به گزارش خبرنگار سینمایی صبا، علیرضا قاسمخان مستندساز و استاد دانشگاه درباره برگزاری آنلاین چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» گفت: جشنواره «سینما حقیقت» مهمترین جشنواره فیلم مستند در ایران و بسیاری از کشورهای منطقه و شاید جزو بهترین جشنوارههای جهانی در حوزه مستند باشد اما شرایطی که در جهان امروز پدید آمده است ما را وادار به تصمیمهایی میکند که شاید مورد پسند خودمان هم نیست.
وی افزود: به عنوان مثال دبیر جشنواره امسال نمیتواند خارج از پروتکلهای بهداشتی و قوانینی که از طرف ستاد کرونا به همه ابلاغ شده است عمل کند اما تلاش بر این است که چراغ این جشنواره روشن بماند.
قاسمخان بیان کرد: جشنوارهها از آنجایی که نام جشن را با خودشان دارند، به گردهماییهای فیلمسازان تبدیل میشوند و این گردهماییها باعث میشود که آنها همدیگر و آثار یکدیگر را ببینند، تبادل نظر کنند و از این راه جهان بهتری را از زاویه فیلم مستند برایمان متصور شوند.
کارگردان مستند «فرشتگان نگارگری ایران» درباره برگزاری جشنواره «سینماحقیقت» اظهار کرد: وقتی شرایط جهان و به تبع شرایط ایران متاثر از شیوع کرونا است، باید ببینیم در این روزگار و شرایط بهترین روش چه چیزی است و بهترین شرایط برگزاری جشنوارهها چیست، یکی از راهها این است که خیلی ساده بگوییم جشنواره را برگزار نمیکنیم و همه دستاندرکاران به خانههایشان بروند اما روشن نگه داشتن چراغ جشنواره «سینماحقیقت» در شرایط سخت، هنر است.
وی ادامه داد: جشنواره «سینما حقیقت» در شرایط آنلاین هم باید برگزار شود چراکه از طرفی خود این موضوع تجربه است. باید ببینیم آیا همین جشنوارهها که امسال آنلاین برگزار میشوند، در سالهای آینده میخواهند به شکلهای قدیمی خودشان برگردند و آیا نمیشود روشهای تازهای را در پیش گرفت.
این استاد دانشگاه درباره تاریخ سینمای ایران و جهان عنوان کرد: وقتی تاریخ سینمای ایران و جهان را بررسی میکنیم، بسیاری از اندیشهها را در سینمای حرفهای میبینیم بنابراین با تفکیک سینما موافق نیستم.
کارگردان مستند «آوازهای دریانوردان خلیجفارس» تصریح کرد: در ذات سینمای مستند نوعی اندیشه، پژوهش، تحقیق و اندیشهورزی حاکم است و در صورتی که خوب عرضه و دیده شود، میتواند جریانساز باشد. کما اینکه در بسیاری از نقاط جهان، سینمای مستند دوشادوش سینمای حرفهای جریانسازی میکند و به پرسشهای بسیاری از مردم جوامع در زمینههای گوناگون پاسخ میدهد.
قاسمخان در پایان درباره تجربه برگزاری آنلاین جشنواره بیان کرد: باتوجه به شرایطی که امسال در جهان رقم خورده است، برگزاری جشنواره حقیقت به صورت آنلاین است پس بیاییم و از این زاویه به آن نگاه کنیم که شاید این شیوه تجربه تازهای باشد که در ادامه به کمک ما بیاید، البته ممکن است در این راه خسارتهایی هم وجود داشته باشد اما چشمانداز و افق آینده ما باید دورتر و وسیعتر باشد. به هرحال جهان به این سمت حرکت خواهد کرد.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدیمقدم، در آذرماه ۱۳۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.
انتهای پیام/
There are no comments yet