تشریح جزئیات بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی/ جشنواره حضوری و مجازی برگزار می‌شود | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۲۷

تشریح جزئیات بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی/ جشنواره حضوری و مجازی برگزار می‌شود

نشست خبری بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی برگزار و جزئیات و نوآوری‌های این دوره از جشنواره تشریح شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، نشست خبری بیست‌وسومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی صبح شنبه ۲۰ آذرماه با حضور مهدی علی اکبرزاده مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و محمد گودرزی دهریزی دبیر جشنواره در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علی اکبرزاده درباره اهمیت قصه عنوان کرد: قصه با فرهنگ و روح و جان ما گره خورده است و معمولا از کوچک و بزرگ قصه را دوست داریم. دوست داریم قصه بگوییم و قصه بشنویم و بسیاری مسائل خود را در قالب قصه مطرح کنیم. گویا قصه برای همین است که مطالب خود را راحت‌تر و شیرین‌تر برای دیگران بیان کنیم.

او ادامه داد: قصه باعث تقویت خلاقیت در مخاطب می‌شود زیرا وقتی قصه تعریف می‌کنیم ذهن مخاطب منظره، صحنه و شخصیت‌های قصه را بر اساس خواست خود طراحی می‌کند و مانند تماشای فیلم لقمه آماده‌ای نیست برای ذهن و هرکس قصه را متناسب با علایق و تصورات خود ترسیم‌ می‌کند.

مدیرعامل کانون خاطرنشان کرد: همین شنیدن قصه و تقویت فرهنگ قصه‌گویی و شنیدن قصه می‌تواند موجب پرورش نویسندگان، هنرمند و شاعرانی در سال‌های آینده باشد.

او در ادامه به بیان جزئیات بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی پرداخت و گفت: این جشنواره با توجه به شرایط کرونایی ناگزیر به صورت مجازی در مرحله استانی و در سطح کشور و بین الملل کار خود را انجام داد، اما از مجموع حدود ۲۷ هزار اثر که برای دبیرخانه ارسال شد، داوری مرحله اول به صورت مجازی از طریق ارسال فیلم های قصه گویی در سطح استان و در سطح منطقه‌ای به صورت زنده مجازی برگزار شد. براساس داوری زنده آثار این تعامل و گفتگو میان قصه‌گوها و داوران در این مرحله اتفاق افتاد.

علی اکبرزاده خبر داد: بیست‌وسومین جشنواره قصه‌گویی از ۲۵ آذرماه شروع می‌شود و تا ۳۰ آذرماه ادامه دارد. این جشنواره به صورت حضوری و محدود در تهران و همزمان به صورت مجازی پخش خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: از قابلیت‌های خوبی که جشنواره امسال داشت و باتوجه به شرایط روز جامعه و به تناسب مجازی شدن بُعد رسانه‌ای خوبی پیدا کرده بود و به این صورت بسیاری از علاقه‌مندان توانستند در فضای مجازی فعالیت خود را دنبال کنند. داوری ها نیز به صورت متمرکز انجام شد و این اتفاق برای ارزیابی آثار خوب بود زیرا تعداد داوران نسبت به قبل کم‌تر بود و از این نظر عدالت بیشتری برقرار شد. همچنین به دلیل مجازی بودن جشنواره از داوران شهرهای دیگر هم بدون نیاز به حضور فیزیکی کمک گرفته شد.

مدیرعامل کانون با بیان اینکه جشنواره قصه‌گویی تقریبا یک برند ویژه برای کانون شده است، عنوان کرد: در حال حاضر جشنواره‌ای موازی با کانون در زمینه قصه‌گویی نداریم. ۳۰ آذر ماه به عنوان روز ملی قصه و قصه‌گویی در تقویم‌ ما جا باز کرده است و من فکر می‌کنم این جشنواره آینده خوبی خواهد داشت به طوری که اکنون هم در کل دنیا جایگاه خود را پیدا کرده است و ما در این دوره از پنج قاره جهان شرکت کننده داشتیم. حتی شرکت‌کنندگان بین‌المللی تقاضای گواهی شرکت در جشنواره داشتند که برای ما جالب توجه بود.

وی افزود: ۲۱ قصه‌گوی خارجی به مرحله نهایی جشنواره راه پیدا کردند که آثارشان را به صورت مجازی از کشور خود ارایه می‌کنند. همچنین مجازی بودن جشنواره این امکان را فراهم کرد که شرکت کنندگان خارجی بدون طی مسافت در جشنواره حضور پیدا کنند. در مجموع ۸۱ قصه‌گوی ایرانی و خارجی به مرحله نهایی راه پیدا کردند.

علی اکبرزاده در پایان درباره اضافه شدن بخش‌های جدید به جشنواره عنوان کرد: از ویژگی های بیست‌وسومین دوره جشنواره چند بخش جدید بود که اضافه شد از جمله قصه گویی به زبان اشاره و جستارنویسی که قرار است از مجموعه جستارنویسی ها کتاب «قصه‌جو» تهیه و در انتهای جشنواره امسال منتشر و رونمایی شود. همچنین از پوستر بیست‌وچهارمین دوره جشنواره قصه‌گویی در مراسم اختتامیه رونمایی می‌شود.

محمد گودرزی دهریزی در ادامه این نشست درباره بخش‌های مختلف جشنواره توضیح داد: جشنوازه قصه‌گویی دو بخش کلی اصلی و الحاقی دارد. بخش اصلی جشنواره همان بخشی‌ست که قصه گویی اتفاق می افتد و بخش های بین الملل، ملی، قصه‌های آیینی – سنتی، قصه گویی به زبان اشاره، قصه‌های نود ثانیه ای و قصه‌های صوتی یا پادکست قصه‌گویی است

او ادامه داد: همچنین ما یک بخش الحاقی و مهم داریم که آن بخش علمی جشنواره است. جشنواره به این عظمت نمی تواند از بخش علمی قصه غافل باشد و قصه گویی باید توامان با دانش این حوزه رشد پیدا کند. طی فراخوان دبیرخانه تمام قالب‌ها مانند مقالات، کتاب‌ها، جستارنویسی‌ها و پایان نامه‌های دانشگاهی با موضوع قصه گویی معرفی و در پایان جشنواره از پژوهشگران برتر تجلیل می‌شود.

دبیر جشنواره قصه‌گویی خاطرنشان کرد: روند بیست‌وسومین دوره جشنواره قصه‌گویی با دیگر دوره‌ها به دلیل برگزاری مجازی کاملا متفاوت است اما در تمام مراحل سعی کردیم جشنواره را به برگزاری زنده نزدیک‌تر کنیم به این صورت که مرحله اول داروی بر اساس فیلم بود، بعد اجرای زنده قصه‌گوها برای داوران و در پایان قصه‌گوها با حضور تماشاگران محدود اجرا خواهند کرد.

او در ادامه به تشریح برنامه‌های جشنواره پرداخت و گفت: این پنج روز پیش رو متشکل از بخش قصه‌گویی بین الملل که متشکل از ۱۹ قصه‌گوی ایرانی و ۲۱ قصه‌گوی خارجی از ۵ قاره جهان است که فیلمشان با زیرنویس فارسی پخش می‌شود. بخش قصه‌های ملی که حدود ۳۶ قصه در این بخش اجرا می‌شود. بخش آیینی – سنتی که شامل پرده‌خوانی، نقالی و شمایل گردانی است. در بخش دیگر قصه‌گویان به زبان اشاره قصه می‌گویند. بخش غیررقابتی جشنواره هم تازه اضافه شده است که شامل فرم‌های ویژه اجرایی است.

گودرزی در پایان درباره نوآوری‌های این دوره از جشنواره تشریح کرد: تمام بخش های جشنواره در این دوره کاملا تفکیک شده است و داوری‌ها با تیم داوری مختص به هر بخش انجام می‌شوند. بخش بازنگری در سنجه‌ها و بخش اضافه شدن قصه‌های صوتی هم بود که به دلیل اینکه در عصر دیجیتال زندگی می‌کنیم ناگزیریم سنت‌ها را به روز کنیم. قصه‌گویی به زبان اشاره و اینکه در بخش بین المللی یک نشست با پژوهشگر و قصه‌گوی کشور برزیل خواهیم داشت و در باقی روزهای جشنواره جلسات نقدو بررسی قصه‌ها را برگزار می‌کنیم.

انتهای پیام/

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۷۱/۳۵۴/۰۳۵/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۵/۳۲۳/۷۹۱/۵۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۸/۱۴۲/۱۱۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۵/۵۹۴/۸۹۸/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۴/۰۲۶/۷۲۶/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۶/۰٬۷۰/۷۸۴/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۱/۲۴۶/۰۲۷/۵۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۸۰/۷۹۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۸/۶۶۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۸۳/۳۵۰/۰۰۰