بهاءالدین خرمشاهی نویسنده مشهور معاصر که خود آثار تالیفی زیادی در ادبیات فارسی و به ویژه حافظ شناسی و قرآن دارد؛ به همراه نازی عظیما، کتابی با عنوان «شیطان در بهشت» اثر هنری میلر را ترجمه کردهاند و انتشارات «ناهید» آن را چاپ کرده است.
کتاب مجموعهای متشکل از ۳ داستان و یک شرح زندگی به قلم میلر است. شیطان در بهشت عنوان یکی از داستانهای این مجموعه است.
سایت «طاقچه» دربارهی این کتاب نوشته است:
داستان شیطان در بهشت روایتی از رفاقت بیعاقبت هنری میلر با کنراد موریکان فردی از نسل اندیشمندان معروف اوایل قرن گذشته است. این آشنایی زمانی است که میلر در فرانسه بود. پس از جنگ دوم جهانی از او دعوت میکند که به آمریکا برود و با خانوادهاش در یک منزل، در بیگ سور، زندگی کند. عنوان شیطان در بهشت از اینجا میآید. داستان شیطان در بهشت در دو کشور فرانسه و آمریکا میگذرد و شرح ماجراهای میلر با دوستش است.
علاوه بر شیطان در بهشت، در این کتاب، رسالۀ ژرفاندیشانۀ تأملی بر مرگ میشیما، نویسندۀ بزرگ معاصر ژاپنی آمده است. کسی که در ملأ عام در میدانی پرجمعیت به رسم غریب و کهن ژاپنی با شمشیر خودش را کشت. لبخند در پای نردبان عنوان داستان دیگر این کتاب است که شاعرانهترین اثر میلر به حساب میآید. ابتدای کتاب در بخشی با عنوان زندگی من، میلر شرحی از زندگیاش نوشته است. انتهای کتاب نیز بخشی با عنوان تأملاتی بر نویسندگی آمده است.
*
و اما هنری میلر نویسندهی این کتاب کیست؟
هنری ولنتاین میلر در ۲۶ دسامبر ۱۸۹۱ در منهتن نیویورک به دنیا آمد. او نویسندۀ سختکوش و پرکار آمریکایی است که دوران شکوفایی خود را در پاریس گذراند. بیشتر کتابهای او پردهدرانه و زندگینامهای است. میلر منتقد شیوۀ زندگی آمریکایی بود و بهقول خودش نوعی آنارشیسم صلحجویانه داشت. بسیاری از کتابهای او بهدلیل بیباکی در تعبیرات و وقاحتنگاری در آمریکا و انگلستان تا ۱۹۶۰ ممنوع بودند. سبکش نویسندگی میلر آمیزهای از رئالیسم، سورئالیسم و ناتورالیسم است. او معمولاً گویی مستندنگاری کرده و زندگینامه نوشته است.
دو کتاب مدار رأس السرطان و مدار رأس الجدی (معروف به مدارین) و نیز سهگانۀ تصلیب خونچکان معروفترین کتابهای او هستند. میلر به شکستن قالبهای ادبی متعارف شهرت داشت و در رمانهایش، شخصیتپردازی، نقدهای اجتماعی، تفکرات فلسفی و عرفان را با هم ترکیب میکرد. این نویسنده همچنین، سفرنامه و نقد ادبی مینوشت و به نقاشی با آبرنگ نیز علاقهمند بود. او در ۷ ژوئن ۱۹۸۰ درگذشت.
There are no comments yet