به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، کتاب «جهش اجتماعی» نوشته ویلیام فون هیپل با ترجمه میثم محمدامینی در حوزه روانشناسی تکاملی و ادراک اجتماعی به تازگی از سوی نشر نو وارد بازار کتاب شده است.
این کتاب در سه بخش با عنوانهای «چگونه به چنین موجوداتی بدل شدیم؟»، «بهرهگیری از گذشته برای فهم حال» و «بهرهگیری از شناخت گذشته برای ساختن آیندهای بهتر» به موضوع روانشناسی تکاملی میپردازد.
نویسنده در پیشگفتار «جهش اجتماعی» از ابتدای احوالات انسان و ورود او به اجتماع شروع به صحبت میکند و در بخشی از پیشگفتار خود آورده است: «وقتی که نیاکان ما از کنج امن جنگلهای استوایی بیرون رانده شدند، برای بقا در جهان ناشناخته و خطرناک علفزار مبارزه را آغاز کردند. آنها که کوچکتر و کندتر و ضعیفتر از بسیاری از شکارگران علفزار بودند، اگر بخت یارشان نبود و راهحلی اجتماعی برای مشکلات خود نمییافتند، بیتردید سرنوشتی جز نابودی نداشتند. این راهحل چنان اثربخش بود که ما را در مسیر تکاملیِ به کلی تازهای قرار داد.
اجداد ما پیوسته باهوش و باهوشتر شدند، دقیقا به این علت که توانستند از تواناییهای تازه مبتنی بر همکاریشان در یافتن راههای بهتر برای محافظت از خود و تامین نیازهایشان استفاده کنند. در نهایت ما انسانهای خردمند به مرتبهای از هوشمندی رسیدیم که شروع کردیم به تغییر دادن محیط زیستمان برای تطبیق آن با برنامههایمان. که بارزترین نمونهاش ابداع کشاورزی بود. کشاورزی دلهای ما را سنگ (و البته دندانهایمان را خراب) کرد، اما امکان شکوفایی ادبیات و تجارت و علم را نیز فراهم کرد.»
هیپل همچنین بهصورت مختصر در این پیشگفتار به سوالاتی از قبیل «از کجا میدانیم اجداد دورمان چه اندیشه و رفتاری داشتند؟» پاسخ داده است.
در بخش ابتدایی کتاب که عنوان آن «رانده از بهشت» است، میخوانیم: «من و شما فرزندان موجوداتی شامپانزهمانند هستیم که شش یا هفت میلیون سال پیش جنگلهای بارانی را ترک کردند و روانه علفزارها شدند…»
«جهش اجتماعی» نوشته ویلیام فون هیپل با ترجمه میثم محمدامینی در نوبت چاپ اول و در ۲۵۴ صفحه به قیمت ۸۰۰۰۰ تومان از سوی نشر نو در اختیار علاقهمندان به حوزه روانشناسی تکاملی قرار گرفته است.
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است