بابک گرمچی در گفتگو با خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری صبا درباره نمایشگاه «نسخه ها» که در گالری آریا برپاست، توضیح داد: این نمایشگاه رویکرد چاپ به نقاشی و شامل ۲۲ اثر نقاشی است که به روش چاپ سیلک اسکرین و سریگرافی در تیراژ ۳۰ نسخه تکثیر شدند.
وی درباره گردآوری این آثار و شیوه چاپ آنها بیان کرد: این آثار نقاشی به صورت اورجینال در اختیار من قرار گرفت تا با بهره گیری از دانش نقاشی و گرافیک، تغییراتی را با کسب اجازه از هنرمند این آثار، ایجاد کرده و اثر نهایی را چاپ کنم که در اثر نهایی، رویکرد نقاشی به چاپ و چاپ به نقاشی در این آثار رخ داده است.
گرمچی با اشاره به قابلیت های چاپ اظهار کرد: چاپ کمک می کند که یک اثر هنری در اختیار تعداد بیشتری از آدم ها قرار بگیرد و هنری است که به مردمی شدن هنر می انجامد. چاپ واسطه ای میان هنرمند، اثر هنری و مخاطبان آثار است که باید توجه داشت که دیگر مخاطب نیست بلکه مخاطبان است. در دنیای اطلاعات امروز همه ترجیح می دهد که اثری اورجنیال از یک هنرمند معتبر در خانه خود داشته باشند و چون نمی توان با این قیمت ها برای مردم دشوار است.
این استاد دانشگاه در ادامه تأکید کرد: چاپ به گسترش فرهنگ و هنر می انجامد و با روش چاپ در تعداد مشخص، این آثار هنری قابلیت این را پیدا می کند که با قیمت کمتر در اختیار علاقه مندان قرار بگیرد.
گرمچی با بیان این که از دانش ۳۳ ساله خود برای چاپ آثار این نمایشگاه بهره برده است، تصریح کرد: هنر چاپ در ایران مهجور بوده و هست. من سال ها در این زمینه در دانشگاه تدریس کرده ام و همچنان امیدوارم که این کارها بتواند یادآوری کند که روشی برای تکثیر آثار هنری وجود دارد که مردم بیشتری بتوانند از این آثار بهره مند باشند.
وی درباره قیمت گذاری آثار این نمایشگاه بیانکرد: آثار این نمایشگاه قیمت کمتری نسبت به اصل آثار دارد، به طور مثال آثاری که حدود ۵۰ میلیون تومان قیمت دارند، در نسخه چاپ با قیمت ۵ میلیون تومان قابل خریداری است.
گرمچی درباره قیمت های هر یک از آثار چاپ شده در ۳۰ نسخه نیز اظهار کرد: متأسفانه قیمت همه آثار در تیراژ ۳۰ نسخه یکسان است، در حالی که باید هر قطعه از این ۳۰ نسخه قیمت متفاوتی داشته باشد.
وی در ادامه سخنانش با تأکید بر این که چاپ آثار هنری با کپی کردن آنها بسیار متفاوت است، اظهار کرد: در چاپ دیجیتال یک تعریف داریم و در چاپ دستی که شکل هنری دارد، تعریف دیگری وجود دارد. من در تک تک کارهای این نمایشگاه با رنگ ها بازی کرده ام و بافتی را در آنها به وجود آورده ام که حس و حال نقاشی را داشته باشد بنابراین آثار نهایی روی دیوار اثر دو هنرمند است و با دو امضا فروخته می شود.
نمایشگاه «نسخه ها؛ سریگرافی های دوره اول» شامل آثار چاپ شده آیدین آغداشلو، فرح ابوالقاسم، آنه محمدتاتاری، ابراهیم حقیقی، واحد خاکدان، خسرو خسروی، بهرام دبیری، کامبیز درمبخش، گارنیک درهاکوپیان، مصطفی دشتی، قباد شیوا، علی اکبر صادقی، رضوان صادق زاده، نیلوفر قادری نژاد، بابک گرمچی، رضا لواسانی، حسین ماهر، فرشید مثقالی، منوچهر معتبر، مهرداد محب علی، غلامحسین نامی و کریم نصر است.
این نمایشگاه تا ۲۲ آذرماه از ساعت ۱۴ تا ۲۰ در گالری آریا به نشانی خیابان ولیعصر، بالاتر از سه راه بهشتی، کوچه زرین، پلاک ۱۰ دایر است.
انتهای پیام/
There are no comments yet