پگاه زارعی/ صبا؛ معاون سیاسی صداوسیما از همان روزهای نخست جنگ حضوری پررنگ و مستمر در صحنه داشت و به همین منظور درباره بازتاب این حادثه، عملکرد رسانه ملی در میانه جنگ، واکنشهای جهانی و درسهای آموختهشده از این نبرد رسانهای به گفتوگو پرداختیم. در ادامه گفتوگو با حسن عابدینی، معاون سیاسی صداوسیما را میخوانید.
از منظر معاونت سیاسی، چه درسهایی از این دوازده روز جنگ گرفته شد؟
وقتی یک بحران رخ میدهد، درسهای فراوانی به همراه دارد. یکی از مهمترین درسها این بود که خبرنگاران پای کار آمدند؛ هم در حوزه فنی، هم در بخشهای محتوایی. خلاقیتهایی که در این مدت شکل گرفت، قابل توجه است. به نظرم در آینده میتوانیم مفصلتر درباره این تجربهها صحبت کنیم، چون اکنون هنوز در میانه نبرد هستیم.
با توجه به سانسور رسانههای غربی، چطور توانستید صدای خود را به جهان برسانید؟
رویداد آنقدر بزرگ بود که حتی رسانههای غربی هم نتوانستند آن را بهطور کامل بایکوت کنند. هرچند آنها در جهتگیریهای خود، رژیم صهیونیستی را محکوم نکردند و مواضع خاص خود را داشتند، اما اصل رویداد را پوشش دادند. ما نیز تمهیداتی برای رساندن صدای خود اندیشیدیم.
ارزیابیتان از میزان مخاطبان و اثربخشی اطلاعرسانی صداوسیما در این بحران چیست؟
نظرسنجیها نشان میدهد که یک جهش در میزان مخاطبان اتفاق افتاده است. ما نه تنها در این بحران بلکه در همه بحرانهای آینده، قصد داریم به گونهای عمل کنیم که صدای حقیقت باشیم. در این دفاع مقدس رسانهای، آنچه بر ملت ایران گذشت، بازتاب داده شد و نظرسنجیها حاکی از آن است که دیدگاه ما با دیدگاه مردم تفاوتی نداشته است.
بعد از حمله به ساختمان شیشهای رسانه ملی، شاهد همدلی گستردهای از سوی خبرنگاران، سردبیران و دیگر فعالان رسانهای بودیم. نگاه شما به این همراهی چگونه است؟
وقتی چنین حادثهای برای بخشی از رسانه اتفاق میافتد، این همدلیها، از خبرنگاران و سردبیران گرفته تا تصویربرداران و سایر کارکنان، مسیری درست و ارزنده است که باید با شدت و قوت دنبال شود. ما از همه همکارانی که در رسانههای دیگر از رسانه ملی حمایت کردند، بهویژه در برابر این اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی ـ که متأسفانه مورد حمایت آمریکاییها و اروپاییها نیز قرار گرفت ـ صمیمانه سپاسگزاریم. انشاءالله همه ما بتوانیم پاسدار صدای حقیقت در سطح جهانی باشیم.