نقش کودکی‌ام در «ماجراهای تقریبا عجیب پایا» پررنگ است/ بچه‌ای که از تنهایی زیرپوستی رنج می‌برد | پایگاه خبری صبا
امروز ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۱۱
پدرام ابراهیمی در گفتگو با صبا:

نقش کودکی‌ام در «ماجراهای تقریبا عجیب پایا» پررنگ است/ بچه‌ای که از تنهایی زیرپوستی رنج می‌برد

پدرام ابراهیمی نویسنده کتاب «ماجراهای تقریبا عجیب پایا» درباره ایده نگارش این داستان و شخصت قهرمان کتاب و پدر و مادر او توضیح داد.

پدرام ابراهیمی نویسنده کتاب «ماجراهای تقریبا عجیب پایا» که به همت نشر چشمه به چاپ رسید در گفتگو با خبرنگار ادبیات صبا درباره ایده نگارش این داستان عنوان کرد: ایده این داستان واقعا یک جرقه بود؛ من دنبال داستانی بودم که هم قهرمانم و هم مخاطبم را تا آخر داستان گمراه نگه دارد و از طرفی شخصیتی باشد که کمی از کودکی خودم الگوبرداری کرده باشد. درنهایت به شخصیتی رسیدم که دوست داشت قهرمان شود، دوست داشت در حجم بالا و وسیع در رسانه‌ها از او تعریف شود و از طرفی در کارهای بزرگ آن‌چنان موفق نمی‌شد و در انتها به پیروز‌ی‌های قهرمانانه دست پیدا نمی‌کرد.

او ادامه داد: به نظرم رسید که از کنار هم گذاشتن این‌ ویژگی‌های شخصیتی کنار هم می‌شود یک داستان بامزه تعریف کرد و حتی قصد دارم که داستان‌های دیگری را هم با همین فرمول بنویسم تا بتوان از آن یک مجموعه جمع‌آوری کرد.

نویسنده «تاریخ روی تردمیل» با اشاره به نقش کودکی خود در نگارش این کتاب و با بیان اینکه نباید کودکان را دست‌ِکم گرفت، گفت: فکر می‌کنم بیشتر آدم بزرگ‌ها به دلیل درگیری ‌های ذهنی‌ای که در زندگی پیدا می‌کنند و دغدغه‌های جدیدی که ذهنشان را اشغال می‌کند، یادشان می‌رود که روزگاری کودک بوده‌اند و بعضی از آن نیازها‌ی دوران کودکی را فراموش می‌کنند. من در پیش‌تولید و تولید «پایا» خیلی بیشتر به کودکی‌ام فکر کردم و از نوشته‌هایی که از ده سالگی و یازده‌سالگی‌ام مانده بود و آن‌ها را سال‌ها پیش اسکن کرده بودم، استفاده و دوباره آن‌ها را مطالعه کردم و می‌دیدم که من در آن زمان درک نمی‌شدم. شاید به همین دلیل، این خصوصیت را به پایا هم منتقل کردم.

او در ادامه درباره دو شخصیت «کیو» و «آقای گنجور» در جهت دادن به مسیر داستان توضیح داد: کارکرد آقای گنجور و کیو در این داستان دو کارکرد متفاوت است. آقای گنجور تنها دانای ماجراهاست که می‌توان رویش حساب کرد و البته او هم سرخوشی‌هایی دارد اما کیو کارش این است که بخش بزرگی از بار طنز داستان را به دوش بکشد و یک مقدار سر به هوا و پرخور و ساده و صمیمی است‌.

ابراهیمی درباره شخصیت پدر و مادر و خود قهرمان داستان یعنی پایا تشریح کرد: در مورد پدر و مادر پایا باید بگویم که آن‌ها شاید در حلقه سوم افراد این داستان قرار می‌گیرند یعنی نقش‌های خیلی فرعی به حساب می‌آیند و حضور کمرنگی نیز دارند. باید گفت که امروزه به دلیل مسائل اقتصادی در درجه اول و درگیری‌های بیرون و داخل منزل و مشغول بودن در رسانه‌های اجتماعی حضور پدر و مادرها امروز و فردا در زندگی فرزندان کمرنگ‌تر می‌شود. بر همین اساس پایا از نوعی تنهایی زیرپوستی رنج می‌برد و پدر و مادر دائم مشغولش، دلیل به وجود آمدن این تنهایی هستند زیرا بابا شدیدا تحت سلطه رییسش است و مامان هم که خسته از سر کار به خانه می‌رسد.

این نویسنده در پایان درباره استفاده از طنز در کتا‌ب‌های کودک و نوجوان اظهار کرد: به نظر من هیچ‎‌چیز مثل طنز برای کودک و نوجوان جذاب نیست و فکر می‌کنم کتابی که بتواند مخاطب خودش را خوب و از راه‌های درست بخنداند کتابی ماندگار در ذهن کودک خواهد شد به این صورت که حتی اگر نویسنده به یاد کودک نماند، کتاب به یادش می‌ماند.

کتاب «ماجراهای تقریبا عجیب پایا» اثر پدرام ابراهیمی در ۱۶۵ صفحه با قیمت ۵۸ هزار تومان به همت نشر کتاب چ منتشر شد.

انتهای پیام/

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آخرین اخبار

پربازدیدها