توضیح، یا توجیه؟ بهانه‌های کمپانی‌های ویدئو‌گیم | پایگاه خبری صبا
امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۰۲:۳۱

توضیح، یا توجیه؟ بهانه‌های کمپانی‌های ویدئو‌گیم

اگر قیمت های امروز بازی های ویدیویی را با چند دهه اخیر مقایسه کنیم متوجه میشویم که چه اندازه این ارقام افزایش پیدا کرده اند.

امیرمهدی نظری/صبا: «…با هر بازی که منتشر کرده‌ایم، هدف همواره این بوده است که فراتر از انتظارات شما عمل کنیم، و«GTA۶» نیز از این قاعده مستثنی نیست. امیدواریم درک کنید که برای ارائه کیفیتی درخور انتظار و شایستگی شما، به این زمان اضافی نیاز داریم.».

اگر قیمت های امروز بازی های ویدیویی را با چند دهه اخیر مقایسه کنیم متوجه میشویم که چه اندازه این ارقام افزایش پیدا کرده اند. هم اکنون بسیاری از بازی ها به جای قیمت ۵۹٫۹۹ دلاری خود با قیمت های ۶۹٫۹۹ و حتی ۷۹٫۹۹ دلاری هم فروش میرود و با این روند حتی گمان میرود که «جی تی ای ۶» نیز به ۱۰۰ دلار قیمت گذاری شود. تا نسل گذشته این قیمت های بالا معمولا مخصوص نسخه های دلوکس و اولتیمیت بودند و حتی چندی پیش قیمت کنسول های سونی و مایکروسافت یعنی «ایکس باکس» و «پلی استیشن» افزایش قیمت های هنگفتی داشتند. اما حالا که این قیمت ها معمولِ این صنعت شده اند, میشود چند عاملی را از دلایل این اتفاقات دانست.

چرا بازی‌های ویدیویی هرروز گران تر میشوند؟

۱. ساخت بازی ها امروزه, خرج بیشتر و زمان بیشتری نیاز دارد: گمان میرود که همگی ما با ابر بازی «جی تی ای ۶» آشنا هستیم. این بازی بدون شک بزرگترین بازی تاریخ صنعت گیمینگ است که تخمین زده شده که بودجه ساخت و توسعه آن بالغ بر «۲ میلیارد دلار» بوده و گمان میرود که بودجه تبلیغاتی آن حداقل نیمی از این رقم اگر نه بیشتر از آن باشد علاوه بر این توسعه این بازی بیش از ۱۳ سال طول کشیده است. اگر این ارقام را با گذشته مقایسه کنیم متوجه میشویم که چه اندازه این صنعت گرانتر شده است. بازی «جی تی ای ۵» که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد با بودجه حدودا ۲۶۵ میلیون دلاری و طول ساخت ۵ ساله خود گران‌ترین بازی تاریخ در زمان خودش بود و این رقم تنها یک چهارم بودجه و خرج بازیِ بعدی یعنی «جی تی ای ۶» است. این ارقام نسل به نسل بالاتر می‌روند و بدیهیست که قیمت بازی ها را نیز با خود بالا ببرند.

۲. قیمت ساخت قطعات کامپیوتری گرانتر و سخت‌تر شده است: مشخص است که اکثریت قطعات کامپیوتری در چین ساخته میشوند و با تعرفه های جدیدی که دولت کنونی ایالات متحده بر روی این قطعات و در کل محصول‌های خارجی گذاشته است واردات این قطعات به کشور ایالات متحده بسیار سخت تر و گران‌تر شده است، و از جایی که اکثر شرکت‌های بازی‌سازی و علی الخصوص مایکروسافت در این کشور قرار دارند, خرجی‌ها هرروز بیشتر و بیشتر میشود اما این پایان ماجرا نیست از جایی که ساخت این قطعات نیز هرروز سخت تر میشود. با پیشرفت تکنولوژی و علم و ریز معماری (Micro-architecture) هر روزی که میگذرد زمانِ ساخت و نیروی نیاز برای ساخت این قطعات بیشتر و بیشتر میشود. و بدیهی است که ساخت موتورهای بازی سازی و کدنویسی پشت آنها هم با این پیشرفت‌ها تنها و تنها گران‌تر میشوند.

۳. کم شدن کیفیت کلی بازی های امروزی: ۳۰ سال پیش بازی‌های ویدیویی صرفا برای بچه‌ها بود و پیشرفته‌ترین کد نویسی و موتورها برای بازی‌هایی مثل «سوپر ماریو» و «دوم» بود و جمعیت گیمر دنیا نیز بسیار پایین بود این بدین معنا بود که درخواست کم، و موجودی نیز درست به اندازه بود. اما هر سال جمعیت گیمرها حتی در ایران خودمان نیز تنها سیر صعودی داشته و هرروز بیشتر و بیشتر شده است. حال درخواست زیاد شده و برای اینکه این درخواست ها خالی نمانند، کیفیت‌ها کمتر. بنابر این شرکت‌های بزرگ مجبور هستند که تمام تلاش خود را کنند تا بهترین آثار خود را بسازند زیرا چیزی که امروزه کم شده، کیفیت در ساخت بازی هاست و برای ساخت کیفیت، زمان و خرج بیشتری نیز نیاز است.

قطعا این دلایل کوتاه تمامی عوامل گرانی نیستند اما قطعا مهم ترین آنها هستند. ولی این شرکت ها باید متوجه باشند که در توان هر کسی نیست که برای هر بازی چنین مبالغی را پرداخت کند, و مطمینا باید قبل از اینکه این صنعت به یک لاکچری تبدیل شود در مورد آن فکری کرد.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها