به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا، عصر امروز پنجشنبه ۱۰ دی در مراسمی بهترینهای سی و هفتمین جشنواره جهانی و ملی فیلم فجر از نگاه آکادمی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی در هتل پارساین انقلاب معرفی شدند.
فرزاد حسنی مجری سیزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران ساعت ۱۸:۴۰ برنامه را آغاز کرد.
وی از جعفر گودرزی دبیر جشن منتقدان و نویسندگان دعوت کرد تا به صحنه بیاید. گودرزی متن از پیش نوشته خود را قرائت کرد که در آن به حوادث ماه های گذشته و تعویق این جشن و دلیل حذف بخش جشن و استفاده از واژه شب منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران اشاره کرد.
در ادامه برنامه کلیپی با عنوان «یاد یاران» پخش شد که به هنرمندان درگذشته می پرداخت.
حسنی از گلاره عباسی که طرح سوینا را اجرا کرده و در آن برای نابینایان فیلم نمایش می دهند، دعوت کرد تا به صحنه بیاید و درباره سوینا توضیحاتی ارایه دهد.
عباسی گفت: در سوینا رادیو اینترنتی و سینمای نابینایان داریم و تفاوت اساسی این است که خود نابینایان که بسیار متخصص هستند در آن کار می کنند. امیدوارم روزی برسد که به عنوان همکار و همراه از عزیزان نابینا که بسیار متخصص هستند بهره بیشتری ببریم.
در ادامه کلیپی از سوینا پخش شد؛ کلیپی که یک دقیقه اول آن تصویر سیاه بود و تنها صدا شنیده می شد.
در نخستین تقدیر سیزدهمین شب منتقدان و نویسندگان سینمای ایران با پخش کلیپی از صحبت های مسعود کیمیایی، باشه آهنگر و… از علیرضا زرین دست فیلمبردار تجلیل شد.
برای تجلیل از زرین دست از اسحاق خانزاده و جواد طوسی دعوت شد تا به صحنه بیایند.
خانزاده در سخنانی گفت: در مقابل علیرضا زرین دست سر تعظیم فرود می آورم. طوسی نیز به ذکر برخی از کارهای تاثیرگذار زرین دست پرداخت و گفت: یکی از تفاوت های آشکار او با هم نسلان خود انعطاف پذیری در کار با فیلمسازهای مختلف است.
در نهایت از علیرضا زرین دست دعوت شد تا برای تجلیل به صحنه بیاید. وی گفت: از انجمن منتقدان و نویسندگان سینما به دلیل اینکه به سال ها کار من توجه کردند، تشکر می کنم. سینما یک تاریخ و پشت صحنه ای دارد که همین نکوداشت ها و توجه به تاثیرگذاران آن است.
اهدای جوایز
در اولین بخش، برای اهدای جایزه خلاقیت و استعداد درخشان از محمد متوسلانی و منصور ضابطیان دعوت شد تا به صحنه بیاید. دیپلم افتخار خلاقیت و استعداد درخشان به سروش صحت برای فیلم «جهان با من برقص» اهدا شد.
سروش صحت: امیدوارم جهان کمی با ما برقصد
سروش صحت در سخنانی گفت: خیلی هیجان زده و خوشحال هستم که این جایزه را گرفتم. امیدوارم که جهان کمی با ما برقصد.
فرزاد حسنی در پاسخ وی گفت: فعلا که ما به ساز جهان می رقصیم.
تندیس بهترین خلاقیت و استعداد درخشان برای فیلم «مسخره باز» به همایون غنی زاده اهدا شد.
غنی زاده بعد از دریافت تندیس خود گفت: از اهالی سینما به دلیل خوشامدگویی خوبی که به من کردند تشکر می کنم. از آقای نصیریان که خیلی از فیلم مراقبت کردند سپاسگزارم.
در ادامه غنی زاده به رویدادهای تلخ این ماه ها اشاره کرد و گفت: باید از آبان ٩٨ صحبت کرد و اتفاقا این سکوت کردن است که قباحت دارد و ما هنرمندان نسبت به جامعه مسئول هستیم و نباید آنها را تنها گذاشت. روزی مرگ افکار دگم هم فرا می رسد.
وی در پایان تاکید کرد: این جایزه را به روح کشته راه وطن پویا بختیاری و خانواده اش تقدیم می کنم.
در ادامه برنامه برای جایزه بهترین دستاورد فنی از سیاوش اسعدی و محمود گبرلو دعوت شد تا برای اهدای این جایزه به صحنه بیایند.
تندیس بهترین دستاورد فنی به محسن نصراللهی برای طراحی صحنه فیلم «سرخپوست» اهدا شد.
تندیس بهترین دستاورد فنی به جواد مطوری برای جلوه های بصری فیلم «مسخره باز» اهدا شد. همایون غنی زاده در نبود مطوری جایزه او را دریافت کرد.
تندیس بهترین دستاورد فنی به محسن خیرآبادی، رضا میثاقی و شهاب نجفی برای جلوه های ویژه فیلم «غلامرضا تختی» اهدا شد.
برای اهدای جایزه بهترین بازیگر مرد نقش مکمل از حبیب اسماعیلی و طهماسب صلح جو دعوت شد تا به صحنه بیایند.
تندیس بهترین بازیگر مرد نقش مکمل به علی نصیریان برای فیلم «مسخره باز» اهدا شد.
علی نصیریان پس از دریافت جایزه اش گفت: این جایزه و تندیس که به من می دهند بسیار ارزشمند است. شعری به یادم آمده است که برایتان می خوانم؛ سرگشتگی ام چه بر سرم آورده است/ سر بر تن و دنبال سرم می گردم.
در ادامه برای اهدای جایزه بهترین موسیقی از ستار اورکی و علیرضا غفاری دعوت شد تا به صحنه بیایند.
دیپلم افتخار بهترین موسیقی متن به مسعود سخاوت دوست برای فیلم «شبی که ماه کامل شد» اهدا شد. نرگس آبیار در نبود سخاوت دوست جایزه را دریافت کرد.
دیپلم افتخار بهترین موسیقی متن به کریستوف رضاعی برای فیلم «ناگهان درخت» اهدا شد.
برای اهدای جایزه بهترین تدوین از ژاله صامتی و رضا صائمی دعوت شد تا روی صحنه بیایند.
جایزه بهترین تدوین به بهرام دهقانی برای فیلم «متری شیش و نیم» اهدا شد. سعید روستایی در نبود بهرام دهقانی جایزه را دریافت کرد.
در ادامه مراسم و در بخش اهدای جایزه بهترین فیلمبرداری از رفیعی جم و علیرضا زرین دست و محسن بیگ آقا دعوت شد تا به صحنه بیایند.
جایزه بهترین فیلمبرداری به هومن بهمنش برای فیلم «متری شیش و نیم» اهدا شد. بهمنش علاوه بر متری شیش و نیم برای فیلم سرخپوست هم کاندید شده بود.
بهمنش بعد از دریافت تندیس خود گفت: خیلی خوشحالم که این دو فیلم در کنار هم مورد تایید مهم ترین تحلیلگران سینما قرار گرفته است. این جایزه را به برادر کوچکم مهیار بهمنش که تولدش است تقدیم می کنم.
در ادامه مراسم تجلیل از عباس یاری با کلیپی در همین باره انجام شد. در کلیپ داریوش مهرجویی، اصغر فرهادی، خسرو دهقان، فاطمه معتمدآریا و… درباره او صحبت کردند.
از علی عباسی، هوشنگ گلمکانی دعوت شد تا برای تجلیل از عباس یاری به صحنه بیایند.
عباسی درباره عباس یاری گفت: در این دو دهه اخیر و در دوران دلتنگی و ورشکستگی روحی که بر من قالب بود عباس نقش بسیار مهمی در زندگی من داشت. او با فاصله زیاد از نفر بعدی، کسی است که به انسان روحیه می دهد.
گلمکانی نیز بیان کرد: اگر عباس یاری نبود مجله فیلمی وجود نداشت. یعنی اگر عباس یاری نبود شاید سرنوشت من هم عوض می شد و سر از جای دیگر در می آوردم. نقش عباس در زندگی من بسیار پر رنگ بوده است. بسیار خوشحالم که چهل و چهار سال است با هم رفیق و همکار هستیم.
سپس از عباس یاری دعوت شد تا برای دریافت تندیس خود روی صحنه بیاید.
یاری در سخنانی گفت: بعد از واژه های سرشار از عشق که به اغراق درباره من گفته شد ایستادن در اینجا کار بسیار سختی است. واقعیت را بخواهید وقتی به من اطلاع دادند خیلی کلنجار رفتم و دوست داشتم در صندلی بنشینم و دوستانم را تشویق کنم اما نپذیرفتند. خوشحالم که نپذیرفتند چون این تقدیر همزمان شده با تجلیل از دو تن از بزرگان سینما یعنی جناب زرین دست و آقای اکبر عبدی.
وی ادامه داد: کلنگ انجمن نویسندگان و منتقدان در اتاق من زده شد و مثل خیلی از کلنگ زدن های دیگر این کشور فکر کردیم به نتیجه ای نمی رسد اما ما راه را ادامه دادیم.
در ادامه یاری از بزرگانی چون بیضایی نیز یاد کرد و از حاضران درخواست کرد تا برای بهرام بیضایی و به افتخار او دست بزنند.
وی ادامه داد: خیلی حال خوبی ندارم و قطعا مطلع هستید که دو برادر هنرمندم را در کمتر از یکسال از دست دادم و جایزه امشب را به دختر برادرم علی و پسر برادرم کاوه تقدیم می کنم.
در ادامه مراسم ویدیویی از پشت صحنه تهیه و تدارک سیزدهمین شب منتقدان و نویسندگان پخش شد.
سپس از ایمان امیدواری و علی علایی دعوت شد تا برای اهدای جایزه خلاقیت در بازیگری روی صحنه بیایند.
علایی گفت: بار اول این جایزه به حمید فرخ نژاد اهدا شد. چند سال بعد این اتفاق برای فرهاد اصلانی افتاد. امسال نیز این اتفاق برای بازیگری افتاد که کسی نسبت به خلاقیت و توانایی او شبهه ندارد.
جایزه خلاقیت در بازیگری به دلیل بازی در فیلم های سرخپوست و متری شیش و نیم به نوید محمدزاده اهدا شد.
محمدزاده پس از دریافت جایزه اش گفت: چندمین بار است که در این جشن به من لطف داشتید و این قدم های من را مطمئن تر می کند. امیدوارم باز بتوانم در سال های آینده روسفید بیرون بیایم.
وی ادامه داد: سعید روستایی باز به من اعتماد کن زیرا سعی می کنم باز به خاطر آن بالا بیایم و جایزه بگیرم. نیما جاویدی هنوز از خودم شرمم می آید که بعد از دریافت جایزه در خانه سینما فراموش کردم و یادی از تو نکردم از تو خیلی ممنونم به خاطر این نقشی که به من سپردی.
محمدزاده در پایان تاکید کرد: جایزه ام را به خانواده هایی که عزیزترین کسان خود را در سانحه هوایی و خطای انسانی و فاجعه و… از دست دادند تقدیم می کنم.
سپس از گلاره عباسی و آنتونیا شرکا دعوت شد تا برای اهدای جایزه بهترین بازیگر زن نقش مکمل روی صحنه بیایند.
تندیس بهترین بازیگر زن نقش مکمل به فرشته صدرعرفایی برای فیلم شبی که ماه کامل شد اهدا شد.
صدرعرفایی بعد از دریافت تندیس خود گفت: سپاسگزارم که من را لایق این تندیس ارزشمند دانستید و قطعا این جایزه حاصل همکاری همه گروه است.
برای اهدای جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد از کامران ملکی، میلاد کی مرام و جمشید هاشم پور دعوت شد تا به صحنه بیایند.
جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد به حامد بهداد برای فیلم «قصر شیرین» اهدا شد.
بهداد پس از دریافت جایزه اش گفت: ٢۶ آبان تولدم بود و امشب تولدم مادرم است.
وی در ادامه پیامی از مادر خود که گفته بود درباره تولدت هیچ پیامی نگذار و در کنار مردمت باش را قرائت کرد. وی ادامه داد: عرصه سخن کوتاه نمی شود بلکه تمام می شود. نشاطتت می میرد و امیدت از بین می رود. هزار جمله و شعر حفظ کردم اما مجال نیست. ما خود مردمیم نه برچسب سلبریتی که به ما چسبانده اند. از آبان امسال تا خود امروز انقدر احساس نزدیکی و قرابت به مردم و سرزمینم نداشتم. این آتش نهفته که در سینه من است/ خورشید شعله ای است که آسمان گرفت.
وی خطاب به جمشید هاشم پور گفت: این جایزه ها در برابر محبوبیت شما هیچ است ای کاش بتوانم مثل شما باشم.
سپس از درسا شفیعی و شبنم مقدمی و پانته آ پناهی ها برای اهدای جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن دعوت شد تا به صحنه بیایند.
تندیس بهترین بازیگر نقش اول زن به الناز شاکردوست برای فیلم «شبی که ماه کامل شد» اهدا شد.
شاکردوست در سخنانی گفت: این جایزه قدرتمندترین جایزه است. افتخار می کنم که اینجا هستم و برای این لحظه و ایستادن در این نقطه سخت جنگیده ام. شکرگزار خدا هستم بابت فرصت دوباره ای که در زندگی به من داد. از نرگس آبیار تشکر می کنم، از رای تک تک شما ممنونم و می دانم که وظیفه من سنگین تر می شود.
در ادامه مراسم تجلیل از اکبر عبدی برگزار شد. برای این بخش، ویدیویی پخش شد که در آن داوود میرباقری، عبدالله اسکندری و… درباره عبدی صحبت کردند و بخش هایی از فیلم های این بازیگر پیشکسوت پخش شد.
فرزاد حسنی از ایرج طهماسب دعوت کرد تا برای تجلیل از اکبر عبدی به صحنه بیاید. اکبر عبدی نیز برای دریافت تندیس خود روی صحنه آمد.
ایرج طهماسب با اشاره به اینکه درباره هنرمند بزرگ حرف زدن افتخار است، بیان کرد: تاریخ قبل از انقلاب و بعد از انقلاب سینما را بگردید کسی را نداریم که این قدر تنوع در بازی خود داشته است.
وی افزود: از جاهایی که سلول بنیادی را نگهداری می کنند می خواهم تا سلول بنیادی اکبر عبدی را نگه دارند تا بعدها به درد بخورد.
اکبر عبدی: تلویزیون خانه ماست آنها که با پارتی بازی آمده اند بروند
اکبر عبدی نیز در سخنانی گفت: اخیرا شنیده ام چندتا از همکارها گفته اند که دیگر با تلویزیون همکاری نمی کنند این حرف مثل این است که دختر ١٨ ساله بگوید شب به خانه نمی روم. آنها باید از خانه ما بیرون بروند، تلویزیون خانه ما است. ما هستیم نه آنها که با پارتی بازی رییس می شوند.
وی ادامه داد: راجع به جشنواره چون اسم جشن رویش هست نمی شود شرکت کرد. اسم جشن را بردارید و ختم بگذارید همه می آیند.
در ادامه برای اهدای جایزه بهترین فیلمنامه از مهرزاد دانش، محمد بلوری و هوتن شکیبا دعوت شد تا به صحنه بیایند.
دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به محسن قرایی و محمد داودی برای فیلم «قصر شیرین» اهدا شد.
تندیس بهترین فیلمنامه به نیما جاویدی برای فیلم «سرخپوست» اهدا شد.
جاویدی در سخنانی گفت: نمی توانم تاسف خودم را درباره حادثه هواپیمای اوکراینی ابراز نکنم.
وی افزود: بخش عمده مخاطبان به حال خوب فیلم اشاره کرده بودند که این مربوط به عوامل خوب است که داشتیم و همین جا از تمام عوامل فیلم تشکر می کنم.
جواد طوسی، غلامرضا موسوی، عباس بابویهی و رضا بابک برای اهدای جایزه بهترین کارگردانی روی صحنه آمدند.
دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به نرگس آبیار برای فیلم «شبی که ماه کامل شد» اهدا شد.
جایزه ویژه بهترین کارگردانی به سعید روستایی برای فیلم «متری شیش و نیم» اهدا شد.
تندیس بهترین کارگردانی به نیما جاویدی برای فیلم «سرخپوست» اهدا شد.
فرزاد حسنی برای اهدای جایزه بهترین فیلم سیزدهمین شب انجمن منتقدان و نویسندگان از سید جمال ساداتیان، اسماعیل میهن دوست، جعفر گودرزی و درسا شفیعی دعوت کرد تا به صحنه بیایند.
تندیس بهترین فیلم به مجید مطلبی برای فیلم «سرخپوست» اهدا شد.
مطلبی از همکاران خود در فیلم «سرخپوست» درخواست کرد تا به صحنه بیایند و به یادگار عکسی بگیرند.
علی نصیریان، محمد متوسلانی، سید جمال ساداتیان، جمشید هاشم پور، الناز شاکردوست، جواد طوسی، رضا بابک، مهلقا باقری، نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی، سروش صحت، هوتن شکیبا، محمد صادق رنجکشان، گلاره عباسی، شبنم مقدمی، میلاد کیمرام، همایون اسعدیان، مازیار میری، نیما جاویدی، مهران غفوریان، مجید مطلبی، محمود گبرلو، منصور ضابطیان، حبیب اسماعیلی، فرشته صدرعرفایی، همایون غنی زاده، سعید روستایی، هومن بهمنش، پانته آ پناهی ها و… از جمله هنرمندان حاضر در این مراسم هستند.
عکس کنار خبر از فاطمه تقوی است.
محمد زکی زاده
انتهای پیام/
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است