به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، با انتشار کتاب «کلاس مخفی» نوشته محمدکاظم اخوان سهگانه این نویسنده با کتابهای «دوست غارنشین من» و «سبیل سرگردان» برای نوجوانان تکمیل شد.
محمدکاظم اخوان نویسنده کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا گفت: حدود ۱۰ سال پیش کتاب «دوست غارنشین من» را برای چاپ به انتشارات کانون پرورش فکری ارایه کردم و در سال ۸۹ منتشر شد. همچنین ۲ رمان دیگر به نامهای «سبیل سرگردان» و «کلاس مخفی» را با همان ساختار در اختیار کانون گذاشتم اما با وجود اینکه در مرحله اول تایید شده و زیر چاپ بودند به دلیل تغییر مدیریت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ نشدند اما بالاخره به همت نشر پیدایش این ۲ کتاب هم منتشر و سهگانه من کامل شد.
خالق مجموعه «زیزی گولو» درباره ارایه یک سبک و نگاه نو در این سه کتاب عنوان کرد: من به ساختاری خاص در نوشتن فکر میکردم و دوست داشتم روایت نویی ارایه کنم زیرا فکر میکنم تکرار ساختارهای ادبی کهنه کمی دلآزار شده است و دلیل اینکه کتاب کودک و نوجوان اکنون بازار و اقتصاد خوبی ندارد این است که ما نویسندگان کمی داریم که به اعتبار اسم، بیان، روایت و ساختار آنها در رماننویسی طرفداران زیادی داشته باشند و وقتی کتاب تازهای از آنها چاپ میشود، مخاطبان به دلیل همان روایت خاص کتابشان را بخرند. یعنی نویسندگان ما سبک و روایت خاص خودشان را ارایه نمیکنند تا مخاطبان منتظر و طرفدار ویژه آنها باشند و اگر این اتفاق رخ دهد حداقل بازار کتاب کودک کمی جهت پیدا میکند.
این نویسنده درباره ساختاری که در این سه کتاب به کمک آن قصه را روایت کرده است، بیان کرد: این ساختار نو در نحوه روایت سهگانه مشاهده میشود. این کتابها روایت تک خطی ندارند و من سعی کردم در این سهگانه روایتهای مختلفی که از ادبیات منثور فارسی و حکایتهای کهن تا داستانهای نو وجود داشته است، ارایه کنم و با آمیزهای از اینها یکنوع بازی ذهنی برای مخاطبان ایجاد کنم. در کل سعی کردم به شکلها و روایتها و نثرهای مختلف قصه را پیش ببرم.
او ادامه داد: این روایتها هم به سنتهای کهن ادبیات ما بازمیگردد و هم به قصههای امروزی و مدرن اشاره دارند.
اخوان در پایان به لزوم توجه به نقد کتاب اشاره و خاطرنشان کرد: ادبیات بدون نقد و بازتاب موثر نمیتواند جایگاه ثابت و مشخصی بین مخاطبان، نویسندگان و اهل فرهنگ و هنر پیدا کند. به نظر من تمام ناشرانی که در زمینه ادبیات کودک و نوجوان فعالیت میکنند باید به نقد داستان اهتمام ورزند مثلا میتوانند ویژهنامههایی برای کتابهای تازه نشر خودشان یا دیگر انتشارات تهیه و منتشر کنند تا سنت نقدنویسی در ادبیات ما رونق بگیرد و مطمئنا این امر به پیشرفت ادبیات ما نیز کمک خواهد کرد.
ندا زنگینه
انتهای پیام/
There are no comments yet