به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا، آخرین سکانسهای فیلمبرداری مستند «جستجو در تنگنا» به کارگردانی مهرشاد کارخانی که درباره امیر نادری (فیلمساز) است، به پایان رسید. فیلمبرداری این فیلم در فضای دشوار کرونایی تهران از مدتی قبل آغاز شده بود و همزمان تدوین آن توسط یاور تورنگ نیز ادامه دارد. «جستجو در تنگنا» بزودی وارد مرحله صداگذاری میشود.
کارخانی در گفتگو با صبا درباره علت پرداختن به این موضوع گفت: جذابیتهایی که امیر نادری به لحاظ شخصیتی در فیلمسازی ایران دارد، برای من منحصر به فرد است، روحیه او با تمام کارگردانان دیگر تفاوت دارد. میتوان گفت شناخت و علاقهام به فیلمهای نادری، باعث شد که دست به ساخت این اثر بزنم.
وی در پاسخ به این پرسش که فیلم درباره کدام جنبه از زندگی امیر نادری است، بیان کرد: «جستجو در تنگنا» درباره زندگینامه امیر نادری نیست، بلکه به برشی از فیلمهایی میپردازد که او قبل از مهاجرت از کشور و در ایران ساخته است، یعنی فیمهای خیابانی و شهریاش مثل «تنگنا»، «خداحافظ رفیق»، «مرثیه» و… یا فیلمهایی که در جنوب ساخته است مثل «دونده»، «آب، باد، خاک»، «ساز دهنی»، «انتظار» و…
کارگردان «ریسمان باز» درباره علت نامگذاری این اثر خاطرنشان کرد: «جستجو در تنگنا» از نام ۲ اثر نادری یعنی «جستجو» و «تنگنا» گرفته شده است. «جستجو» نام مستندیست که نادری اوایل دهه شصت درباره گمشدههای بهمن ۵۷ ساخته است و «تنگنا» نیز فیلم معروف اجتماعی خیابانی او است.
کارخانی در پایان تاکید کرد: فضای این روزهای جامعه به لحاظ وجود ویروس کرونا تلخ و غمبارتر از همیشه است، یکی از ویژگیهای «جستجو در تنگنا» این است که در فضایی تلخ به این فیلمساز میپردازد.
در خلاصه داستان «جستجو در تنگنا» آمده است: این مستند نگاهی تحلیلی به شخصیت درونی امیر نادری و دنیای او دارد و به گوشهای از آثار ساخته شده توسط این کارگردان نوگرا و پیشرو در سینمای ایران تا قبل مهاجرتش از کشور میپردازد.
مهرشادکارخانی: در نوجوانی اولین بار فیلم «تنگنا» امیر نادری را دیدم که تنها یک نفر در تنگنا بود! امروز ۷۰ میلیون در تنگنا هستند…»
عوامل تولید این فیلم ۶۰ دقیقهای عبارتند از نویسنده، کارگردان و تهیهکننده: مهرشاد کارخانی، تدوین: یاور تورنگ، فیلمبردار: امیر بنیاسدی، برنامه ریز و دستیار کارگردان: حمید کریمی، عکس: عسل هاشمی سراج، دستیاران کارگردان: یمنا اعتدادی، عباس تقوی، تدارکات: یزدان کارخانی، محصول: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
فروغ گشتیل
انتهای پیام/
There are no comments yet