به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، آیین پایانی سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال و بیست و نهمین دوره جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران صبح امروز سهشنبه ۲۴ اسفندماه با حضور سید ابراهیم رییسی رییسجمهوری، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری علیرضا مختارپو رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و محمد الهیاری مدیرکل دفتر توسعه کتاب در تالار وحدت برگزار شد.
ابراهیم رییسی در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: اعلام کردن برگزیدگان این جایزه برای داوران کار دشواری بود زیرا تقریبا اکثرا آثار خوب و بارازشی بودند. اینگونه رویدادهای علمی و فرهنگی می تواند در جهت کشف استعدادهای برتر عمل کنند تا ما روزبهروز شاهد رشد فرهیختگان جامعه باشیم.
او ادامه داد: علیرغم تمام پیشرفتهای فضای الکترونیک و ارتباطات، کتاب همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است و ابزارهای نوظهور موجب انتقال مضمون و محتوای کتاب شده اند. کتاب یک پل ارتباطی میان تمدن هاست. به راستی اگر کتاب نبود ما امروزه چگونه ابوعلی سینا، حافظ، سعدی و … را میشناختیم؟ امروزه موضوع کتاب و کتابخوانی مساله محوری دولت است که این موضوع مهم هم مورد توجه امام راحل و هم مورد توجه جدید مقام معظم رهبری قرار دارد و ایشان با مشی و سیره خودشان و حضور در اماکن فرهنگی از کتاب و کتابخوانی حمایت میکنند.
رییس جمهوری با اشاره به مفهوم جهاد تبیین از سوی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: کتاب نقش مهمی در روشنگری برای نسلها نسبت به رویدادها دارد. آزادی بیان همواره در نظام جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید بوده است، اما در کنار آن عدالت در بیان نیز اهمیت ویژهای دارد. در کنار آزادی بیان عدالت در بیان نیز مطرح است همان طور که در قرآن کریم آمده است «ن وَالْقَلَمِ وَ مَا یَسْطُرُونَ» باید دقت کرد که در این آیه هر مستوری مورد قسم خداوند متعال نیست بلکه آن مستوری مورد قسم خداوند است که بیان نجات انسان و بیان معارف الهی باشد. هر بیانی قطعا مورد قسم خداوند نیست. بیانی که عدالت، معنویت و اخلاق را را در جامعه احیا کند مهم است و باید به آن پرداخته شود. اگر بیانی زمینههای بی اخلاقی را در جامعه فراهم کرد، مورد قسم نیست و بیان باید از دریچه دانش باشد.
او با بیان اینکه سخن باید از دریچه دانش باشد، افزود: سخن باید محققانه باشد و مباحث علمی در دانشگاهها باید روز به روز توسعه پیدا کنند، اما اگر قصد تسری دادن این مباحث به جامعه وجود دارد، این امر باید محققانه صورت بگیرد. ما باید در میان مردم با زبانی مردمی صحبت کنیم همانگونه که پیامبران ما با زبان مردم با آنها صحبت میکردند. همچنین این امر شیوه امام راحل و مقام معظم رهبری هم هست و ایشان که از جمله شخصیتهای علمی ما هستند، مسایل پیچیده را به زبانی ساده برای مردم بیان میکنند.
رییس دولت سیزدهم در ادامه مباحث عدالت در بیان بیان کرد: ما باید سراغ نگارشی برویم که دشمنان آن را نمیپسندند و نگارشی که در بیان حقیقت چهره دشمن را آشکار کند، دشمن آن را نمیپسندد و میگوید که در این حوزه ننویسید. همین نوع نگارش در حوزه جهاد تبیین قرار میگیرد و همه ما در جریان هستیم که امروزه عدهای میخواهند پلشتیهای دوره قاجار و پهلوی را تطهیر کنند و در اینجا وظیفه محققان بسیار سنگین است و باید مدام در این باره بنویسند تا حقایق هم به آحاد جامعه و هم جهانیان منتقل شود.
رئیسی در پایان خاطرنشان کرد: روشنفکر حقیقی کسی است که جلوتر از همه جامعه را میبیند، خطرات را احساس میکند و به جامعه هشدار میدهد. روشنفکران حقیقی همواره در حال رصد جامعه هستند و به هم وطنانشان هشدار میدهند. دولتها، جمعیتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد نیز باید از جوانان فرهیخته و نویسندگان حمایت کنند.
در پایان این مراسم با حضور رییس جمهوری آثار برگزیده و شایسته تقدیر سیونهمین جایزه کتاب سال و بیستونهمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران همزمان با آیین پایانی این جایزه معرفی شدند.
انتهای پیام/
There are no comments yet