خاطره حناچی کارگردان فیلم مستند «قصه دختران فروغ» که در سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت به نمایش در آمد در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا درباره حذف این فیلم از نمایش در سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر گفت: «قصه دختران فروغ» جزو ۱۰ فیلم مستند انتخاب شده برای جشنواره ملی فیلم فجر بود و معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی فیلم را تایید کرده بود ولی از روابط عمومی جشنواره خواسته بودند که از من تعهد بگیرند که بعد از نمایش فیلم تبعات آن برعهده خودم باشد؛ دقیقا کاری که برای جشنواره سینماحقیقت هم انجام شد و من با کمال میل پذیرفتم، اما آقای ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره ملی فیلم فجر «قصه دختران فروغ» را ندیده از بخش مسابقه خارج و فیلم دیگری را جایگزین آن کرد.
وی ادامه داد: پیگیریهای بسیاری انجام دادم اما به نتیجهای نرسیدم. چطور ممکن است که یک نفر فیلمی را ندیده باشد و براساس شنیدههایش بگوید این فیلم برای جشنواره تبعات به همراه خواهد داشت؟ حتی گفتند که از نظر حقوقی پخش فیلم مشکل دارد، اگر هم مشکل داشته باشد بر اساس خواسته آقای طباطبایی نژاد معاون ارزشیابی و نظارت تبعاتش برعهده من که کارگردان و تهیه کننده هستم، خواهد بود.
کارگردان «قصه دختران فروغ» ادامه داد: به من گفتند آقای طباطبایی نژاد گفته است که این فیلم در جشنواره حضور نداشته باشد و طی پیگیریهایی که من انجام دادم متوجه شدم که ایشان تنها گفتند از حناچی تعهد کتبی گرفته شود تا هرگونه تبعاتی که نمایش این فیلم به همراه داشته باشد به عهده خودش باشد و با نمایش فیلم مشکلی نداشتند. جالب است دبیرخانه جشنواره شاکی شده بودند که چرا یک نفر از هیات انتخاب به من حقیقت را گفته است و اساسا باید می گفتند که فیلم پذیرفته نشده است!
وی افزود: من شخصا با دبیر جشنواره ملی فیلم فجر تماس گرفتم و گفتم که با این اتفاق حق حضور من و «قصه دختران فروغ» را از جشنواره ملی فیلم فجر میگیرید و در جواب به من گفتند که این حق دبیر جشنواره است که فیلمی را دربیاورد و حتی در پاسخ به این حرف من که هیات انتخاب فیلم من را انتخاب کرده بودند و شما فیلم را ندیده دارید حذف میکنید گفتند که هیات انتخاب را هم من انتخاب می کنم. در پایان گفتگو ایشان گفتند که فیلم شما دچار یک سوءتفاهماتی شده است و قرار شد فیلم را ببینند و به من خبر بدهند که تا الان تماسی از ایشان دریافت نکردهام.
حناچی در پایان گفت: پروسه ساخت این فیلم ۷ سال طول کشید و خودم و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سرمایه گذاران آن هستیم. فیلم مستند رسالتش آگاه سازی است، آگاه شدن حق همه ما و مدیران پشت میزنشین است. مدیران فکر میکنند با وضع کردن قانون میتوانند جلوی بعضی تخلفات را بگیرند ولی این فیلم نشان میدهد که با این همه قانون چگونه افراد از آن تخطی میکنند و برای کودکانی که با همه آرزوهای بزرگ به ما پناه میآورند، جنهمی میسازند و آنها را دوباره وارد چرخه آسیبهای اجتماعی میکنند. جالب است بدانید در یک نمایش خصوصی برای برخی از کارشناسان بهزیستی کل کشور، متاسفانه آنها هم از اتفاقات و تخلفاتی که در فیلم نمایش داده می شود مطلع نبودند و بسیار متعجب شدند.
محمد زکی زاده
انتهای پیام/
There are no comments yet