به گزارش صبا، سیدرضا صالحی امیری در این باره اظهار داشت: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سطح رسمی در خصوص جلوگیری از تجاوز رژیم صهیونیستی به میراثفرهنگی و طبیعی ایران با یونسکو، سازمان جهانی گردشگری و نهادهای بین المللی مکاتبه کرد و نسبت به این موضوع هشدار داد.
وی افزود: با ارسال نامهای رسمی به آدری آزولای دبیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، از این نهاد بینالمللی درخواست کردیم برای حفاظت از میراثفرهنگی و طبیعی ایران در برابر تهدیدات ناشی از تجاوزات نظامی اخیر رژیم صهیونسیتی اقدامات فوری و مؤثری انجام دهد.
صالحی امیری ادامه داد: در این نامه با استناد به کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه (حمایت از اموال فرهنگی در زمان جنگ) و کنوانسیون ۱۹۷۲ حمایت از میراث جهانی، بر مسئولیت یونسکو و جامعه بینالمللی در حفظ این گنجینههای بیبدیل تأکید شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در مورد اقدام یونسکو در قبال نامه ایران و ضرورت حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی ایران، گفت: ما اطلاع داریم که مدیرکل یونسکو این موضوع را به عنوان هشدار به رژیم صهیونیستی منعکس کرده است.
صالحی امیری تاکید کرد: در سطح دوم هم بیش از یکصد نفر از نخبگان، فرهیختگان و پیشکسوتان نیز در نامه ای بر لزوم حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان سرمایه نمادین و غیرقابل تکرار این سرزمین حین جنگ و دفع تهدیدات در این حوزه تاکید کردند.
وی تصریح کرد: ایران دارای بیش از ۴۰ هزار اثر ثبتشده ملی و ۲۸ پرونده ثبت جهانی شامل بیش از ۱۰۰ مکان تاریخی، طبیعی و فرهنگی است که از جمله آنها میتوان به کاروانسراهای تاریخی ایران (۵۴ کاروانسرای ثبت جهانی)، راهآهن سراسری، جنگلهای هیرکانی، قناتهای ایرانی و باغهای تاریخی اشاره کرد. همچنین بیش از ۵۰ اثر دیگر در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار دارد.
بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در پی حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ایران جمعی از فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان و افراد غیر نظامی به شهادت رسیدند و به این ترتیب جنگ تحمیلی آغاز و بعد از ۱۲ روز تجاوز دشمن به کشورمان و پاسخهای کوبنده نیروی مسلح ایران به شرارتهای آن، از صبح سهشنبه (سوم تیرماه) رژیم صهیونی مجبور به پذیرش آتشبس شد.
نشر اول: ایرنا