به گزارش صبا، بابک خواجه پاشا کارگردان سینمادرباره انگیزهاش از پیوستن به به پویش تحریم شبکه اینترنشنال اظهار داشت: عوامل این شبکه ظاهرا ایرانی هستند ولی خاک کشورشان را میفروشند. به همین دلیل وظیفه اخلاقی و انسانی خودم دانستم به عنوان یک ایرانی به هموطنان توصیه کنم سراغ شبکه اینترنشنال نروند. چون آنجا جبههای است که میخواهد ایرانی بودن را از مردم ما بگیرد.
این کارگردان، تولید محتوا برای مقابله با شبکههای تلویزیونی معاند را ضروری خواند و گفت: ما باید مخاطبشناسی کنیم؛ ولی شبکههای تلویزیونی اکنون شناختی از مخاطب نداشته و برای نمونه شبکه های خبری که داریم به رده های سنی توجه ندارند. در حالی که باید همه نسلها را دید. رنگ دکور، پوشش مجری و نوع خبر گفتنش باید برای نسلهای مختلف جذاب باشد.
وی با تاکید بر این که جریان رسانه ای در دنیا رشد کرده، افزود: ماجرای خانم سحر امامی به عنوان یک شیرزن، خیلی تاثیرگذار بود. خداوند در این ۱۲ روز خودش را به ما نشان داد. ما ۲۰۰ سال دیگر هم نمی توانستیم چنین تاثیرگذاری داشته باشیم. آن روز شور و شعف داشتم و لذت بردم. حتی فیلمش را استوری کردم و تبریک گفتم. رسانه در کشور این جایگاه را دارد.
کارگردان فیلمهای «در آغوش درخت» و «آبی روشن» ادامه داد: در یک کنسرت در انگلستان گروه موسیقی «باب ویلان» شعار مرگ بر ارتش اسرائیل دادند و آمریکا ویزای آنها را باطل کرد. چرا رسانه ما روی این خبر کار نمی کند؟ خیلی ها در رسانه اصلا این خبر را نمیدانند. نسل جوان با ترانه محسن چاوشی و این گونه خبرها تاثیر میپذیرد. با این خبر می فهمد فقط ما در ایران طرفدار فلسطین نیستیم. یکی از بزرگترین راهپیماییها در دفاع از فلسطین در آمستردام هلند بود. ولی در ایران خبری درباره این حمایت ندیدم.
وی با تاکید بر این که نیاز به خبرسازی داریم. گفت: اینترنشنال میزگردهایی میگذارد که چالشهای درست دارد. آنها بلدند که مخاطب را پای تلویزیون بنشانند و بعد به بیننده اطلاعات غلط بدهند.
باید تحلیل درست و مخاطبشناسی داشته باشیم
خواجه پاشا افزود: مخاطب باید به اخبار رسانه احتیاج داشته باشد. یک مخاطب ایرانی وقتی نمیتواند اطلاعات کافی را از رسانه های داخلی بگیرد سراغ خارجیها می رود. آنها هم خوراک خودشان را میدهند. یک عده صبح ساعت ۸ شبکه اینترنشنال را روشن می کنند و تا شب خاموش نمیکنند. ذهن این ها در طولانی مدت تاثیر منفی میگیرد و از حقیقت دور میشوند. چطور این افراد را سمت رسانه خودمان بیاوریم؟ باید تحلیل درست و مخاطب شناسی داشته باشیم. شک نکنید ۷۰ درصد جامعه ما در طول این مدت نسبت به این شبکه گارد گرفتند و با آن مخالفت کردند. اگر ما الان کار نکنیم این افراد مجددا به سمت اینترنشنال برمیگردند.
این کارگردان تاکید کرد: الجزیره خبر را لحظهای پوشش می دهد؛ ولی خبر شبکههای تلویزیونی ما دیرتر از برخی رسانهها پخش می شود. مخاطب اول خبر را از بیبیسی می فهمد. ما دو روز بعد می خواهیم بگوییم، خبر سوخته است.
در دورانی مثل جنگ و زلزله انسانها دچار فلج ذهنی می شوند. نمیدانند چه تصمیمی باید بگیرند و چه چیزی درست است. چون همه کارشناس نیستند و بسیاری از مخاطبان مردم عادی هستند. رسانه در این شرایط باید آرامش را به جامعه برگرداند. نه این که بگوید همه چیز گل و بلبل است. ما هم باید با جامعه دیالوگ داشته باشیم.
وی تاکید کرد: نباید بگذاریم خبرهای دستاول را آنها بگویند. چرا خودمان خبر دست اول را نمیدهیم؟ مردم ایران همه با هم روراست هستند. ولی چرا این روراستی را در خبر نشان نمیدهیم؟ همگرایی که در کشور ما در این ۱۲ روز ایجاد شد، معجزه خداوند است. باید از این همگرایی استفاده کنیم.
این کارگردان در پاسخ به این سوال که آیا در این فیلم بعدیاش به جنگ ۱۲ روزه میپردازد گفت: سینماگرها وظیفه دارند برای این دوران فیلم بسازند. فیلم بعدی ام فیلمی است که اتفاقات این چند وقت در آن لحاظ بشود.
در ایام جنگ ۱۲ روزه تعدادی از هنرمندان و ورزشکاران با انتشار پوستری در صفحات مجازی خود نسبت به دشمنی شبکه صهیونیستی اینترنشنال با مردم ایران واکنش نشان داده و خواستار تحریم این شبکه شدهاند. در بین کسانی که تا کنون به این کارزار پیوستهاند نام جمعی از هنرمندان سینما و تلویزیون و تئاتر از جمله بیژن بنفشهخواه، مژده لواسانی، مجید واشقانی، سوگل طهماسبی، المیرا شریفی مقدم، مصطفی راغب، وحید رهبانی، جواد قارایی، سجاد افشاریان، بابک خواجه پاشا و … به چشم میخورد.
نشر اول: ایرنا