«ماندنی‌ها»؛ شاگردان نوذری در عصر هوش مصنوعی | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۵۶

«ماندنی‌ها»؛ شاگردان نوذری در عصر هوش مصنوعی

«مسابقه هفته» با اجرای منوچهر نوذری، مسابقه‌ای پرطرفدار در دهه هفتاد بود. این برنامه، فراتر از یک مسابقه ساده سوال و جواب، تجربه‌ای ماندگار برای بینندگان آن زمان بود و هنوز هم در خاطره بسیاری از ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد، حالا در یادداشتی به برنامه «ماندنی‌ها» که این روزها با اجرای فرزاد حسنی روانه آنتن می‌شود، خواهیم پرداخت.

به گزارش صبا، بسیاری از مردم، به‌خصوص نسل دهه هفتادی‌ها با این برنامه خاطرات زیادی دارند و آن‌را به‌عنوان بخشی از دوران کودکی و نوجوانی خود به یاد می‌آورند. این برنامه با ساختار ساده و جذاب توانست مخاطبان بسیاری را به خود جذب کند. سوالات متنوع، گاهی با سطح دانش عمومی و گاهی با توجه به موضوعات روز، به‌نوعی آزمونی برای افراد در مناطق مختلف کشور بود. شاید همین تفاوت و گستردگی در جست‌وجوی پاسخ بود که آن‌را برای بینندگان جذاب می‌کرد. منوچهر نوذری با سبک خاص خود و توانایی ارتباط با مخاطب، نقش مهمی در موفقیت این برنامه داشت. او با تسلط بسیار و پیشینه‌ای قدرتمند و منحصربه‌فرد در حوزه اجرا، فضای گرمی را برای بینندگان ایجاد می‌کرد و همین نکته در موفقیت برنامه نقش اساسی داشت.
اهمیت «مسابقه هفته» فراتر از یک برنامه تلویزیونی است. این برنامه نمونه‌ای از برنامه‌های فرهنگی و مفید است که توانست به مخاطب خود دانش و اطلاعات دهد و به مرور زمان به بخشی از تاریخ تلویزیون ایران تبدیل شد. دلیل ماندگاری این برنامه در خاطر مردم، شاید همین جذابیت و انرژی خاص آن باشد که در برنامه‌سازی امری ضروری است. با وجود تولید و پخش برنامه‌هایی از این دست و با توجه به علاقه مردم به مسابقه و نوستالژی، بازسازی یا ساخت برنامه‌هایی با این جنس می‌تواند تا اندازه زیادی موفق باشد. مخاطبان فراوانی هستند که از دیدن چنین برنامه‌هایی لذت می‌برند و به‌نوعی با این برنامه‌ها به دوران گذشته بازمی‌گردند.
با استناد به نکاتی که مطرح شد، بعد از گذشت چند دهه مسابقه‌ای در شبکه نسیم از نوروز سال جاری روی آنتن شبکه نسیم رفته است که یادآور همان مسابقه خاطره‌انگیز است؛ «ماندنی‌ها». مسابقه‌ای تلویزیونی که فراتر از یک سرگرمی ساده با تلفیق نوستالژی و تکنولوژی توانسته مخاطبان را همراه خود کند. این برنامه با اجرای پویای فرزاد حسنی، نه‌تنها اطلاعات عمومی شرکت‌کنندگان را به چالش می‌کشد بلکه با احیای صدای ماندگار منوچهر نوذری به مدد هوش مصنوعی، حس نوستالژیک عمیقی را در بینندگان برمی‌انگیزد.

طبق گفته تهیه‌کننده این مسابقه، موفقیت «ماندنی‌ها» اتفاقی نیست؛ پشت این جذابیت بصری، تیمی متخصص و متعهد با صرف زمان و انرژی فراوان، سوالاتی دقیق و استاندارد را طراحی کرده‌اند. فرایند طراحی سوالات با مشارکت جمعی از کارشناسان و مشاوران، به قدری دقیق و حساس بوده که اطمینان حاصل شود هر سوال، علاوه بر سرگرم‌کننده بودن از نظر علمی و فرهنگی نیز غنی و دقیق باشد. این دقت و وسواس، نشان از احترام سازندگان به شعور مخاطب و تلاش آن‌ها برای ارائه یک برنامه‌ با کیفیت دارد.
فرزاد حسنی در برنامه «ماندنی‌ها» برای اولین‌بار است که در این سبک از مسابقه‌ها حضور دارد. این برنامه با ساختار سوال و جوابی و تمرکز بر دانش عمومی، تجربه‌ای نو برای فرزاد حسنی محسوب می‌شود. او پیش از این در مسابقه‌ای این‌چنینی فعالیت نکرده بود که مستقیما روی پاسخگویی به سوالات و تعامل مستقیم با مخاطبان تمرکز کند. این تفاوت، برنامه را برای بینندگان جذاب‌تر هم کرده چراکه حسنی با شور و انرژی و البته مهارت بالا در اجرا، فضای جدیدی را وارد برنامه کرده است. ادای دین فرزاد حسنی به منوچهر نوذری در این برنامه، نه فقط احترام به پیشکسوت، بلکه یک تجربه جدید برای او نیز به حساب می‌آید. او با ادای احترام به سبک و روش اجرایی منوچهر نوذری، در عین حال شخصیت و سیاق منحصربه‌فرد خود را نیز در اجرا حفظ کرده است.
این برنامه، با تمرکز بر اجرای ماندگارِ منوچهر نوذری، ادای دینی از سوی شاگردانش به اوست. انتخاب سوالات و سبک ارائه، نشان‌دهنده‌ تلاش برای پاسداشت میراث هنری و فرهنگی او و تجلیل از جایگاه استادانه‌اش در ذهن و خاطره‌ مخاطبان است. این برنامه، علاوه بر آنکه یادآوری‌ای از نوذری است، بازتابی از تأثیرگذاری و الهام‌بخشی او در حوزه‌های اجرای مسابقه نیز قلمداد می‌شود.
به‌طور کل برنامه‌های مسابقه‌محور و سوال و جوابی که در آن‌ها چند شرکت‌کننده حضور دارند و در نهایت یک نفر برنده می‌شود، ساختاری کلاسیک و محبوب در تلویزیون و سایر رسانه‌ها دارند. این سبک از برنامه‌ها جذابیت‌های متعددی را برای مخاطبان فراهم می‌کنند از جمله اینکه اصل رقابت و تلاش برای پیروزی که عنصر اصلی جذابیت این برنامه‌هاست. سوالات متنوع، اطلاعات جدیدی را به بینندگان منتقل می‌کنند. فضای مفرح و پرانرژی، بیننده را درگیر و سرگرم می‌کند. این برنامه‌ها معمولا قوانین ساده و قابل فهمی دارند که به‌راحتی توسط مخاطب درک می‌شود. ارائه جوایز ارزشمند، انگیزه شرکت در مسابقات را افزایش می‌دهد و مجری با انرژی و مهارت خود، فضای برنامه را جذاب و تماشایی می‌کند.
در مجموع ساخت مسابقات تلویزیونی پرسش و پاسخ، به‌خصوص در طولانی‌مدت، نیازمند توجه ویژه به نوآوری و جلوگیری از تکرار است. اگرچه این سبک از برنامه‌سازی تاکنون جواب داده‌اند و مخاطبان به آن علاقه‌مند هستند اما باید از تکرار مطالب، ساختارهای خسته‌کننده و استفاده‌ی مکرر از همان روش‌های قدیمی اجتناب کرد؛ درعوض، باید به نوآوری در موضوعات، افزایش سختی و عمق سوالات، استفاده از شرکت‌کنندگان متنوع و با تجربه‌ بیشتر و ارائه تجربیات متفاوت در مراحل مسابقه توجه ویژه داشت. اهمیت به‌کارگیری روش‌های جدید برای تعامل با بینندگان، همچون استفاده از فناوری‌های جدید و برنامه‌ریزی محتوا با محتوای به‌روز و جذاب مهم است و در نهایت، حفظ استاندارد کیفیت در همه زمینه‌ها، از طراحی تا تهیه‌کننده ضامن ادامه موفقیت این مسابقات است.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها