتوبان» به کارگردانی ابوالفضل صفاری و «ناتوردشت» به کارگردانی سید محمدرضا خردمندان در دومین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به سانس فوقالعاده رسید.
جشنواره فیلم فجر در روز دوم سانس ویژه نداشت
با تصمیم ستاد برگزاری جشنواره، سانس آخر نمایش فیلمها در سینمای رسانهها به اکران یک فیلم ویژه اختصاص یافته است.
در دومین روز با توجه به این که فیلم سانس سوم «زمانی برای ابدیت» از بخش مسابقه خارج شده بود، فیلم سینمایی «صنم» به کارگردانی شهره رحیمزاده و تهیهکنندگی مرتضی شایسته جایگزین شد و در سانس ویژه ساعت ۲۲ دیشب فیلمی نمایش داده نشد. این در حالی بود که روابط عمومی یک فیلم سینمایی ظهر دیروز از اکران این اثر در سانس ویژه خبر داده بود.
پاسخ به اتهام سرقتی بودن «آنتیک»
در نشست خبری فیلم «آنتیک» در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، بابایی، تهیه کننده اثر در پاسخ به اتهام سرقت فیلمنامه اظهار داشت: «قانونگذار این حق را برای هر کسی قائل شده که بتواند شکایت کند.» او همچنین تأکید کرد که اوقاف از فیلم «آنتیک» شکایتی نکرده است و وکلای آنها در حال بررسی موضوع هستند و بهطور جدی آن را پیگیری خواهند کرد.
واکنش پوریا شکیبایی به استفاده از صدا و تصویر پدرش
پوریا شکیبایی به ویدیوی ساخته شده از پدرش زندهیاد خسرو شکیبایی توسط هوش مصنوعی که در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر پخش شد، واکنش نشان داد.
پوریا شکیبایی در واکنش به ویدیوی ساخته شده توسط هوش مصنوعی با بازسازی صدا و تصویر زنده یاد خسرو شکیبایی و پخش آن در افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، ویدیویی کوتاه در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد و گفت که با او و مادرش تماسی گرفته نشده بود.
نشر اول:ایرنا
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است