به گزارش خبرنگار سینما صبا، در روزهای گذشته، در جریان سی و پنجمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان برخی از سالنهای پردیس سینمایی چهارباغ و ساحل میزبان دانشآموزان اصفهانی بوده است. بچهها در کسوت خبرنگار به این سالنها میآیند تا در نشست خبری با عوامل فیلم حضور داشته باشند.، سوال کنند، انتقادهایشان را بگویند، کارگردانها را به چالش بکشند و از گرههای ذهنی و کنجکاویهای خود رها شوند.
وقتی با این کودکان و نوجوانان همراه میشوید ابروهایتان از تعجب بالا میرود؛ توانایی و دانش سینمایی دبستانیها، هم شما و هم سازنده فیلم را شوکه میکند برای مثال در نشست «یک تکه ابر» چند تن از خبرنگاران نوجوان از شباهت فیلم با آثار کیارستمی میگویند، دیگران نیز به شباهت کارگردان با سهراب سپهری اشاره میکنند! از ریتم و ساختار بصری اثر پرسیده میشود. کارگردان در میانه پاسخهایی که میدهد، تماشاگرانِ کم سن و سال فیلمش را ستایش میکند. هرچه پیش میرود پرسشها توجه بیشتری را به خود جلب میکند. درنهایت جهانبینی کارگردان و نسبت تجربههای زیستی او با فیلمهایش زیر ذرهبین قرار میگیرد.
در یکی دیگر از نشستها دیدگاه انتقادی خبرنگاران کودک و نوجوان گُل میکند؛ آنها با جزئیات کامل ایرادهایی که بر اثر وارد است را بدون ترس و واهمه بیان میکنند. کارگردان پس از پاسخ به چند پرسش بالاخره حرفهای بچهها را میپذیرد و نقد آنها را درست میخواند. در واقع درک و توصیفی خبرنگاران کودک از فیلم نقدشان را به کرسی مینشاند.، به همین ترتیب کارگردان مذکور عقبنشینی میکند و انتقاد حضار را پذیرا میشود.
در مجموع، این ۲ نشست و دیگر نشستهای مشابه، نمایانگر دیدگاه حسی و ذهنی قابل توجه نسل امروز است؛ دیدگاهی که فارغ از هرگونه حاشیه است، دیدگاهی که دغدغهاش سینما است، ساده یا سطحی بودن این دیدگاه اهمیتی ندارد بلکه اخلاصی که در آن وجود دارد، مطرح است. سینما چه در ایران چه در جهان نیازمند خلوصی این چنین است. با بها دادن آموزش و پرورش به جوانههایی که در نشستهای جشنواره کودکان و نوجوانان حضور دارند، میتوان به این خلوص دست یافت.
There are no comments yet