به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، کتاب «کیمیا؛ دختر مولانا» نوشته ولید علاالدین با ترجمه کریم اسدی اصل در نوبت چاپ اول به همت انتشارات مروارید منتشر شد.
قهرمان این داستان خود نویسنده یعنی ولید علاالدین است. او که برای نوشتن پژوهشی برای یک موسسه فرهنگی به مناسبت هشتمین سده مولانا، از دبی به ترکیه سفر میکند در این شهر به سرنوشت کیمیا دخترخوانده مولانا علاقهمند شده و به کشف و جستجو درباره زندگی او میپردازد. نویسنده در این سفر به دنبال یافتن قبر کیمیا است. داستان این کتاب مدام در رفتوآمدی میان خواب و بیداریست و گاهی اتفاقاتی برای این نویسنده رخ میدهد که او متوجه نمیشود آیا در واقعیت بود یا در خواب و رویا؟
کیمیا خاتون که از مادری مسیحی متولد شده بود از زمان کودکی متفاوت از دیگر دختران به درس و تحصیل علاقه داشت و درنتیجه کشیش روستا نامهای به پدر و مادر او مینویسد و از آنها میخواهد که کیمیا را به قونیه و نزد مولانا بفرستند. کیمیا در قونیه با شمس تبریزی ازدوج میکند اما طولی نمیکشد که به بیماری قلبی دچار میشود و میمیرد. پس از مرگ کیمیاست که غیبت شمس هم آغاز میشود.
تاکنون رمانهای بسیاری درباره این دختر نوشته شده است اما ولید علاالدین کیمیا را به مانند یک قربانی میبیند، کسی که قربانی دوستی و علاقه مولانا به شمس شد و این نویسنده اعتقاد دارد که مولانا این دختر کم سن و سال را وادار به ازدواج با شمس کرده است یا به تعبیر او «هدیه» کرده است.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم: «چگونه یک شاعر واقعی و صوفی عاشق برای ادامه رابطه با محبوبش میتواند دختربچهای را قربانی کند؟ چگونه کیمیا اینچنین ناپدید شد، بهطوری که گویی اصلا وجود نداشته است؟ چرا مولانا در اشعارش بر مرگ این قربانی مهربان تاسف نمیخورد؟ چگونه ممکن است چنین فرزندخوانده بااستعدادی در خانه مولانا پرورش یافته باشد، اما اینگونه گمنام زندگی کرده باشد و گمنام بمیرد؟ چرا به رغم آنکه میدانست پسرش علاالدین عاشق کیمیا است و به ازدواج با او تمایل دارد، او را به شمس هدیه داد؟ اگر عشق مولانا به شمس چنین عظیم بود، پس چرا دختر واقعی خود را به همسری او درنیاورد؟ پدر و مادر کیمیا درباره هبه شدن دخترشان به مردی که از او بیشاز چهل و هشت سال بزرگتر بود، چه نظری داشتند؟»
کتاب «کیمیا؛ دختر مولانا» نامزد نهایی جایزه ادبی ساویرس در سال ۲۰۲۱ شد اما برخی مخاطبان داستان آن را واقعی نمیدانند و اعتقاد دارند برای تخریب شخصیت مولانا نوشته شده است.
این کتاب در ۲۲۶ صفحه و با قیمت ۵۴هزار تومان توسط انتشارات مروارید روانه بازار شد.
انتهای پیام/
There are no comments yet