به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، صبح روز شنبه ۹ بهمن ماه همزمان با هفتمین روز دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ستاد برگزاری این رویداد بازدید کرد.
در این بازدید یاسر احمدوند معاون فرهنگی ارشاد، محمد الهیاری مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی، علی رمضانی رییس دومین نمایشگاه مجازی کتاب حضور داشتند.
یاسر احمدوند در این برنامه عنوان کرد: به لطف خدا در این دوره با وجود توسعه کمی ناشران و تعداد آثار ارائه شده در نمایشگاه، هیچگونه اختلال جدی در روند ارائه خدمات مشاهده نشد. همینطور شاهد استقبال خوبی از بخش علمی جامعه یعنی دانشجویان، طلاب و اعضای هیات علمی برای بهرهمندی از بن خرید آثار نمایشگاه کتاب بودیم.
او ادامه داد: این نمایشگاه مجازی کتاب آخرین آثار فرهنگی تولیدشده در صنعت نشر ایران را در معرض نگاه و خرید تمام افراد قرار داد و خریدهای متعددی از شهرستانها و روستاها صورت گرفت. امیدواریم باتوجه به تجربه های این دوره در آینده از این زیرساخت فنی برای اتصال همه صنعت نشر کشور به این فرایند استفاده کنیم.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: این نمایشگاه تنها یک سایت فروش کتاب نبود بلکه یک رویداد فرهنگی بود که در حاشیه آن برنامههای فرهنگی هم برگزار شد.
علی رمضانی طی سخنانی خطاب به وزیر ارشاد جزئیاتی از آمار نمایشگاه مجازی کتاب بیان کرد: ۱۰۰ ناشر خارجی و بیش از ۲۰۰ هزار عنوان اثر در این نمایشگاه حضور داشتند و تا امروز در هفتمین روز نمایشگاه مجازی کتاب با استقبال خوبی روبهرو بودهایم و کتابهای ۱۰ سال گذشته ناشران با ۲۰ درصد تخفیف و ارسال رایگان در معرض خرید مخاطبان قرار گرفت.
او ادامه داد: مساله سهولت در دسترسی که در این نمایشگاه ایجاد شد، بینظیر است و در این میان ۲۱۰ هزار نفر از دانشجویان، طلاب و اعضای هیات علمی در سامانه خرید بن کتاب ثبت نام کردند.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران عنوان کرد: در مجموع، پنجاه سازمان و نهاد و وزارتخانههای متعدد در کنار دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران حضور داشتند و این برنامه را به یک برنامه در سطح کشور تبدیل کردند. همچنین ۱۰ سامانه به طور کلی درگیر نمایشگاه مجازی بودند ازجمله سامانه خود نمایشگاه کتاب، درگاههای بانکی، سامانه پست، ثبت احوال و… . در این هفت روز ۵۰۰ حمله حیاتی از اختلال در سایت تا حمله هایی که به سمت پایگاههای اطلاعاتی ما میآمدند، دفع کردیم و خوشبختانه تاکنون با مشکل جدی مواجه نبودیم.
او افزود: بیشترین خریداران ما در این دوره در سن جوان بودند. ۳۷۰ هزار تومان متوسط سبد خرید مخاطبان بود و ۷۰۹ هزار نسخه کتاب تاکنون فروش رفته است و ۱۰۳ هزار خریدار داشتهایم و بیشترین خریداران ما از شهرهای تهران، اصفهان و فارس بودند اما نسبت به جمعیت یک استان، ایلام بیشترین خریدار را نسبت به جمعیت خود داشته است. تقریبا تعداد خریداران مرد و زن در نمایشگاه برابر بود و ۴۵ درصد خریدار کتاب ترجمه و ۵۵ درصد خریدار کتاب تالیفی بودند. در شاخصههای موضوعی سایت نیز بخش بزرگسال بیشترین متقاضی را داشته است.
رییس دومین نمایشگاه مجازی کتاب در پایان تشریح کرد: یکی از اهداف ما در نمایشگاه مجازی رساندن کتاب به شهرستانها و روستاهای کم برخوردار بود و در این دوره ۳هزار و ۵۰۰ آدرس روستایی در سامانه ثبت شد که ختی پلاک نداشتند. تعداد کل تماسهای ورودی ما ۲۸۴۶۲ و تعداد تماسهای خروجی ما ۳۷۱۹ بود و سعی شد در نمایشگاه مجازی کتاب ناشران کشور در فرصتی برابر تولیدات ۱۰ سال گذشته خود را عرضه کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید طی سخنانی تصریح کرد: نمایشگاه مجازی کتاب تهران به مطالبه جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت جدید در بحث گسترش کتابخوانی جامه عمل پوشاند. من به شخصه همواره در ماموریتهای وزارت ارشاد، ماموریت پرداختن به کتاب و کتابخوانی را یک اصل محوری و بنیادین میدانم. کتاب اصل اساسی و مشترک حوزه فرهنگ و هنر است و همه برنامهریزیهایی که ما انجام میدهیم باید به قوی کردن این حوزه بپردازد. همچنین مجموعه فعالیتهای در حوزه کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمانهای تابع باید در یک فضای تعاملی به سمت و سویی حرکت کند که مردم ما بیشتر به سمت خواندن کتاب بروند زیرا جامعه کتابخوان اصالت فرهنگی بیشتری خواهد داشت. کشور ما در سالهای اخیر با یک شبیخون بزرگ فرهنگی مواجه است و ما نیاز داریم که با توسعه کتاب و کتابخوانی نوجوانان و جوانان خود را از این شبیخون فرهنگی نجات دهیم.
او ادامه داد: بسط عدالت فرهنگی شعار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره است و عدالت فرهنگی یعنی دسترسی همه مردم ایران به تولیدات فرهنگی و در حوزه کتاب هم به شدت خوشحالکننده است که در کل کشور شبکه وسیعی از افراد به هم پیوسته اند و حتی در روستاها و شهرستانهایی که به کتاب و کتابفروشی دسترسی نداشتند، کتاب ارسال میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد درباره برگزاری نمایشگاه حضوری کتاب گفت: به نظر من هیچ چیز جایگزین نمایشگاه بینالمللی حضوری نمیشود و با همکاری دوستان برگزارکننده نمایشگاه مجازی کتاب در پی این هستیم که به محض پایین آمدن ویروس کرونا و سویههای جدید آن نمایشگاه حضوری را برگزار کنیم. ما در دوران شیوع کرونا نشان دادیم که می توانیم ابتکار به خرج دهیم تا مساله دسترسی مردم به کتاب حل و حتی همهگیر شود.
اسماعیلی در پایان اظهار کرد: نمایشگاه مجازی کتاب حتی بعد از اتمام ویروس کرونا ادامه پیدا خواهد کرد و ما از اهالی فرهنگ هنر حمایت جدی خواهیم داشت. البته دوستان برای حمایت از کتابفروشیها نیز باید برنامههایی در نظر بگیرند و در هدفگذاری دولت در حوزه فرهنگ و کتاب جهش خیرهکننده در تمام شاخص ها مدنظر ما قرار دارد.
در پایان این بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پویش «نذر کتاب» دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران به نیت کودکان محروم کشور کتاب شرکت کرد و کتاب خرید.
انتهای پیام/
There are no comments yet