به گزارش خبرنگار ادبیات صبا، کتاب «اکتاویو پاز» نوشته نیک کیستر و با ترجمه لیلا مینایی به تازگی توسط نشر نی روانه بازار کتاب شده است.
اکتاویو پاز اگرچه کامو، روژه کایوئا و دیگر نویسندگان آن روز فرانسه را تحسین میکرد، بیش از همه با «پاپِ» سوررئالیستها یعنی آندره برتون احساس نزدیکی روحی داشت.
در اواخر دهه ۱۹۳۰، پاز از اتحاد برتون با لئون تروتسکی در مکزیک بیمناک بود، اما حالا این شاعر فرانسوی را میستود به این سبب که اصولا مرجعیت را قبول نداشت، از آزادیهای فردی مبتنی بر امیال حمایت میکرد و به هر نوع ارتدوکسی سیاسی ذاتا بدگمان بود.
در زمینه شعر، پاز با این باور برتون موافق بود که ایماژ میتواند سطحی متفاوت و ضروری از واقعیت را نشان بدهد و شعر مسhله فرم و قالب نیست بلکه رویکردی اخلاقی در قبال زندگی است.
در مقدمه مترجم این کتاب آمده است: «این کتاب نگاهی است به دنیای پر غوغای درونی اکتاویو پاز و زندگی پر فراز و نشیب بیرونی او. خواننده، با مطالعه این کتاب، هم درمییابد علت اهمیت یافتن پاز در مقام شاعر و نویسنده در تاریخ ادبیات جهان چیست و هم به نقش او در مقام روشنفکر مطرح زمانهاش واقف میشود.
نیک کِیستِر، نویسنده اثر، پژوهشگر و مترجمی بریتانیایی است که مطالعات گستردهاش در زمینه فرهنگ و ادبیات کشورهای امریکای لاتین، بهویژه مکزیک، عاملی تعیینکننده بوده است تا از فضایی که پاز در آن بزرگ شده و تأثیر انکارناشدنی در آینده فکری او داشته است تصویری روشن به دست دهد.
نویسنده توانسته است روایتی پرکشش از زندگی شخصی و اجتماعی پاز در اختیار ما قرار دهد؛ از دوستیها و عداوتهای اطرافیان پاز بگوید، از تأثیر رخدادهای روز دنیا بر آثارش، و از عشقها و رنجهایش…»
از متن کتاب صفحه ۹۹: «من تشنه حیاتم و تشنه مردن… میدانم به چه باور دارم و همان را مینویسم…»
کتاب «اکتاویو پاز» نوشته نیک کیستر و با ترجمه لیلا مینایی در ۱۷۶ صفحه و با قیمت ۳۸ هزار تومان از سوی نشر نی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
انتهای پیام/
There are no comments yet