به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا، امیر اُصانلو که آثار مستند او نظیر «حلب: سکوت جنگ» و «پیرمرد و خواننده» در جشنوارههای بینالمللی معتبری به نمایش درآمده است، درباره برگزاری آنلاین جشنواره «سینماحقیقت» گفت: ما در این روزها چیزهایی را تجربه میکنیم که شاید نسلهای آینده آن را تجربه نکنند. مرگ روزانه هموطنانمان را شاهد هستیم و به طور کلی روزگار غمانگیزی است، اما چارهای نیست و باید به زندگی ادامه داد.
وی ادامه داد: کار ما سینما و نشان دادن زندگی و مسایل اطراف آن است. هر سال گردهمایی به نام جشنواره «سینماحقیقت» داشتیم و به واسطه آن دور هم جمع میشدیم، فیلم میدیدیم، جشن میگرفتیم، حرف میزدیم، نقد میکردیم و اتفاقهای خوبی میافتاد که امسال به شکل گذشته امکان فراهم آمدن آن فضا نیست.
این مستندساز بیان کرد: در این رویداد مستندسازان از طیفهای مختلف با نگاههای متفاوت فرصت ارایه اثرشان را داشتند، اما امروز بلایی به نام کرونا آمده و ما را از کارهای بسیاری باز داشته است، سینما رفتن هم یکی از این کارهاست که از آن منع شدهایم، اما زندگی و کار ما نباید متوقف شود و باید رو به جلو حرکت کنیم.
کارگردان «حلب: سکوت جنگ» عنوان کرد: برگزاری آنلاین جشنواره «سینماحقیقت» تصمیمی درست، عاقلانه و هوشمندانه است تا این جشن از طریقی دیگر به راه خود ادامه دهد و اتفاقهایی که در سالهای اخیر افتاده است در قالب فیلمهایی که ساخته شده به مردم نشان داده شوند.
اُصانلو با اشاره به بخش ویژه کرونا در جشنواره چهاردهم «سینماحقیقت» اظهار کرد: سینماحقیقت امسال بخش جدیدی دارد که در مورد این مهمان ناخوانده یعنی کرونا است و میتواند بخش جذابی باشد. نمایش مقابله آدمها با این بیماری مهم است. فکر میکنم فیلمهای نابی در این بخش خواهیم دید.
او افزود: امیدوارم حقیقتِ آنلاین به خوبی برگزار شود و فیلمها دیده شوند تا این سینما به حیات خود ادامه دهد و جشنواره امسال یکی از متفاوتترین جشنوارهها باشد. امسال که ما در ویاُودیها فیلمها را میبینیم و در سالن سینما حضور نداریم، همچون سالهای قبل جشنوارهای خوب و پر از حقیقت ببینیم و با قوانین جدید ویاودیها فیلمها به راحتی نمایش داده شوند.
کارگردان فیلم «پیرمرد و خواننده» تشریح کرد: امیدوارم سال آینده در پردیس چارسو دور هم جمع شویم و جشنواره پانزدهم را بدون ترس و بیماری برگزار کنیم.
این مستندساز در پایان درباره افزایش آمار حضور زنان در این دوره از جشنواره عنوان کرد: افزایش حضور زنان مستندساز در جشنواره امسال نشان دهنده رو به جلو بودن جشنواره است. فضایی فراهم شده تا همه بتوانند فارغ از جنسیت و نوع نگاه در آن حضور داشته، فیلم بسازند، حرفشان را بزنند و صدای خود را به گوش دیگران برسانند. این آمار نشاندهنده پیشرفت جشنواره است. امیدوارم این اتفاق و امکان حضور برای همه گستردهتر شود.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدیمقدم، در آذرماه ۱۳۹۹ و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.
انتهای پیام/
There are no comments yet