ماجرای ورود ناگهانی تهیه‌کنندگان به انتخابات خانه سینما/ قانون‌ها باید بازنگری و کارآمد شوند | پایگاه خبری صبا
امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۵۱
در گفتگوی صبا با علی لقمانی مطرح شد؛

ماجرای ورود ناگهانی تهیه‌کنندگان به انتخابات خانه سینما/ قانون‌ها باید بازنگری و کارآمد شوند

علی لقمانی عضو هیات مدیره منتخب خانه سینما درباره روند انتخابات، وظایف و اقدامات هیات مدیره، انتخاب مدیرعامل و سهم حداقلی بانوان توضیح داد.

علی لقمانی

علی لقمانی عضو هیات مدیره منتخب خانه سینما که بیشترین رای را در انتخابات ۹ شهریور به خود اختصاص داد، در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا درباره روند انتخابات و طولانی شدن جلسه آن شب گفت: موردی که کمی نیاز به گفتگو و بحث داشت، بحث نامزد تهیه‌کنندگان بود وگرنه تکلیف بقیه صنوف مشخص بود.

وی ادامه داد: تهیه کننده‌ها چند تشکل بودند که نمی‌توانستند به عنوان صنف واحد حضور داشته باشند. هیات مدیره وقت هم تصمیم گرفته بود نامزدی را که اعلام شده است موقتا اعلام نکند و در مجمع ارایه شود. به این ترتیب با توافق همگی یک نماینده و به جای ۳ شناسه، ۱ شناسه معرفی شد. باتوجه به صحبت‌ها، نظرها و رای گیری که در مجمع انجام شد، قرار شد که این نماینده به عنوان نماینده صنف تهیه کنندگان دارای شناسه پذیرفته و در رای گیری شرکت داده شود.

لقمانی درباره ترکیب هیات مدیره دوره شانزدهم خانه سینما توضیح داد: هرچند همه دوستانی را که در کنار آنها هستم می شناسم و با هم آشنا هستیم اما مراوده خاصی با آنها نداشتم. باید پیش برویم و ببینیم که چه اتفاقاتی می افتد.

در راستای منافع خانه سینما و اهالی آن قدم برمی‌داریم

وی درباره اختلاف نظر در هیات مدیره نیز گفت: اتفاقا بد نیست که اختلاف نظر وجود داشته باشد، البته در صورتی که در فضای خیرخواهانه و منطقی مطرح شود تا برآیند آن درنهایت مثبت باشد. طبیعتا اگر کسی به جای در نظر گرفتن منافع کل اعضا و جمع، درگیر منافع شخصی خود باشد قطعا مشکل ایجاد می شود اما فکر می کنم ذهنیت تمام همکاران انتخاب شده به این صورت است که جمع را در نظر می گیرند و قرار است اتفاقات مثبتی برای خانه سینما بیفتد. با این وجود اگر اختلاف نظری هم وجود داشته باشد با صحبت و بحث منطقی پیش خواهیم رفت تا در نهایت برای منافع خانه سینما و تمام اهالی آن قدم برداریم.

لزوم بازنگری برخی قواعد و آیین‌نامه‌ها

عضو هیات مدیره شانزدهمین دوره انتخابات خانه سینما درباره اقدامات این هیات منتخب بیان کرد: درباره اقداماتی که باید صورت بگیرد ۲ مساله وجود دارد؛ مساله اول مربوط به درون خانه سینماست و مساله دوم مربوط به مسایل بیرونی و مربوط به فضای تولید، ارتباطات اداری و حقوقی و … است. درباره درون خانه سینما نیاز است که یک سری قواعد و آیین‌نامه‌ها بازنگری شوند و اصلاحاتی صورت بگیرد تا روند آتی برای همه مشخص شده و قانونمند باشد. این صحبت من به این معنا نیست که تا به حال قانونمند نبوده است اما در حال حاضر ظاهرا کارآمد به نظر نمی رسد. به عنوان مثال باید حتما اساسنامه و آیین‌نامه داوری طراحی شود، آیین‌نامه‌هایی برای برگزاری مجامع طراحی شود، ارتباط با صنوف از طریق رییس صنف با هیات مدیره بیشتر شود تا هم از آخرین اتفاقات مطلع شوند و هم پیشنهادهای خود را مطرح کنند.

مسایل صنفی یکی از اصلی‌ترین مسایل درون خانه سینماست

وی ادامه داد: یکی از مسایل اصلی و اساسی درون خانه سینما، مسایل صنفی است. مثلا حقوق بازنشستگان و وضعیت بیمه ازجمله این مسایل قابل بررسی است. اینکه هرچند وقت یکبار مبلغی از سازمانی گرفته شود و بین اعضا پخش شود اصلا معنی ندارد و قشنگ نیست. باید منابعی برای انجام این مسایل تامین شود تا بتوان به صورت قانونمند این موارد را به انجام رساند. اینکه هیات مدیره جدید تا چه حد بتواند تمام این مسایل را پیش ببرد، نمی دانم اما امیدوارم بتوانیم قدم های مهمی برداریم و اقدامات ما موفقیت آمیز باشد.

تولید دچار اخلال شده است و چشم انداز روشنی ندارد

لقمانی درباره وجه دیگر اقدامات که مربوط به مسایل بیرونی خانه سینما است، مطرح کرد: مورد دیگر وجه بیرونی است. متاسفانه تولید ما چه در حوزه سینمایی و چه رسانه ها دچار اخلال شده و به نظر می آید که چشم انداز روشنی ندارد. این ها مواردی است که هیات مدیره خانه سینما باید با کمک اصناف خود و حتی صاحب نظران برایشان راه حلی پیدا کند و روند این اخلال را برطرف کند.

انتخاب مدیرعامل خانه سینما خارج از اعضای هیات مدیره

علی لقمانی که در انتخابات ۹ شهریور خانه سینما بیشترین رای را به خود اختصاص داد، درباره انتخاب مدیرعامل خانه سینما نیز گفت: باید در اولین جلسه ای که حداقل یک هفته بعد از انتخابات برگزار می شود درباره این مساله بسیار مهم صحبت و همفکری شود. پیش فرض من این است که باتوجه به اینکه افرادی که در هیات مدیر حضور دارند به قدری سرشان شلوغ خواهد بود، بهتر است که کسی برای این جایگاه بسیار مهم انتخاب شود که شاید فراغ بال بیشتری دارد اما در نهایت باید در همان جلسه که عرض کردم صحبت کنیم و ببینیم که برآیند نظرات و همچنین امکانات به چه صورت است.

مساله سهم حداقلی زنان در هیات مدیره خانه سینما ریشه‌دارتر از این حرفا است

مدیر فیلمبرداری فیلم «شهر زیبا» درباره گزارشی که به تازگی صبا درباره کم توجهی به حضور زنان و سهم حداقلی در هیات مدیره ادوار مختلف خانه سینما منتشر کرد، توضیح داد: فکر می کنم مساله ریشه‌دارتر از این حرف ها است. شاید اگر از بیرون به این قضیه نگاه کنیم وجوه دیگر آن را هم ببینیم. به عنوان مثال در انجمن صنفی فیلمبرداران هیچ خانمی نیست. وقتی تقریبا هیچ عضو خانمی ندارد، طرح چنین قضیه ای واقع بینانه نیست. چیزی که برای انتخابات هیات مدیره اتفاق می افتد از این قرار است که صنوف نامزدهای خود را اعلام می کنند و این اعلام خود ۲ شاخصه دارد. اول اینکه صنف به این نتیجه رسیده است که این فرد، انتخاب درست و مناسبی برای نمایندگی خود است و دوم اینکه فرد چنین مساله و مسئولیتی را بپذیرد.

مدیر فیلمبرداری فیلم «جزیره رنگین» ادامه داد: هرچند در این دوره یک سری از صنوف روی یک یا دو خانم از اعضای خود اتفاق نظر داشتند اما گویا خود دوستان بنابر دلایل قانونی و تمایل نداشتن، چنین مساله ای را نپذیرفته‌اند.

تنوع نگاه‌ها نتیجه بهتری به دنبال خواهد داشت

علی لقمانی در پایان گفت: متاسفانه در این دوره بین نامزدهای حاضر خانمی حضور نداشت که امیدوارم به مرور و با تغییرات اجتماعی و فرهنگی این اتفاق به صورت پررنگ‌تری شکل بگیرد. قطعا تنوع نگاه ها و چند وجهی بودن منجر به نتیجه بهتری می شود. این را هم باید بگویم که به نظر من این تنها مساله خانه سینما نیست و معضل فرهنگی است که باید اصلاح شود. البته خداراشکر در بین نامزدهای شورای صیانت خانم ها هم از آمار قابل توجهی برخوردار بودند و در نهایت از ۳ عضو پذیرفته شده ۲ خانم انتخاب شدند که جای خرسندی دارد.

بیشتر بخوانید:

انتخابات خانه سینما برگزار شد/ اعلام نتایج آرا/ تهیه‌کنندگان برگشتند/ علی لقمانی در صدر آرا

سهم حداقلی بانوان در همه ادوار هیات مدیره خانه سینما/ صنوف هم زنان را جدی نمی‌گیرند

مدیرعامل آینده خانه سینما مسایل شخصی را کنار بگذارد/ سینما را نجات دهیم

محمد زکی زاده

عکس خبر از امیرحسین غضنفری است.

انتهای پیام/

There are no comments yet


جدول فروش فیلم ها

عنوان
فروش (تومان)
  • تگزاس۳
    ۲۴۹/۰۱۴/۹۱۳/۴۰۰
  • زودپز
    ۱۶۹/۶۹۳/۰۲۰/۰۰۰
  • تمساح خونی
    ۱۶۸/۲۸۰/۴۲۷/۲۵۰
  • مست عشق
    ۱۲۰/۲۹۹/۷۲۰/۷۵۰
  • پول و پارتی
    ۹۰/۰۰۰/۳۵۴/۵۰۰
  • خجالت نکش 2
    ۸۶/۲۶۱/۰۰۹/۲۰۰
  • سال گربه
    ۶۴/۶۰۶/۵۹۰/۰۰۰
  • صبحانه با زرافه‌ها
    ۶۳/۶۲۰/۱۵۶/۵۰۰
  • ببعی قهرمان
    ۴۷/۸۶۸/۱۴۹/۵۰۰
  • قیف
    ۲۷/۰۲۷/۶۵۵/۱۰۰
  • مفت بر
    ۲۴/۳۷۶/۴۱۳/۶۰۰
  • قلب رقه
    ۱۳/۴۹۵/۱۴۱/۰۰۰
  • شهرگربه‌ها۲
    ۱۲/۳۹۲/۰۶۱/۵۰۰
  • شه‌سوار
    ۱۰/۶۱۵/۹۴۸/۵۰۰
  • باغ کیانوش
    ۵/۸۴۱/۳۳۹/۰۰۰
  • شنگول منگول
    ۹۹۳/۸۸۰/۰۰۰
  • استاد
    ۹۹۲/۹۳۰/۰۰۰
  • سه‌جلد
    ۳۷۶/۰۳۰/۰۰۰
  • نبودنت
    ۲۴۲/۰۲۰/۰۰۰
  • شبگرد
    ۱۷۹/۹۶۰/۰۰۰