به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری صبا، نشست خبری دومین سوگواره فیلم کوتاه عاشورایی تصویر دهم ظهر امروز دوشنبه ۱۸ مرداد ماه با حضور مجید مجیدی مدیر و محمد رهبر دبیر رویداد با میزبانی ایزد مهرآفرین برگزار شد.
محمد رهبر دبیر این رویداد در ابتدای نشست گزارشی از اولین دوره سوگواره ارایه کرد: در سوگواره سال گذشته با عنوان سوگ در خانه ۲۲۰ فیلم کوتاه از هنرمندان ۲۵ استان ایران دریافت کردیم و ۳۳ فیلم برای داوری نهایی انتخاب و در یکی از پلتفرمها پخش شدند. ۱۰ فیلم با انتخاب هیات داوران و ۳ فیلم با از نگاه مخاطبان برگزیده شدند.
او در ادامه خبر از تغییر نام سوگواره داد و گفت: با توجه به اینکه این رویداد به صورت دایمی قرار است برگزار شود نام آن از سوگ در خانه به تصویر دهم تغییر پیدا کرد.
مجید مجیدی مدیر سوگواره خاطرنشان کرد: امسال باز هم مانند دوره گذشته درگیر کرونا هستیم و باید تمام پروتکلهای بهداستی را رعایت کنیم و میطلبد که هنرمندان فعالیت بیشتری در این عرصه داشته باشند. افتخار داریم که میزبان فیلمسازانی باشیم که نگاه خود را در حوزه سوگواری عاشورایی ثبت میکنند.
او در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران عنوان کرد: سال گذشته محتوای فیلمها متمرکز به داخل خانه بود اما امسال شرکتکنندگان این رویداد امکان اینکه در تمام عرصهها و در گوشه و کنار کشور این حماسه را به تصویر بکشند و محدودیتی وجود ندارد، اما آثار محدودیت زمان دارند و باید در ۵ دقیقه ارایه شوند تا امکان انتشار در فضای مجازی را داشته باشند.
مجیدی ادامه داد: قصد داشتیم ورکشاپهایی را با حضور فیلمسازان کشور برای شرکتکنندگان برگزار کنیم اما به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا این امکان فراهم نشد. هیات داوران این دوره متشکل از من، میرکریمی و نیما جاویدی است.
محمد رهبر درباره تعداد آثار دریافتی و برگزاری اختتامیه گفت: برای دریافت تعداد آقار محدودیت نداریم و هر هنرمند هر تعدادی اثر میتواند بفرستد اما زمان فیلمها فقط تا ۵ دقیقه مورد تایید است. شرکتکنندگان تا اربعین امام حسین برای ارسال آثار مهلت دارند. تا چند روز آینده محل بارگذاری آثار اعلام می شود و اگر وضعیت کرونا بهتر شد در سه روز اکران عمومی در فضای باز خواهیم داشت و اگر وضعیت همینطور قرمز باقی بود، اکران آنلاین خواهیم داشت و برگزیدگان مردمی انتخاب میشوند. اگر اکران عمومی داشته باشیم در انتهای آن و ماه صفر مراسم اختتامیه خواهیم داشت و اگر اکران آنلاین باشد اختتامیه ۱۷ ربیع ماه برگزار خواهد شد.
مجیدی خاطرنشان کرد: محدودیتی وجود ندارد و حتی فیلمسازان حرفهای هم میتوانند برای جشنواره فیلم ارسال کنند. ما سعی داریم شعائر حسینی را ترویج کنیم زیرا چنین نگاههایی کمتر مورد توجه بوده است و یک بار دیگر از مسئولان انجمنها میخواهم شرایط اکران فیلم «رستاخیر» را مهیا کنند و بهتر است که این فیلم در همین ایام ماه محرم اکران شود و موجب شود هنرمندان بیشتری در این عرصه حضور داشته باشند. توقیف فیلم رستاخیز باعث شد هنرمندان و تهیهکنندگان برای حضور در این زمینه ریسک نکنند.
او افزود: منظورم از اینکه آثار فقط به داخل منزل محدود نیستند این بود که با توجه به تجربه شرایط کرونایی سال ۹۹ و برگزاری مراسم عزاداری با رعایت پروتکلها احساس کردم امسال مردم و مسئولان دقت بیشتری در برگزاری مراسم با پروتکل را خواهند داشت و به این معنا نیست که پروتکلهای بهداشتی رعایت نشود. این محدودیت که در تهیه آثار فقط دوربین در خانه باشد وجود ندارد، میخواهیم از مناظر مختلف به این برگزاری مراسم عزاداری با وجود کرونا نگاه کنیم. البته این مراسم و فیلمها میتواند در کوچه، پشت بام و بین محل باشد، نه اینکه دوربین فقط در خانه حضور داشته باشد. خواستیم فرهنگ برگزاری سوگواری به صورت محدود را از این طریق نمایش دهیم.
مجیدی درباره بخش بینالمللی تصویر دهم گفت: در حال حاضر نتوانستیم تمرکز جدی روی بخش بینالملل داشته باشیم و تلاش داریم با مشارکت کربلای معلی در آینده یک سوگواره بینالمللی برگزار کنیم و شاید سال بعد تمرکز جشنواره در خود شهر کربلا باشد و افتتاحیه و اختتامیه هم در این شهر برگزار شود.
محمد رهبر در ادامه افزود: شبکه کربلا که شبکه حرم امام حسین است، در طول رویداد کنار ما خواهد بود و در حال رایزنی با تولیت حرم امام برای همکاری بیشتر هستیم.
او درباره حمایت مالی و ایجاد فرصت برای ایدههای خوب عنوان کرد: گاهی ایده درخشانی وجود دارد اما در ساخت ابتر باقی میماند و در این مواقع پیشنهاد ما به فیلمساز از طریق دبیرخانه این است که به او فرصت دهیم تا قبل از داوری اثر خود را تصحیح کند. محدودیتی وجود ندارد و در نوع نگاه و ساخت آثار میتوانند در شکلهای مختلف مستند، داستانی و انیمیشن ارایه شوند. دوست داریم سوگواره به نقطه ای از بلوغ برسد که از استعدادهای خوب این جشنواره حمایت مالی کنیم تا آثار خود را بسازند اما هنوز این امر در ابتدای راه سوگواره محقق نشده است.
او افزود: ما با توجه به شرایط قرمز کرونایی قرار بود با موسسه راه ایمان این رویداد را برگزار نکنیم اما نخواستیم وقفهای در روند برگزاری آن رخ دهد تا در سالهای آینده هم این روند به شکل درست و دقیق ادامه داشته باشد و یکی از اهداف ما تمرکز روی فیلمسازان جوان این حوزه بود و اینکه بتوانیم به برگزیدگان سال قبل کمک کنیم تا ایده خود را عملی کنند اما به سرانجام نرسید آنها اثر نفرستادند و دبیرخانه ما هم فعال نشد اما امسال قصد داریم امکانی فراهم کنیم تا با کمک اسپانسر مالی آثار برگزیدگان ساخته شود. درواقع فضیلت جشنواره وقتی است که جهت و مسیری باز و حمایت کند تا آثار بهتری خلق شود.
مجیدی و رهبر در پایان خبر از مذاکره با چند موسسه برای اسپانسری سوگواره فیلم کوتاه دادند و گفتند: موسسه خیریه راه ایمان برگزارکننده این سوگواره است و ما در حال رایزنی با چند موسسه هستیم تا اسپانسر مالی ما باشند و تمام هزینههای این رویداد توسط حامی مالی تامین میشود.
انتهای پیام/
There are no comments yet