به گزارش صبا، در این نشست که با حدود ۴۵ دقیقه تاخیر آغاز شد در ابتدا دانیال فرخ مدیر هنری جشنواره درباره طراحی هویت بصری جدید این رویداد توضیح داد: ابتدا سعی کردیم از نظر فرم و محتوا با موضوع خود جشنواره همراه باشیم و هویت بصری کوتاه و موجزی طراحی کردیم. در واقع در ارائه هویت بصری جشنواره از پرگویی پرهیز کردیم و سعی کردیم عناصر اصلی جشنواره به وضوح در پوسترهای هر بخش نمایش داده شوند. جشنواره چهاردهم به طور خاص بر روی نمادهای مرتبط با محیط تمرکز دارد و رنگبندی به شکل متناسبی انتخاب شده است. در طراحی پوستر جشنواره نیز سعی کردیم یک نگاتیو کوتاه که متناسب با موضوع جشنواره هست را انتخاب کنیم و همچنین از رنگهای زیادی در پوستر استفاده نکردیم.
در ادامه نشست منصوری دبیر جشنواره بیان کرد: از زمان اعلام فراخوان استقبال فیلمسازان بیش از تصور ما بود. از این جهت بار مسئولیت دوستان من در دبیرخانه جشنواره فیلم ۱۰۰ چند برابر شد.
وی در خصوص بازتاب بینالمللی فیلمهای برگزیده این جشنواره عنوان کرد: در دوره قبل با مسئولان جشنواره سینمایی در اسلواکی قرارداد پیوند خواهری بستیم و بعد از آن این ارتباط را حفظ کردیم تا جایی که با تلاشهای خانم طهیی به عنوان مدیر بخش بینالملل سازمان سینمایی سوره پیشنهاد روز ویژه سینمای ایران در اسلواکی را دادیم و ۲۲ اثر که دوره گذشته در جشنواره فیلم ۱۰۰ حضور داشتند در آن رویداد به نمایش گذاشته شدند. مدیران اسلواکی هم در برگزاری آن سنگ تمام گذاشتند و از دکور گرفته تا پذیرایی به فرهنگ ایرانی وفادار بودند. یعنی در آن روز پذیرایی جشنواره نیز مخصوص غذاهای ایرانی بود و جالبتر این که آشپزش هم اهل اسلواکی بود. امسال هم سعی داریم شورایی تشکیل دهیم تا بازاریابی آثار جشنواره را انجام دهند و فارغ از پخش بینالملل در حوزه بازاریابی آثار نیز فعالیت کنیم.
دبیر جشنواره اظهار کرد: ما ۱۶، ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت آثار را در پردیس سینمایی ملت اکران میکنیم. تلاش ما این است فراتر از پخش فیلم فعالیت کنیم. در نتیجه کنار اکران آثار جشنواره، پکیجی را برای مخاطبان طراحی کردیم تا در آن هر روز مجموعهای از فیلمهای کوتاه و مستند مطرح را به نمایش بگذاریم. همچنین فیلمهای داستانی بلندی که در جشنواره فجر مورد توجه قرار گرفتهاند از جمله فیلم «زیبا صدایم کن»، «ناتور دشت» و فیلم «بچه مردم» با حضور عوامل اکران و نقد و بررسی میشوند. در کنار این بخش جنبی نیز سعی داریم هر روز کارگاههای آموزشی برای مخاطبان برگزار کنیم.
منصوری با اشاره به این که حضور در جشنواره برای عموم مردم آزاد است افزود: اما کارگاهها، نشستها و اکران ۳ فیلم بلند مخصوص کسانی است که در جشنواره شرکت کردهاند.
وی درباره حمایت از آثار پس از اتمام جشنواره عنوان کرد: تمرکز ما برای حمایت از آثار روی فیلمهای ایرانی است و تمام آثار هنرمندان ایرانی در بخش داخلی و بینالملل مورد بررسی قرار میگیرند.
منصوری با اشاره به حضور یک داور مالزیایی معتبر در هیات داوران تصریح کرد: این داور دارای یک شرکت صنایع خلاق در مالزی است که از هنرمندان حمایت میکند و میتواند برای ما اتفاق خوبی باشد زیرا در حوزه عرضه فیلم کمککننده است.
دبیر جشنواره درباره نمادین نبودن بخش فلسطین آزاد گفت: روزی که قرار شد بخش فلسطین به جشنواره فیلم ۱۰۰ اضافه شود تمام تلاش ما این بود که این بخش صرفاً به صورت نمادین نباشد. ما برای ترغیب هنرمندان برای ساختن اثر در این بخش تصمیم گرفتیم که زمان آثار را بیشتر از ۱۰۰ ثانیه قرار دهیم و همچنین جایزه بخش فلسطین را جایزه ویژهای قرار دادیم. در حاشیه جشنواره نیز نمایشگاه ویژهای برای فلسطین برگزار خواهیم کرد.
دبیر جشنواره فیلم ۱۰۰ ادامه داد: از میان فیلمهای بخش فلسطین آزاد ۲۲ اثر در داخل خود غزه ساخته و برای ما ارسال شده است. یعنی دیگر دوربینی از بیرون این حوادث را پوشش نداده بلکه خود افراد در بطن حادثه دوربین خود را روشن و ضبط وقایع کردهاند.
منصوری درباره باکسهای پخش جشنواره گفت: باکس آثار جشنواره ترکیبی از بخش ملی، بینالملل و بخش فلسطین آزاد است و این بخشها در باکسهای جداگانه اکران نمیشوند.
وی درباره این که چرا پردیس ملت که به لحاظ دسترسی برای افراد مخصوصا اهالی رسانه آسان نیست به عنوان خانه جشنواره انتخاب شده است، گفت: ابتدا قرار بود که جشنواره را در پردیس سینمایی چارسو برگزار کنیم اما در چند هفته گذشته این مکان بخش پردیس سینمایی خود را تجاری کرده و به موبایل فروشیها اختصاص داده است و واقعا در شان مخاطب سینما نیست که پس از پایان یک فیلم جایی برای پذیرای و اسکان نداشته باشد و بعید است دیگر جشنوارهای در این مکان برگزار شود به همین دلیل مجبور شدیم پردیس ملت را برای برگزاری جشنواره انتخاب کنیم.
منصوری درباره این که چرا زمان برگزاری جشنواره فیلم ۱۰۰ با زمان برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تداخل دارد اذعان کرد: با در نظر گرفتن همه جوانب ما چندین ماه پیش تاریخ ۱۶ اردیبهشت را برای شروع این جشنواره انتخاب و اعلام کرده بودیم و رویدادهای دیگر بعد از این تاریخهای برگزاری خود را اعلام کردهاند و واقعا نمیشود کاری کرد.
دبیر چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ با بیان اینکه اختتامیه این دوره روز جمعه (۱۹ اردیبهشتماه) همزمان با میلاد امام رضا(ع) در حوزه هنری برگزار خواهد شد، تصریح کرد: هر روز از ساعت ۱۵ تا ۲۲ اکران فیلمها، کارگاهها و نشستهای نقد و بررسی را خواهیم داشت، البته جشنواره هرساله اسفند ماه برگزار میشد اما این دوره از جشنواره به خاطر همزمانی با ماه مبارک رمضان در اسفند ماه برگزار نشد زیرا بسیاری از شرکتکنندگان ما دانشجویانی از شهرستانها بودند که امکان حضور برایشان مهیا نبود.
الهه طهیی مدیر بخش بینالملل چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰؛ در بخش دیگری از این نشست با اشاره به تعداد آثار ارسالی به این بخش اظهار کرد: امسال به نسبت دو سال گذشته فیلمهای بیشتری به جشنواره ارسال شده است و شاهد رشد ۱۴درصدی بودیم. در این دوره ۵۱۴۳ فیلم ثبتنام کردند که ۶۲۷ اثر در بخش فلسطین آزاد و ۳۰۱۸ در بخش بینالملل بوده است.
او ادامه داد: در مدت یک ماه تمام فیلمها بررسی و لیست اولیه تهیه شد و در مجموع ۱۹۲ فیلم از ۱۳۷ کشور انتخاب شدند. بیشترین آثار به ترتیب مربوط به کشورهای هند، برزیل، چین، ایران، آمریکا، ترکیه و ایتالیا است.
علی مرادخانی مسئول ارتباطات و رسانه جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ در تکمیل صحبتهای الهه طهیی و برای حسن ختام این نشست عنوان کرد: در مقایسه با دوره گذشته امسال در بخش بینالملل از نظر تعداد حضور کشورهای شرکتکننده ۷ درصد رشد داشتهایم و از ۱۲۷ کشور به ۱۳۷ کشور رسیدیم، همچنین در دوره گذشته ۲۴۲۷ اثر داشتیم که با رشد ۷ درصدی این دوره به ۳۰۱۸ اثر رسیده است. هرچند این افزایش نمیتواند به تنهایی اعتبار جشنواره را تضمین کند، اما نمیتوان به سادگی از آن عبور کرد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است