محمود بشیری دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا بیان کرد: اختتامیه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران یک رخداد مهم در حوزه فرهنگ و کتاب محسوب میشود اما متاسفانه این جایزه مهم مظلوم واقع شده است و چندان دیده نمیشود و حتی برخی برگزیدگان آن گلهمند هستند که توجهی به آنها نمیشود.
وی یکی از کارکردهای معرفی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را ایجاد انگیزه برای نویسندگان دانست و گفت: معرفی کتابهای فاخر، دیده شدن کتابها و شناسایی و معرفی نویسندگان آثار از جمله کارکردهای مهم این جایزه به حساب میآید؛ هر چند نباید از اهداف آکادمیک، تربیتی و آموزشی آن چشمپوشی کرد.
این استاد دانشگاه در ادامه عنوان کرد: تاکنون آثار بسیار ارزندهای در دورههای مختلف جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیده و معرفی شدند که با افزایش اطلاعرسانی شاهد حضور آثار ارزنده و فاخر بیشتری خواهیم بود. به خصوص دانشگاهها که به عنوان یکی از نهادهای فعال در این زمینه محسوب میشوند و قطعا میتوانند آثار ارزندهای معرفی کنند.
دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: صداوسیما باید به صورت ویژهتری به جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران بپردازد و دست اندرکاران این جایزه نباید آن را به مراسم اختتامیه محدود کنند بلکه کتاب باید به دو طول سال جاری و ساری باشد. صداوسیما به عنوان یک رسانه ملی و فراگیر قطعا تاثیرگذاری بیشتری نسبت به دیگر رسانهها در سطح کشور دارد.
محمود بشیری در پایان با اشاره به کیفیت آثار ارسالی به جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: تاکنون آثار ارزندهای به این جایزه ارسال شده است و همچنان جا دارد شاهد حضور گستردهتری از آثار باشیم. معمولا اکثر دانشگاهها ناشر هستند و آثار ارزندهای منتشر میکنند، بنابراین اگر اطلاعرسانی خوبی به آنها صورت بگیرد شاهد حضور گستردهای از آثار در حوزههای مختلف خواهیم بود؛ این حضور حداکثری در معرفی و اهمیت جایز کتاب سال جمهوری اسلامی ایران تاثیرگذار است.
انتهای پیام/
There are no comments yet