نیره رضایی مطلق/ صبا؛ نجمه صغیر با بیان اینکه حضور نوازندگان جوان عود در دومین جشنواد عود نوازی فراتر از انتظار بود گفت: هم در بخش فردی و هم در گروهی بچهها به بلوغ رسیدهاند. بسیاری از شرکتکنندگان سال گذشته هم در این جشنواره حضور داشتند اما امسال به مراتب پیشرفتشان حیرتانگیز است و مسئولیت ما را برای فراهم کردن فضای مناسب برای رشد چنین استعدادهایی دشوار میکند.
مولف کتاب آموزش عود یادآور شد: با افزودن بخش گروه نوازی به این جشنواره اتفاق ویژهای رخ داد و انگیزه خوبی هم برای دیگر نوازندگان سازهای مختلف شد که در عودنوازی مشارکت کنند.
اهمیت تکنیک و انتخاب رپرتوار
وی مهمترین ملاک داوری آثار را تکنیک و انتخاب رپرتوار دانست و تاکید کرد: به دلیل اینکه داوران بینالمللی این آثار را محک میزدند بیشتر به دنبال زبان مشترک بودیم از این رو نوازندگان را آزاد گذاشتیم تا در هر دستگاهی بنوازند.
کارشناس نوازندگی دانشگاه هنر تهران خاطرنشان کرد: وقتی آثار را برای محمت بیتماز از ترکیه، طارق جندی از اردن و نصیر شمه، آهنگساز و نوازنده سرشناس عراقی، به عنوان داوران بینالمللی این جشنواره فرستادیم همه شگفتزده شدند. ما میخواستیم عود ایرانی را به موسیقی جهان بشناسانیم و این اتفاق رخ داد.
صغیر درخصوص ساز عود یادآور شد: این ساز بیش از چندین سده در ایران نواخته میشده اما در دورهای به فراموشی سپردهشد، ساز عود جزئی از موسیقی فاخر است و امروز نسل جوان پرچمدار معرفی و زنده نگه داشتن این ساز است.
ساز امیدبخش و روح نواز
این استاد موسیقی، آینده این ساز را در ایران بسیار امیدوارکننده دانست و گفت: آینده این نوجوانان و جوانان هنرمند روشن است چرا که این ساز، ساز امیدبخش و روح نواز است.
او به استقبال جوانان از این ساز اشاره کرد و افزود: عود برخلاف دیگر سازهای زهی مضرابی ایرانی، پرده ندارد و تشخیص محل دقیق نتها بر عهده نوازنده است. درگذشته این ساز را به عنوان ساز همراه کننده برای صدای بم و باس استفاده میکردند اما به مرور ویژگیهای این ساز برای هنرمندان ایرانی نمایان شد چرا که گستره صوتی عود بیش از اندازه است و برخلاف دیگر سازهای ایرانی نیاز به تغییر کوک در زمان تغییر دستگاه ندارد.
صغیر توضیح داد: درک این ویژگیهاست که سبب شده امروز بسیاری از نوجوانان و چوانان از ساز تار، گیتار و حتی ویولن به این ساز روی میاورند چون صدای عود را کشف میکنند و شگفتیهایی میافرینند که امروز در این جشنواره شاهد بخشهایی از آن هستیم.
او با اشاره به حضور داوران بین الملل دراین دوره گفت: آنچه برای ما اهمیت داشت شناخت استعدادهای ایرانی و دعوت آنها به جشنوارههای جهانی و حضور نوازندگان خارجی در ایران برای ارتباط موثر هنری میان نوازندگان مشتاق و مستعد است.
دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم از ۲۵ تا ۲۸ فروردین با حضور بهترین هنرمندان راهیافته به بخش رقابتی این جشنواره در جزیره قشم برگزار می شود.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است