به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری صبا، «آنیماه» عنوان مجموعه شعر عالیه مهرابی است که به همت نشر سوره مهر به چاپ رسید.
«آنیماه» یک مجموعه شعر با ۳۵ شعر کوتاه است که در سیونهمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به طور مشترک با مجموعه شعر «عید در تبعید» سروده علیرضا رجبعلیزادهکاشانی از انتشارات سوره مهر به عنوان برگزیده انتخاب شدند.
در اشعار او نشانههای بارز ارادت به خانواده، سرزمین، اهل بیت و شهدا دیده میشود و چندین غزل از این کتاب به مناسبتهای مختلفی تقدیم شده است که در ادامه به بررسی آتها میپردازیم؛ مهرابی شعر «بگو مکتبشناسان را …» به شهید قاسم سلیمانی تقدیم کرده است و در بیتی از این شعر که حالتی حماسی دارد و به عقاید و نحوه شهادت سردار سلیمانی اشاره دارد، میخوانیم: «بگو مکتبشناسان را که از دست تو بنویسند/ عجب پایانی زیبایی، چه بیپایان سرانجامی!»
شاعر شعر «قایم باشک» را با عنوان «شاعرانههایی مادرانه برای دخترم» ارائه کرده است که این شعر سرشار از احساسات و روزمرگیهای مادریست که با دختر خود روزگار عاشقانهای میگذراند. در قسمتی از این شعر میخوانیم: «وقت قایم باشک ما بود و من با اشتیاق/ پابهپای تو دویدم، حال و روزم خوب شد/ آسمان و ریسمانها بافتم با موی تو/ داستانی آفریدم، روزگارم خوب شد»
در ادامه شعر «دمنوش خاطرات» به همسران شهدای مدافع حرم تقدیم شد. این شعر دلتنگیهای یک همسر شهید و درعینحال صبوری او را دربرابر این غم روایت میکند.در قسنتی از این شعر آمده است: «روی اجاق، قوری شبنم گذاشتم/ دمنوش خاطرات تو را دم گذاشتم/ هرگز تکان شانه من را کسی ندید/ من داغ لرزه را به دل بم گذاشتم»
و اما در ادامه این شاعر شعر «جاسوزنی» را به مادرش بهترین فرشته دنیا تقدیم میکند. این شعر دلسوزیها و ازخودگذشتگیهای مادرانه را به تصویر میکشد که بخشی از آن را در ادامه میخوانیم: «تا جان بگیرد ساقه های زندگی در من/ تو ریختی عمر خودت را پای گلدانت/ هر غصهای که داشتم سهم تو شد مادر/ مانند یک جاسوزنی شد عاقبت جانت»
به همین ترتیب شعرهای «خطبه رویش» به خورشید کربلا، «چرخ خیاطی» به مادران شهدا، «با هر بهار» به شهدای مفقودالاثر و «نشانی» به قهرمانان حادثه پلاسکو تقدیم شده است.
در ادامه شعری از سوردههای عالیه مهرابی را میخوانیم: « نی نی چوپان چشمت گله را هی هی کنان/ می برد با خویشتن بر شیوه پیغمبران/ در ترنج جان من رنج کدامین ماجراست؟ / می چکد از رگ رگش خون زلیخای جوان / من کدامین روز این تقویم مادر مرده ام / این منم! رنج زمستانخیز تابستان چکان / نی بزن! هیزم به هیزم شعلهورتر کن مرا / تا شبی لب واکنم آتشفشان آتشفشان / خسته ام دیگر از این پیراهن ناتندرست / دختر شاه سمنگانم ولی بی پهلوان / راه افتادم هزاران جنگ چندین ساله را / من به دنبال خودت در نامههای باستان / نیمه سغراطی ام گهگاه ظغیان میکند / تا کجا رامش کنم با استکانی شوکران!/ «هفت پیکر» می تراشم از سکوت واژه ها/ لطف کنای غم قلم را برمدار از لیقهدان!»
این شاعر سعی دارد با مفاهیم و زبانی ساده اشعار خود را ارائه کند اما گهگاهی اشارهای به برخی اشعار، افراد و مضامین و موضعات دارد. درواقع «آنیماه» با شاهانه آغاز و با قاتل به پایان می رسد.
تاکنون کتابهای «به رنگ آتش»، «مسافران کوپه صبح»، «گریههای شمع، خندههای باد»، «قلمدانهای فیروزه»، «آنیماه»، «آواز ترمهها»، «به امضای گل سرخ»، «دمنوش خاطرات»، «رازهای گل اناری»، «زنان فصل بیداری»، «قد قامت زخم»، «قرار هشتم» و «خوشههای مینیاتوری» از این شاعر و استاد دانشگاه به چاپ رسیده است.
«آنیماه» ۱۲۰ صفحه ۲۴ هزار تومان قیمت دارد.
انتهای پیام/
There are no comments yet