به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، کتاب «تاریخ زیبایی شناسی» با قلم برنارد بوزانکت و ترجمه منوچهر صانعی دره بیدی توسط انتشارات نگاه روانه بازار شد.
بوزانکت که در این کتاب زیبایی شناسی را تماما به دید فلسفی نگریسته و در آن به آثار فیلسوفان در مورد هنر و زیبایی بیشتر متکی است تا آثار هنرمندان، از مدافعان بیقید و شرط ایده آلیسم مطلق (اصالت معنا) است و از این دیدگاه به هنر و زیبایی نگریسته است. به موضوع کارش اشراف کامل دارد و در پروراندن مباحث و موضوعات گوناگون در حوزه هنر و زیبایی حق مطلب را ادا کرده است.
در قسمتی از مقدمه این کتاب آمده است: «نظریه زیبایی شاخهای از فلسفه است و برای شناخت فراهم آمده است نه راهنمای عمل. بنابراین اثر حاضر در درجه اول متوجه کسانی است که شاید در درک جایگاه و ارزش زیبایی در نظام زندگی انسان، آنگونه که توسط اندیشمندان هدایتگر در ادوار گوناگون تاریخ جهان تصور شده است، یک علاقه فلسفی بیابند. شایسته تأکید است که فیلسوف زیبایی، گستاخی و جسارت حمله به قلمرو هنرمند را با موضوع دعوای(محل نزاع) اصول و احکام انتقادی درنمیآمیزد. باور به اینکه موضوع از این قرار است، زیباییشناسی را بیشتر به رسوایی میکشاند، که اگر این نظر درست بود، کاملا شایسته آن بود. گفته میشود که هنر بیفایده است؛ به همین نسبت زیباییشناسی هم میتواند بیفایده باشد، نظریهپرداز زیبایی خلاصه میخواهد هنرمند را درک کند نه برای اینکه در کار او دخالت کند بلکه برای اینکه علاقه عقلانی خود را ارضا کند.»
کتاب «تاریخ زیبایی شناسی» در نوبت چاپ اول و ۶۴۰ صفحه با قیمت ۱۲۵۰۰۰ تومان منتشر شد.
انتهای پیام/
There are no comments yet